agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras) > Afrika Menekşesi (Saintpaulia ionantha)
(https)




Beğeni Düzeni336Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 02-04-2010, 11:34   #1
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 02-04-2010
Şehir: kocaeli
Mesajlar: 18
herkese merhaba ben yeni üye oldum bu foruma.. gerçekten çok yararlı bilgiler var.. tecrübesi olan arkadaşlardan yardım istiyorum.. benimde menekşelerim uzunca bir süredir açmıyordu ve dün burda okuduklarımdan sonra bi toprağına bakıyim dedim.. çok uzamış yaprakları temizledim ve toprağında ancak çok dikkatle bakılınca gödülebilen incecik beyaz böcekler olduğnu gördüm.. bi kürdanda dokununca kurtçuk gibi ilerliyolar ve toprağın altına doğru gidiyolar.. bunların ne olduğunu ve nasıl kurtulucağımı bilen var mı acaba ???

utarit Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-05-2010, 09:09   #2
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 30-04-2010
Şehir: ankara
Mesajlar: 3
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi utarit Mesajı Göster
okuduklarımdan sonra bi toprağına bakıyim dedim.. çok gödülebilen incecik beyaz böcekler olduğnu gördüm.. bi kürdanda dokununca kurtçuk gibi ilerliyolar ve toprağın altına doğru gidiyolar.. bunların ne olduğunu ve nasıl kurtulucağımı bilen var mı acaba ???
bende aynı sorunla karşı karşıyayım sanırım. menekşelerimin toprağına sabunlu zeytinyağlı su akıtıyorum 2 gündür. acaba kurtulabilecek miyim? Bir de şüphelendiğim birşey var daha önce hiç başıma gelmemişti. Yıpranıp düşen yaprakları menekşemin toprağının üzerine bırakmıştım ve malesef bunu 3 menekşede de yaptım ve bu kurtlarla ondan sonra karşılaştım.(bu kurtlara çürüyen yaprakların sebep olduğunu düşünüyorum doğru mu acaba?) tecrübeli arkadaşlar bilgilerini paylaşırlarsa çok sevinirim. Umarım bu kurtlardan da kurtulurum. Çünkü yeni ürettiğim menekşe çeliklerim sanırım bu yüzden ölüyorlar hem de tam filiz verecekken. Başka bir anlam veremiyorum. Çok acil yardımlarınıza ihtiyacım var.

ayshegul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Etiketler
menekşe


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:41.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025