agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras) > Afrika Menekşesi (Saintpaulia ionantha)
(https)

Beğeni Düzeni336Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 21-04-2012, 18:49   #11
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 10-01-2012
Teşekkürler maki ; İnşallah mite değildir daha dikkatli olup diğer bitkileri de takip edeceğim. Mite bulaştıktan ne kadar zaman sonra bitkiyi etkiler acaba ? Benim menekşem evde yetiştirilmişti . Yanında satın alınmış ama büyümesi çok iyi olan menekşem var. Etkeni taşıyan menekşe kendi etkilenmeyip taşıyıcı olup 3-4 hafta sonra diğer menekşeyi enfekte edip kendisi sağlıklı kalır mı ? İyice kafam karıştı ve panik oldum. Ortadaki yapraklarda deformasyon ,tüylü görünüm , sıkışık yaprak oluşumu olmadı. Bir iki gün içerisinde ortadan yumuşayıp çürüdü. Menekşemi karantinaya almıştım ve sonrada attım. Zaten orta kısmı tamamen kurumuştu kök kısmı da yumuşaktı.
Sularken bitki besini içeren suyu kök çevresine daha çok gelecek şekilde dökmüştüm. Sulama yaparken kök ve yeni yapraklara su gelmeyecek şekilde sulamanın önemi var mı? Saksı yanlarından sularsam sanki kökler suya ulaşamayacaklar gibi düşünmüştüm. Yanlış sulamada sebep olabilirmi bu duruma ?

Düzenleyen Rana+miraç : 21-04-2012 saat 19:22
Rana+miraç Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
menekşe

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:59.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2026