![]() |
|
![]() |
#931 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-05-2013
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#932 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-05-2013
|
Menekşecibaba keşke bu bilgiyi önceden bilseydim. Malesef çürümeler devam etti. Bundan sonra çürümeler olmasın diye tavsiyeleriniz var mı acaba. Yukardaki mesajda da belirttiğim gibi evin en serin odasında ve kuzeye bakan bir pencere önündeler nem olmasın diye pencereyi sürekli açık bırakıyorum böylece serinliği de muhafaza etmiş oluyorum. Tavsiyelerinizi bekliyorum... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#933 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-03-2013
|
Alıntı:
Bana bu toprak karışımı çeliklerle beraber sevgili asln tarafından örnek olarak gönderilmişti. Toprak karışımı gerçekten menekşeler için son derece önemliymiş bunu bu karışımı kullandıktan sonra anladım. Toprak suyu anında emiyor ve bünyesinde çok fazla tutmuyor. Sanırım 1'e 1 oranda vermikülit, torf, perlit karışımı. Forumda "menekşeler için ideal toprak karışımı nasıl olmalı" başlığı altında gerekli bilgileri bulabilirsiniz. Forumda toprak satışı yapan arkadaşlarımız mevcut. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#934 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Arada hafif güneş görürseler daha çabuk gelişirler. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#935 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-05-2014
|
![]() Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#936 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 17-01-2014
|
ya ben sıkılmaya başladım bu çeliklerden. neden yavru vermiyorlar ki? yavru vermelerini hızlandırmak için ne yapabilirim? mesela gübre versem sıvı besin falan? onca yaprak var 1 tanesi yavru verdi o da büyümeye korkuyor yahu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#937 |
Ağaç Dostu
|
Ne zaman dikmiştiniz? Dikim şeklide önemli, toprağa paralel olarak dikerseniz yavrular çabucak çıkabiliyor yüzeye. Ortalama 1,5-2 ayda yavru vermesi lazım bu aylarda kışın daha da uzuyor bu süre... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#938 |
Ağaçsever
|
Daha bile fazla olmuştur heralde. Her bulduğumu diktim ama ortada birşey yok :-\ |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#939 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-04-2014
|
Sayın fatito ve güzelce Bilgileriniz icin tesekkur ederim.alinti yapmayi beceremiyorum suan acemiyim burda ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#940 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-08-2012
|
![]() ![]() ![]() ![]() Bu da Promosyon Menekşemiz ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#941 |
Yeni Üye
|
Arkadaşlar bir şey sormak istiyorum sizlere... İki ay önce değişik renklerde aldığım üç menekşemde ikişer defa çiçek açıp soldular. Şimdi çiçekleri ve yeni tomurcukları da yok. Dinlenme sürecine mi girdiler sizce? Yapraklar sağlıklı görünüyor ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#942 |
Ağaç Dostu
|
Menekşeler sürekli çiçekli bitkiler değiller maalesef . Belli dönemlerde, özellikle bu aylarda ve uygun ortam yakaladıklarında çiçek açarlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#943 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 28-05-2011
|
Sn güzelce, Dinlenme dönemi en fazla 2 aydır. Genelde Aralık - Ocak - Şubat ayları dinlenme dönemine girerler. Aldığınız menekşeler sera ortamından direk satışa çıktığı için bu durum genel bir sorundur aslında. Ortam değişikliğinden strese girebiliyorlar. Çelikle üretim yapın bence hazır menekşelerle kendi yetiştirdikleriniz arasındaki farkı anlarsınız. Saksı değişimi yaptıysanız (çiçekte iken pek tavsiye edilmez) o da neden olabilir. Birde gübre kullanmanızı tavsiye ederim. Menekşeler için sıvı besin temin edin ve üzerinde yazan ölçünün 1/3 kadar kullanın. Gerekli şartlar (saksı boyutu, ısı, ışık, Nem, ) sağlandığında yılın büyük bir bölümü sizi memnun edecektir. ![]() Selamlar... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#944 |
Yeni Üye
|
Sevgili fatitoo ve yenerr...yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim. Hepsini dikkate alıcam. Aslında saksı değişimi yapmadım ve sadece sıvı besin veriyorum az miktarda. Birde yer değişimi yaparak şansımı deneyeceğim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#945 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 21-05-2013
|
Ana yaprakları keseyim mi yoksa daha erken mi; tavsiyeniz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#946 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2013
|
yavru sayısı 1 ise sadece anne yaprağı almanız yeterli. 1 den fazla bebek varsa yavru ayırmalısınız.. Yeterli büyüklüğe ulaşmışlar.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#947 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-01-2014
|
Yavruları annelerinden ayırayım mı?
Arkadaşlar merhaba.Aranıza yeni katıldım.Bir kaç tane farklı renkte menekşem var.Çelikten dikmiş olduğum yaprağımın yanında 5 kuruştan büyük 6-7 tane yavru var.Bunları ayırma zamanı geldi mi sizce?(benim menekşedeki görüntüde ALODA'nın mesajındaki 2.fotoğraftakine benziyor.) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#949 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#950 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-09-2013
|
bebeklerim
ne zamandır yüzüne baktığım çeliklerim ve yavruları. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#951 |
Ağaçsever
|
benim bunları gördükçe ağlayasım geliyor yaa. benim çelik çalışmalarım bir gıdım ileriye gitmiyor maalesef. suya koyup köklendirdiğim çelikler toprağa geçince ölüyor o işten vazgeçtim ama toprağa direkt diktiklerimde de bir numara yok maalesef. sanırım ben bu işten vazgeçeceğim bu gidişle ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#952 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 16-04-2014
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#953 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar bu çeliklerde birkaç ayda bu hale geldi menekşe yetiştirmek sabır işi hele son karedeki perlitte olan çelikler 1 aralıkta diktiğim yapraklar fakat şunu farkettim sırf perlite diktiklerimden geç sonuç aldım torfa diktiklerim daha çabuk gelişti |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#954 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2013
|
Perlit inorganik bir madde hiç bir besin içermez, o yüzden çelik su güneşle bu kadar yapabilir. En verimlisi, ideal menekşe karışımı 1/3 torf ,1/3 perlit 1/3 vermikulit .. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#955 |
Ağaç Dostu
|
Beeklerim artık iyice büyüdü. Bugün 6 tanesini büyük saksılara aldım.Şahsen ben büyük saksılarda daha iyi geliştiklerini düşünüyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#956 |
Ağaç Dostu
|
... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#957 |
Ağaç Dostu
|
Bir anneden 2-3, bazısından 4 kök yavru aldıklarım var ama onları ayırmadım, çünkü ne koyacak yerim ne de saksım kalmadı... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#958 |
Ağaç Dostu
|
... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#959 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-04-2014
|
Merhabalar menekşenin duayenleri ![]() Düzenleyen adalızade : 24-05-2014 saat 20:47 Neden: .. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#960 |
Ağaç Dostu
|
Sayın adalızade ben kendi fikrimi söyliyeyim daha doğrusu tecrübemi. ben geldiği gibi hiç köküne dokunmadan bir boy büyük saksıya alıyorum hiçbir zararı olmuyor hatta tomurcukları varsa hepside açıyor bir ayı geçti çiçekçiden aldığım menekşeyi gelir gelmez bir boy büyük saksıya aldım şu anda hala çiçekli iki defada resmini koymuştum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
afrika menekşesi, çelik, menekşe, üretim, yaprak |
|
|