agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras) > Afrika Menekşesi (Saintpaulia ionantha)
(https)

Beğeni Düzeni3031Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 14-05-2014, 07:24   #931
Ağaç Dostu

eceyıldız's Avatar

Giriş Tarihi: 29-05-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sami ulus Mesajı Göster
Çürüyen kısımları kesip öyle dikseydiniz. Birde özellikle çürümeleri önlemek için serinyer 20-22 derce sıcaklığı geçmesin. Toprağı rutubetli olsun ama vıcık vıcık sulu olamsın çürümeyi hızlandırır diye düşünüyorum.
Çürüyen yerden kestim ve ektim oldukları yer evin en serin ve küzeye bakan pencere önü ama malesef çürümeler devam etti.Bir çok yaprağı şimdiden kaybettim bile...

eceyıldız Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-05-2014, 07:28   #932
Ağaç Dostu

eceyıldız's Avatar

Giriş Tarihi: 29-05-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi menekşecibaba Mesajı Göster
Ayrıca çürüyen kısımları kestikten sonra kömür tozuyla sıvarsanız cürümeyi de önlemiş olursunuz.
Menekşecibaba keşke bu bilgiyi önceden bilseydim. Malesef çürümeler devam etti. Bundan sonra çürümeler olmasın diye tavsiyeleriniz var mı acaba. Yukardaki mesajda da belirttiğim gibi evin en serin odasında ve kuzeye bakan bir pencere önündeler nem olmasın diye pencereyi sürekli açık bırakıyorum böylece serinliği de muhafaza etmiş oluyorum. Tavsiyelerinizi bekliyorum...

eceyıldız Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-05-2014, 07:43   #933
Ağaç Dostu

fatitoo's Avatar

Giriş Tarihi: 03-03-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi adalızade Mesajı Göster
Merhaba cok hos gercekten menekselerin hepsi ve saglikli gorunuyorlar.benim sorum köklendirmede kulladginiz toprak karisimi ölculeriniz nasil ve nerden temin edebilirim.
Sayın adalızade,
Bana bu toprak karışımı çeliklerle beraber sevgili asln tarafından örnek olarak gönderilmişti. Toprak karışımı gerçekten menekşeler için son derece önemliymiş bunu bu karışımı kullandıktan sonra anladım. Toprak suyu anında emiyor ve bünyesinde çok fazla tutmuyor. Sanırım 1'e 1 oranda vermikülit, torf, perlit karışımı. Forumda "menekşeler için ideal toprak karışımı nasıl olmalı" başlığı altında gerekli bilgileri bulabilirsiniz. Forumda toprak satışı yapan arkadaşlarımız mevcut.

fatitoo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-05-2014, 10:07   #934
Ağaç Dostu

menekşecibaba's Avatar

Giriş Tarihi: 07-01-2011
Galeri: 24
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi eceyıldız Mesajı Göster
Menekşecibaba keşke bu bilgiyi önceden bilseydim. Malesef çürümeler devam etti. Bundan sonra çürümeler olmasın diye tavsiyeleriniz var mı acaba. Yukardaki mesajda da belirttiğim gibi evin en serin odasında ve kuzeye bakan bir pencere önündeler nem olmasın diye pencereyi sürekli açık bırakıyorum böylece serinliği de muhafaza etmiş oluyorum. Tavsiyelerinizi bekliyorum...
Aynı şekilde çürüyen kısımları keskin bir jiletle sağlam bölgeden ayırıp kömür tozuyla sıvarsanız çürümeyi durdurabilirsiniz. (Odun kömürü tozu )
Arada hafif güneş görürseler daha çabuk gelişirler.

eceyıldız beğendi.
menekşecibaba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-05-2014, 10:34   #935
Yeni Üye

güzelce's Avatar

Giriş Tarihi: 07-05-2014
Smile

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi fatitoo Mesajı Göster
Sayın adalızade,
Bana bu toprak karışımı çeliklerle beraber sevgili asln tarafından örnek olarak gönderilmişti. Toprak karışımı gerçekten menekşeler için son derece önemliymiş bunu bu karışımı kullandıktan sonra anladım. Toprak suyu anında emiyor ve bünyesinde çok fazla tutmuyor. Sanırım 1'e 1 oranda vermikülit, torf, perlit karışımı. Forumda "menekşeler için ideal toprak karışımı nasıl olmalı" başlığı altında gerekli bilgileri bulabilirsiniz. Forumda toprak satışı yapan arkadaşlarımız mevcut.
Semt pazarındaki bir çiçek sergisinden, hazır satılan menekşe toprağı aldım ve hem saksı değişiminde hem de yeni yaprakların ekiminde bu toprağı kullandım. Bahsettiğiniz toprağa benziyor. Zira ben de çok fazla bilmiyorum ve yeniyim bu konuda.Bu sabah kontrol ettim keyifleri gayet iyi. İnşallah başarılı olurum

maki01 ve Seabert74 beğendi.
güzelce Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-05-2014, 14:19   #936
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 17-01-2014
ya ben sıkılmaya başladım bu çeliklerden. neden yavru vermiyorlar ki? yavru vermelerini hızlandırmak için ne yapabilirim? mesela gübre versem sıvı besin falan? onca yaprak var 1 tanesi yavru verdi o da büyümeye korkuyor yahu.

ayse7478 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-05-2014, 14:50   #937
Ağaç Dostu

fatitoo's Avatar

Ne zaman dikmiştiniz? Dikim şeklide önemli, toprağa paralel olarak dikerseniz yavrular çabucak çıkabiliyor yüzeye. Ortalama 1,5-2 ayda yavru vermesi lazım bu aylarda kışın daha da uzuyor bu süre...

güzelce beğendi.
Eski 14-05-2014, 17:36   #938
Ağaçsever

Daha bile fazla olmuştur heralde. Her bulduğumu diktim ama ortada birşey yok :-\

Eski 15-05-2014, 02:02   #939
Yeni Üye

adalızade's Avatar

Giriş Tarihi: 30-04-2014
Sayın fatito ve güzelce
Bilgileriniz icin tesekkur ederim.alinti yapmayi beceremiyorum suan acemiyim burda menekselerimin resmini koyucam buraya yakında yüzlerine baktikca büyümeyi durduran inatci bisey olup ciktilar hayatimda ilk kez yetistiriyorum ve gercekten sizler gibi bunu başaranlara gibta ediyorum.umarım menekselerim adam olurlar

fatitoo ve güzelce beğendi.
adalızade Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-05-2014, 09:52   #940
Yeni Üye

ALODA's Avatar

Giriş Tarihi: 08-08-2012
Cool Sevgi Neler Yaptırıyor :)

Name:  IMG_3227.jpg
Views: 1129
Size:  67.9 KB
Name:  IMG_3228.jpg
Views: 1172
Size:  67.3 KB
Name:  IMG_3229.jpg
Views: 1139
Size:  67.7 KB
Bu da Promosyon Menekşemiz ))
Name:  IMG_3230.jpg
Views: 1129
Size:  54.8 KB

ALODA Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-05-2014, 11:49   #941
Yeni Üye

güzelce's Avatar

Arkadaşlar bir şey sormak istiyorum sizlere...
İki ay önce değişik renklerde aldığım üç menekşemde ikişer defa çiçek açıp soldular. Şimdi çiçekleri ve yeni tomurcukları da yok. Dinlenme sürecine mi girdiler sizce? Yapraklar sağlıklı görünüyor

eceyıldız beğendi.
Eski 15-05-2014, 12:21   #942
Ağaç Dostu

fatitoo's Avatar

Menekşeler sürekli çiçekli bitkiler değiller maalesef . Belli dönemlerde, özellikle bu aylarda ve uygun ortam yakaladıklarında çiçek açarlar.

adalızade ve güzelce beğendi.
Eski 15-05-2014, 14:13   #943
Ağaçsever

yenerr's Avatar

Giriş Tarihi: 28-05-2011
Sn güzelce,
Dinlenme dönemi en fazla 2 aydır. Genelde Aralık - Ocak - Şubat ayları dinlenme dönemine girerler.
Aldığınız menekşeler sera ortamından direk satışa çıktığı için bu durum genel bir sorundur aslında. Ortam değişikliğinden strese girebiliyorlar. Çelikle üretim yapın bence hazır menekşelerle kendi yetiştirdikleriniz arasındaki farkı anlarsınız.
Saksı değişimi yaptıysanız (çiçekte iken pek tavsiye edilmez) o da neden olabilir.

Birde gübre kullanmanızı tavsiye ederim. Menekşeler için sıvı besin temin edin ve üzerinde yazan ölçünün 1/3 kadar kullanın. Gerekli şartlar (saksı boyutu, ısı, ışık, Nem, ) sağlandığında yılın büyük bir bölümü sizi memnun edecektir.
Selamlar...

yenerr Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-05-2014, 14:56   #944
Yeni Üye

güzelce's Avatar

Sevgili fatitoo ve yenerr...yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim. Hepsini dikkate alıcam.
Aslında saksı değişimi yapmadım ve sadece sıvı besin veriyorum az miktarda. Birde yer değişimi yaparak şansımı deneyeceğim

Eski 19-05-2014, 12:00   #945
Ağaçsever

Deryya's Avatar

Giriş Tarihi: 21-05-2013
Ana yaprakları keseyim mi yoksa daha erken mi; tavsiyeniz?

Eklenen Resimler

sami ulus ve edacan beğendi.
Deryya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-05-2014, 14:05   #946
Ağaç Dostu

kadiryasar's Avatar

Giriş Tarihi: 20-03-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Deryya Mesajı Göster
Ana yaprakları keseyim mi yoksa daha erken mi; tavsiyeniz?
yavru sayısı 1 ise sadece anne yaprağı almanız yeterli.
1 den fazla bebek varsa yavru ayırmalısınız..
Yeterli büyüklüğe ulaşmışlar..

sami ulus beğendi.
kadiryasar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-05-2014, 13:00   #947
Yeni Üye

mehkul64's Avatar

Giriş Tarihi: 22-01-2014
Yavruları annelerinden ayırayım mı?

Arkadaşlar merhaba.Aranıza yeni katıldım.Bir kaç tane farklı renkte menekşem var.Çelikten dikmiş olduğum yaprağımın yanında 5 kuruştan büyük 6-7 tane yavru var.Bunları ayırma zamanı geldi mi sizce?(benim menekşedeki görüntüde ALODA'nın mesajındaki 2.fotoğraftakine benziyor.)

mehkul64 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-05-2014, 13:54   #948
Ağaç Dostu

maki01's Avatar

Giriş Tarihi: 05-05-2008
Galeri: 73
5 kuruştan büyük yaprak sayısı 3-4 oldu ise ayırabilirsiniz.

Seabert74 ve mehkul64 beğendi.
maki01 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-05-2014, 13:57   #949
Ağaçsever

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mehkul64 Mesajı Göster
Arkadaşlar merhaba.Aranıza yeni katıldım.Bir kaç tane farklı renkte menekşem var.Çelikten dikmiş olduğum yaprağımın yanında 5 kuruştan büyük 6-7 tane yavru var.Bunları ayırma zamanı geldi mi sizce?(benim menekşedeki görüntüde ALODA'nın mesajındaki 2.fotoğraftakine benziyor.)
bence bekleyin. neden derseniz ne kadar büyürlerse ve anneleri yanındayken köklenirlerse o kadar çok gelişiyorlar bence. tabi ablalarım abilerim daha iyi bilirler ama bence kocaman yetişkine yakın bir menekşe olana kadar beraber kalsalar sorun olmaz hem daha gür gözükürler

mehkul64 ve tgce- beğendi.
Eski 23-05-2014, 07:22   #950
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 17-09-2013
bebeklerim

ne zamandır yüzüne baktığım çeliklerim ve yavruları.

Eklenen Resimler

menekşezar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-05-2014, 14:04   #951
Ağaçsever

benim bunları gördükçe ağlayasım geliyor yaa. benim çelik çalışmalarım bir gıdım ileriye gitmiyor maalesef. suya koyup köklendirdiğim çelikler toprağa geçince ölüyor o işten vazgeçtim ama toprağa direkt diktiklerimde de bir numara yok maalesef. sanırım ben bu işten vazgeçeceğim bu gidişle

adalızade beğendi.
Eski 23-05-2014, 19:31   #952
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 16-04-2014
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ayse7478 Mesajı Göster
benim bunları gördükçe ağlayasım geliyor yaa. benim çelik çalışmalarım bir gıdım ileriye gitmiyor maalesef. suya koyup köklendirdiğim çelikler toprağa geçince ölüyor o işten vazgeçtim ama toprağa direkt diktiklerimde de bir numara yok maalesef. sanırım ben bu işten vazgeçeceğim bu gidişle
bende sizinle aynı durumdayım.. 2 ay oldu hala yapraklarda bir gelişme yok.. hatta ben çok merak edip 2-3 yaprağı çıkarıp baktım anca köklenmişler yaprakların çıkması yıl sürecek sanırım

özlemsoylu beğendi.
delfin34 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-05-2014, 19:56   #953
Ağaç Dostu

Arkadaşlar bu çeliklerde birkaç ayda bu hale geldi menekşe yetiştirmek sabır işi hele son karedeki perlitte olan çelikler 1 aralıkta diktiğim yapraklar fakat şunu farkettim sırf perlite diktiklerimden geç sonuç aldım torfa diktiklerim daha çabuk gelişti

Eski 24-05-2014, 11:40   #954
Ağaç Dostu

kadiryasar's Avatar

Giriş Tarihi: 20-03-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi menekşezar Mesajı Göster
Arkadaşlar bu çeliklerde birkaç ayda bu hale geldi menekşe yetiştirmek sabır işi hele son karedeki perlitte olan çelikler 1 aralıkta diktiğim yapraklar fakat şunu farkettim sırf perlite diktiklerimden geç sonuç aldım torfa diktiklerim daha çabuk gelişti
Perlit inorganik bir madde hiç bir besin içermez, o yüzden çelik su güneşle bu kadar yapabilir. En verimlisi, ideal menekşe karışımı 1/3 torf ,1/3 perlit 1/3 vermikulit ..

fatitoo ve menekşezar beğendi.
kadiryasar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-05-2014, 20:25   #955
Ağaç Dostu

fatitoo's Avatar

Beeklerim artık iyice büyüdü. Bugün 6 tanesini büyük saksılara aldım.Şahsen ben büyük saksılarda daha iyi geliştiklerini düşünüyorum.

Eklenen Resimler

Eski 24-05-2014, 20:27   #956
Ağaç Dostu

fatitoo's Avatar

...

Eklenen Resimler

Eski 24-05-2014, 20:30   #957
Ağaç Dostu

fatitoo's Avatar

Bir anneden 2-3, bazısından 4 kök yavru aldıklarım var ama onları ayırmadım, çünkü ne koyacak yerim ne de saksım kalmadı...

Eklenen Resimler

Eski 24-05-2014, 20:33   #958
Ağaç Dostu

fatitoo's Avatar

...

Eklenen Resimler

Eski 24-05-2014, 20:46   #959
Yeni Üye

adalızade's Avatar

Giriş Tarihi: 30-04-2014
Merhabalar menekşenin duayenleri gercekten menekse kolay yetismiyor benim çelikten ürettigim 5 6 aylik meneksem okadar yavaş geliisyor en buyuk yaprak nohut kadar diyim siz anlayin.bugun ankaraya gitmistim cicekcinin onunden gecerken mor menekse gordum dayanamayip aldim.okadar güzel ki lakin su bardagi büyüklügünde siyah bir saksida ve cicekci buyuk saksiya dikmemi soyledi..ama korkuyorum ya onuda beceremezsem.bi de kestane topragina diksem nolur.zamanim yoktu toprak falan almak aklima gelmedi..cicekleri warken saksi degisimi de pek önerilmiyor..nolur bi akıl verin ben bu cicegi yetistirmek istiyorum yavru cicekleri var daha da civil civil olucak hadi bi el atın menekşeme:-)

Düzenleyen adalızade : 24-05-2014 saat 20:47 Neden: ..
adalızade Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-05-2014, 21:09   #960
Ağaç Dostu

Sayın adalızade ben kendi fikrimi söyliyeyim daha doğrusu tecrübemi. ben geldiği gibi hiç köküne dokunmadan bir boy büyük saksıya alıyorum hiçbir zararı olmuyor hatta tomurcukları varsa hepside açıyor bir ayı geçti çiçekçiden aldığım menekşeyi gelir gelmez bir boy büyük saksıya aldım şu anda hala çiçekli iki defada resmini koymuştum.

fatitoo beğendi.

Etiketler
afrika menekşesi, çelik, menekşe, üretim, yaprak

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:59.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025