agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras) > Afrika Menekşesi (Saintpaulia ionantha)
(https)

Beğeni Düzeni336Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 09-04-2014, 10:50   #1
Ağaçsever

e.aydemir's Avatar

Giriş Tarihi: 22-06-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi demlichay Mesajı Göster
Sizin sorununuz da, benimkine çok benzer görünüyor. Resimlerde, o yaprak diplerinde görünen şeyler bende de var. Köklere bakmadım; ama orada da olduğu kesin. Mücadele etmekte fayda var. Kullanacağımız ilaçlar konusunda haberleşip sonuçlarını bildirmemiz, bizim ve aynı sorunu yaşayan ya da yaşayacak olan başkalarının faydasına olacaktır. Haberleşelim lütfen.

Selamlar.
Sevgili demlichay,
Ben arap sabunu+zeytinyağı+ sarımsak karışımını tüm menekşelerime uyguladım. Birçok defa güvenilir olduğu yazılmasına rağmen, sabunun yapraklara zarar vermesinden korkuyordum. Işıktan zarar gelmesin diye gece karışımı püskürttüm. Zarar vermek bir yana yapraklar iyice kendine geldi, parladı. Şu an herhangi bir hastalık vs görmüyorum. 2 hafta sonra tekrar bu karışımı uygulayacağım ne olur ne olmaz. Toprak değişimi de 2-3 hafta kadar erteledim. Siz de çözüm bulmuşsunuzdur umarım.

e.aydemir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-04-2014, 19:43   #2
Ağaçsever

Nevzer's Avatar

Giriş Tarihi: 06-05-2013
Acil yardıma ihtiyacım var

Resimden ne kadar anlaşılıyor bilmiyorum. Menekşelerımde gri toza benzeyen yuvarlak lekeler oluştu. Hastalık ve zararlılar kısmında okudum kadarıyla kuşini küf e benziyor. Birkaç ilaç tavsiye etmişsiniz ama yaşadığım yerde zirai ilaç satan bir yer yok.
Bu hastalıktan beni kurtarabilecek başka bir çözüm varmı acaba? Güzelim çiçeklerim gözümün önünde gidiyo. Lütfen yardım edin.

Odayı hergün havalandırıyorum ve sulamayıda toprağı kuru ise yapıyorum.

Eklenen Resimler

Nevzer Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-05-2014, 16:55   #3
Ağaç Dostu

eceyıldız's Avatar

Giriş Tarihi: 29-05-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi e.aydemir Mesajı Göster
Sevgili demlichay,
Ben arap sabunu+zeytinyağı+ sarımsak karışımını tüm menekşelerime uyguladım. Birçok defa güvenilir olduğu yazılmasına rağmen, sabunun yapraklara zarar vermesinden korkuyordum. Işıktan zarar gelmesin diye gece karışımı püskürttüm. Zarar vermek bir yana yapraklar iyice kendine geldi, parladı. Şu an herhangi bir hastalık vs görmüyorum. 2 hafta sonra tekrar bu karışımı uygulayacağım ne olur ne olmaz. Toprak değişimi de 2-3 hafta kadar erteledim. Siz de çözüm bulmuşsunuzdur umarım.
Ben arap sabunu+zeytinyağı+sarmısak karışımına bir çorba kaşığı karbonat ve 2-3 çorba kaşığı da sirke ekleyerek hem yapışkanlı bite hemde unlu bite uyguluyorum ve iyi sonuç alıyorum ama afrika menekşelerimde hiç denemedim. Bir menekşemde belirli aralıklarla bu unlu bit olur kürdanla bunları temizler bırakırım kaybolur giderler ama bir kaç ay sonra tekrar olur. Ama hep aynı menekşede olur. Gerçi uzun zamandır olmuyor çok şükür. Ama bu karışım menekşelere zarar vermiyorsa bundan sonra olursa menekşelere uygularım.

eceyıldız Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-05-2014, 19:30   #4
Ağaçsever

e.aydemir's Avatar

Giriş Tarihi: 22-06-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi eceyıldız Mesajı Göster
Ben arap sabunu+zeytinyağı+sarmısak karışımına bir çorba kaşığı karbonat ve 2-3 çorba kaşığı da sirke ekleyerek hem yapışkanlı bite hemde unlu bite uyguluyorum ve iyi sonuç alıyorum ama afrika menekşelerimde hiç denemedim. Bir menekşemde belirli aralıklarla bu unlu bit olur kürdanla bunları temizler bırakırım kaybolur giderler ama bir kaç ay sonra tekrar olur. Ama hep aynı menekşede olur. Gerçi uzun zamandır olmuyor çok şükür. Ama bu karışım menekşelere zarar vermiyorsa bundan sonra olursa menekşelere uygularım.
sevgili eceyıldız, sirke ve karbonat yapraklara zarar verir mi vermez mi bilmiyorum yanlış bir tavsiye vermiş olmayayım Güneş ışığı zarar vermesin diye, gece yaptım uygulmayı, yapraklar çok sevdi ama çiçekler hiç sevmedi tabi ki, hemen karardılar, kopardım hepsini. Çiçekleri koruyarak fıs fıs yaptım güya ama yine de sıçramıştı üzerlerine. Yapacak olanlara da ufak bir hatırlatma olsun.

e.aydemir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
menekşe

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:54.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025