![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-04-2013
|
iyi akşamlar bu anlattığınız yosunu nerden bulabiliriz |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-05-2013
|
bende çoğaltma yöntemi yapıyorum..ve o kadar süslü saksılarım var ki.her gelen izlemeye doyamıyor...beğendim diyen,kıymet verecek olan ya da oturmaya giderken (yeni gelin **** yeni bebek doğurmuş olan) süsleyip,ufakta notlar ekleyip götürüyorum...çok güzel anlar yaşanıyor..bunun sevincide bana yetiyor..siz de hediye edin...şöylee pembe ve beyaz dışında açan bir renk varsa bende alabilirim mesela ![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-01-2009
|
Bize tatile gönderebilirsiniz ![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 28-09-2011
|
bunlarda benim yavrularım ![]() |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaçsever
|
elimde en küçük kap bu vardı umarım ölmezlerr..( daha önce bu kaplarda menekşe yetiştirmiştm şuan sağlıklılar...anne yaprak çürüdüğü için kopardım acaba koparmasamıydım ..çürüyüp kurumuştu? |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaçsever
|
sulamasını nasıl yapmalıyım? |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
|
Benim de aynı durumda olan yavrularım var. Çeliği de tadımlık denilen küçük pet bardaklara ya da minik kaktüs saksısı boyutlarında olan 5 cm lik saksılara diktiğim için , anne yaprak ölse de saksı değişimi yapmak durumunda kalmıyorum. Sulama yaparken , üsten sadece yavrunun çevresine gelecek kadar dar bir alanı suluyorum. Buna rağmen kaybettiğim yavrular oluyor. ![]() ![]() Yavruları minik pet bardak ya da kaktüs saksılarına almanızı öneririm. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
|
Saksılar
Ben de bu saksıları kullanıyorum. ![]() ![]() Kaktüs saksılarını bir kez koçtaşta buldum. 10'lu paket yapıp tanesi 45 krş a satıyorlardı. Bir daha bulamadım. Sanırım onlarda ölen kaktüslerin saksılarıydı. Çünkü içlerinde toprak vardı. Kaktüs saksılarını başka nerelerden temin edebiliriz? |
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 25-06-2012
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2011
|
Şu kaktüs saksılarından ben de arıyorum. Pet bardak estetik durmuyor salonun ortasında. ![]() |
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Ağaçsever
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-03-2013
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaçsever
|
benim yavru menekşemin bulundugu saksı pet bardaktan küçük resimde büyük görünüyor sanırım ![]() |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın blaze ash, bence anne yaprak yavruyu besliyor, kesmemenizi öneririm. Daha iyi bilen arkadaşlar yazacaktır ama ben kendi çürüyene kadar kesmiyorum. |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
Zamanı gelinçe ana yaprak kendiliğinden bozulup çürüyor Bu şekilde yosunda çoğalma devam ederse herhalde saksı bulamıyaçağız |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-05-2007
|
Sevgili Ahmeter hiç yosunda yetişen bir yavruyu anneden ayırdınızmı? Ben sadece bir kere ayırdım, ama çok zorlandım. Düzenleyen ilknur aşık : 05-07-2012 saat 11:53 |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
Sayın Aşık
Yosunda yavrulama zaten diğer karışımlara göre fazla oluyor Ana yaprağı erkenden alıp tekrar yavru yaptırmaya zaten gerek yok Bu kadar yavruyu ne yapaçağız kendiliğinden çürüyor ana yaprak Resimde dikkat ederseniz yavrulama nemi yüksek bir çamekanda oluyor Selamlar Düzenleyen ahmeter : 04-07-2012 saat 11:08 Neden: ek |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili blaze ash, Ben 3. fotoğrafındaki kadar gelişmiş yavrunun gelişmesi yavaşlamışsa anne yaprağı kesiyorum. Bu durumla özellikle hibrit türlerde sık karşılaşıyorum. Yavru yerine anne yaprak neredeyse marul yaprağı kadar büyüyor. Abarttım biraz ama yavru yerine anne yaprak büyümeye devam ediyor ve besinin büyük bölümünü tüketiyor. Çoğaltmak istediğim bir türse anne yaprağı ikinci kez dikiyorum. İlkine göre daha kısa sürede yavru veriyor. Anneyi keserek ayırdığım yavruya bir süre içeriğinde üre yer almayan dengeli gübre (N=P=K) veriyorum. Genelde birden fazla yavru oluyor. Belli büyüklüğe geldiğinde ayırıp, yeni saksılarına dikiyorum. |
|
|
|
|
|
#26 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bilemiyorum. Bu aralar çok fazla yavru kaybettiğim için ellemeye korkuyorum en iyisi böyle bırakmak. Geç olsun büyümeleri. Ölmelerinden iyidir.İçinde üre var ama ben bu gübreyi kullanıyorum. 1 lt için resimde gösterilen kapak ayarını yapıyorum. Gübre ve gübreleme hakkında hiç bilgim yok. Yetişkin menekşelerime böyle veriyorum. Vermemeli miyim? ![]() |
|
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Türkan, Her ne kadar bahçe toprağında menekşe yetiştirmeyi başaran kişiler olsa da menekşenin narin kökleri daha yumuşak havadar toprak ister. Bahçe toprağına elektronik ya da beyaz eşya ambalajında kullanılan beyaz köpükleri ( Strafor) küçük parçalara ayırarak ve biraz da dere kumu katarak elde edeceğin karışımı deneyebilirsin. Ben denemediğim için sonuçları nasıl olur bilmiyorum ancak sevgili ahmeter dere kumu gibi farklı ortamları denemişti. |
|
|
|
|
|
#28 | |
|
Ağaçsever
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili blaze ash, Afrika Menekşelerinde kullandığımz gübrelerde üre , azot bileşenleri arasında yer almamalı. Sizin kullandığınız gübrede %6'lık Azot bileşenlerinin %3'ünü üre oluşturuyor. Üre afrika menekşelerinde köklerin yanmasına neden olabiliyor. Ucuz bir azot bileşeni olduğu için gübrelerde sık sık yer alıyor. Menekşe kayıplarınızın nedeni kullandığınız bu gübre olabilir. |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| afrika menekşesi, çelik, menekşe, üretim, yaprak |
|
|