agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras) > Afrika Menekşesi (Saintpaulia ionantha)
(https)

Beğeni Düzeni3031Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 14-11-2014, 19:22   #1
Ağaç Dostu

salihcan's Avatar

Giriş Tarihi: 05-04-2013
Galeri: 2
Benim denemem geçen seneydi yapraklar çelik vermedi sn menekşeci Şirin

salihcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-11-2014, 20:40   #2
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 02-09-2014
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi salihcan Mesajı Göster
Benim denemem geçen seneydi yapraklar çelik vermedi sn menekşeci Şirin
Sayin salihcan çelikleri nasil topraga diktiniz bilmiyorum ama bir erkek olarak ve bu isin annesinden bir iki kez görmüş biri olarak ilk seferden beri her zaman celiklerim tutmus ve yavru almışımdir.
Kisaca anlatmak gerekirse yaprakları asla en dis siradan ve en ic kisimdan almayin en dis siradaki yapraklarin bir arkasindaki genç yapraklardan koparin yapragin sapi 1, 5- 2 cm kalacak sekilde egimli bir sekilde kesiyorsunuz ve onceden hazirladiginiz pet bardagin alt kismindan olusan saksiya az nemli topraga egimli bir sekilde dikin ve benim uyguladığım bir yöntem olarak bakkaldan peynir alırken peyniri içine koydukları saklama kapları var o kabin icine koyup kapagibi kapatin 1 hafta kadar kabin içinde kalsin ve sonrasında kaptan cikarin ben bugüne kadar hep böyle yaptim ve yavru aldim alta bir iki foto koyayim sizde görün. Umarim başarılı olursunuz.

menekşeci_şirin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-11-2014, 21:02   #3
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 02-09-2014
Sayın salihcan anlattığım şekilde yaprağı nemli toprağa dikiyorsunuz veya bu anlattığım aşamayı internette video halinde de bulabilirsiniz. Sonrasında anlattığım peynir kabı bu oluyor;
[IMG][/IMG]

Yukardaki kaba menekşemi bu şekilde koyup ağzını kapatıyorum ve bir hafta orada tutuyorum.
[IMG][/IMG]

Ve işte bu yöntemle yetiştirdiğim son yaprağım size göstermek için yavrulamış yaprağı kaba koydum yoksa dediğim gibi bu yöntem sadece toprağa diktiğimizde 1 hafta için geçerli sonrasında dışarıda yapacağız bakımını.
[IMG][/IMG]

Hadi kolay gelsin ayrıca denemekte fayda var belki ilk seferde olmamış olabilir ama bu her zaman öyle olacağını göstermez.

menekşeci_şirin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-11-2014, 08:58   #4
Ağaç Dostu

salihcan's Avatar

Giriş Tarihi: 05-04-2013
Galeri: 2
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi menekşeci_şirin Mesajı Göster
Sayın salihcan anlattığım şekilde yaprağı nemli toprağa dikiyorsunuz veya bu anlattığım aşamayı internette video halinde de bulabilirsiniz. Sonrasında anlattığım peynir kabı bu oluyor;
[IMG][/IMG]

Yukardaki kaba menekşemi bu şekilde koyup ağzını kapatıyorum ve bir hafta orada tutuyorum.
[IMG][/IMG]

Ve işte bu yöntemle yetiştirdiğim son yaprağım size göstermek için yavrulamış yaprağı kaba koydum yoksa dediğim gibi bu yöntem sadece toprağa diktiğimizde 1 hafta için geçerli sonrasında dışarıda yapacağız bakımını.
[IMG][/IMG]

Hadi kolay gelsin ayrıca denemekte fayda var belki ilk seferde olmamış olabilir ama bu her zaman öyle olacağını göstermez.
Yardımsız için çok teşekkürler

salihcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
afrika menekşesi, çelik, menekşe, üretim, yaprak

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:16.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025