agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras) > Afrika Menekşesi (Saintpaulia ionantha)
(https)

Beğeni Düzeni336Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 06-05-2014, 13:33   #751
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 17-01-2014
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi maki01 Mesajı Göster
Mesajınızı yeni gördüm sevgili ayse7478. Görünürde mite gibi bir problem yok gibi ancak emin değilim. Şimdilik gübre vermeyi en az 1-2 ay süreyle kesip mümkünse toprak değişimi de yaparak beklemenizi öneririm. Bu sürede yaprak renklerinde de bir değişim grileşme, kahverengileşme başlarsa aklınıza mite gelmeli.
hmm umarım dediğiniz gibidir. zaten ayın 15inden 15ine gübre veriyordum ama gerek yok diyorsanız koymayayım. rengi çok parlak ve maşallah çok da güzel şükür. yumurta suyuna ne diyorsunuz onu da keseyim mi? yoksa devam mı edeyim. birde çiçeği var ya toprak değiştirmesem olmaz mı yoksa faydalı olur derseniz hemen değiştireyim

eceyıldız beğendi.
ayse7478 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-05-2014, 14:20   #752
Ağaç Dostu

maki01's Avatar

Giriş Tarihi: 05-05-2008
Galeri: 73
Ben çiçekliyken de toprak değişimi yapıyorum ama muhakkak siz de yapın diyemem. Çiçeklerin geçmesini bekleyelim

Yumurta suyunu menekşelerde hiç kullanmadığım için yorum yapamayacağım. Gübreyi kestiğinizde düzelmezse yeniden görüşürüz. Sıkışık durumdaki yapraklardan 1-2 tanesini göbeğin daha güzel hava almasını sağlamak için koparabilirsiniz.

maki01 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-05-2014, 15:39   #753
Ağaç Dostu

maki01's Avatar

Dışardan alınan her bitkiden en az 1 ay kadar beklemeden yanyana almamak gerkiyor sevgili yenerr. Her ne kadar cyclamen mite olarak isimlendirilmiş olsa da okuduğum kadarı ile en sık çilekte rastlanıyor.

yenerr ve eceyıldız beğendi.
Eski 07-05-2014, 20:55   #754
Ağaçsever

evet çiçeğimin toprağını değiştirdim. saksısını ta küçülttüm. biraz daha gölge bir yere koydum. bakalım düzelecek mi?

maki01 beğendi.
Eski 08-05-2014, 14:42   #755
Ağaçsever

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ayse7478 Mesajı Göster
evet çiçeğimin toprağını değiştirdim. saksısını ta küçülttüm. biraz daha gölge bir yere koydum. bakalım düzelecek mi?
çiçeğim yumuşadı 1 günde ve sersemledi tepe şaşkını oldu sanki. alttan bozuk yapraklrdan birkaçını almıştım umarım çürüme yapmaz. aktif kömür aklımda hep alıyım diyorum bir türlü alamadım en azından çürümesini engellerdi. menekşem altlardan sürgün vermeye çalışıyormuş bu arada saksısını değiştirirken gördüm. umarım kaybetmem menekşemi yaa kaybedersen gidip anneannemden bu sefer saksısıyla alıp gelicem yoksa üstünde tomurcukları da var yaa inşallah toparlanır.

Eski 09-05-2014, 13:26   #756
Kaybettik, Allah rahmet eylesin

sardunyadervis's Avatar

Giriş Tarihi: 21-03-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi yenerr Mesajı Göster
Acaba resimdeki durum cyclamen mite ye davetiye çıkarırmı. (Kulağına kurşun)
Cyclamen ismini bu bitkiden bulaştığı için mi alıyor acaba? Bu bitkiden uzak tutmak mı gerekir menekşelerimizi ? Tereddüt ettim.
Bilgisi olan bir arkadaşımız bu konuda aydınlatırsa çok sevinirim.
Selamlar...
Eklenti 489947
O siglamen se zaten evde yasayamaz serin esinti ister menekşelerde aynı ortam da olmaz zaten soğuk torosların yamaclarındaki gibi yerleri sever

sardunyadervis Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-05-2014, 13:33   #757

sardunyadervis's Avatar

Alıntı:
ilk meneksem sıkıntılı olan. yaprakları cok sert ve yeniler cok biçimsiz.ikincinin de yaprakları sert.özellikle alt yapraklar. ucuncusu ise yeni aldım ve bugün baktım sertleşmeye başladı. umarım ciddi biseyleri yoktur.
Yapraklar fazla gubrelenmeden sertleşiyor
Topraktaki fazla gübreyi atmak için sulama zamanı bir leğenin üzerinde cicegi havaya kaldırıp üzerinden bol su ile sulayın aşağıdan aksın sulayın aşağıdan aksın öyle temizlenir

Eski 09-05-2014, 14:16   #758
Ağaçsever

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sardunyadervis Mesajı Göster
Yapraklar fazla gubrelenmeden sertleşiyor
Topraktaki fazla gübreyi atmak için sulama zamanı bir leğenin üzerinde cicegi havaya kaldırıp üzerinden bol su ile sulayın aşağıdan aksın sulayın aşağıdan aksın öyle temizlenir
çok sağolun sardunyadervis. maki de aynı şeyi söyledi. toprağını değiştirdim beklemeye geçtim. inşallah rahatlıycak menekşem ama şu anda yeni toprağına ve saksısına alışmaya çalışıyor sanırım

Eski 09-05-2014, 15:23   #759

sardunyadervis's Avatar

Alıntı:
çok sağolun sardunyadervis. maki de aynı şeyi söyledi. toprağını değiştirdim beklemeye geçtim. inşallah rahatlıycak menekşem ama şu anda yeni toprağına ve saksısına alışmaya çalışıyor sanırım
Köklenirken arada fısfısla nemlendirin yapraklarını

maki01 beğendi.
Eski 12-05-2014, 21:16   #760
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 27-12-2012
Galeri: 6
Bugün kükürt aldım fakat uygulamaya korktum.
Nasıl sulandırılacağı konusunda yardımcı olursanız sevinirim. Bir de; işin açıkçası zehirlenmekten korktum. Böyle bir olasılık var mı? İnce ayrıntılarıyla beraber anlatırsanız çok sevinirim.

Düzenleyen Emine : 12-05-2014 saat 21:17 Neden: İmla hatası
Emine Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-05-2014, 23:10   #761
Ağaç Dostu

maki01's Avatar

Keşke aldığın yere sorsaydın sevgili Emine, ölçü vermek doğru olmaz. Ben ambalaj üzerinde yazan dozu kullanmıştım, 1 litreye 1 tatlı kaşığı gibi kalmış aklımda ama aldığın yere sor lütfen. Kükürt kimyasallar gibi tehlikeli bir malzeme değil, zehirleyeceğini sanmıyorum. Yine de lütfen aldığın yere sor, içine ek maddeler koymuş olabilirler.

Emine ve menekşezar beğendi.
Eski 14-05-2014, 02:13   #762
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 27-12-2012
Galeri: 6
Aldığım kişi, kükürtü tabak içinde kullanacağımı söyleyince, işe yaramayacağını söyledi. Olsun dedim, ben bu yöntemi menekşe ustalarından öğrendim, yine de deneyeceğim deyince zorla verdi. Bir ambalajı yok. Açıktan. Aslında sulandırılmışı da vardı. İllaki onu vermek istedi ama almadım.
Burası küçük bir yer ve o dükkandan başka ilaç satan yer yok maalesef. Adama ne istediğimi söylüyorum, adam; o olmaz bu olmaz...
Tekrar gitmekten başka çare yok. Biraz uzak olunca üşeniyorum galiba.

Emine Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-05-2014, 22:11   #763
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 16-04-2014
İyi akşamlar..daha önce menekşenin çiçekleri kuruyor demiştim.. zamanla çiçekler solduğu için böyle olduğunu sandım ama yanılmışım.. lütfen menekşelerime ne olduğunu ve ne yapmam gerektiğini söyleyin büyük çiçekler vakti geçti diye soluyor olsa bile tomurcuğu henüz açan küçük çiçeklerde öyle olmaya başladı.. çiçeklerde ve saplarında bir yumuşama ve çürüme söz konusu.. toprağa iyice baktım ama bir böceğe rastlamadım.. ama bir menekşenin bir kaç yaprağında beyaz noktacıklar var hareketsiz.. baktığımda uçan kaçan bir şey yok ama beyaz noktalara dokununca un gibi yayılıyor.. unlu bit denilen şey olsa gerek.. ve çiçekleri elime aldığımda minik sinekler uçuşuyor birkaç tane bu arada 1 tanesi yapraktan yetişti, diğer 4 tanesini almıştım.. bir komşum yapraktan yetiştirdiği bir yavru vermişti günler önce onla alakası var mıdır bilmiyorum ama ondan sonra böyle oldu şimdi ben ne yapmalıyım çiçeklerimi kaybetmek istemiyorum..

delfin34 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-05-2014, 13:11   #764
Ağaçsever

Nevzer's Avatar

Giriş Tarihi: 06-05-2013
Merhaba

Menekşelerimdeki Trips sorunundan bir türlü kurtulamadım. Sıcak su ile düş aldırdım ve bir litre suya iki surup kaşığı b.deterjanı ile spreyledim. Fakat hala var. Tüm çiçekleri koparmıştım. Sonra tekrar tomurcuklar açtı. Fakat onlardada vardı. Tekrar kopardım hepsini ve artık uzerlerinden airesol sıktım. Şu anda ikinci kez tomurcuklarım var ve bir çiçeğim açtı ama ne yazık ki yine polen döküntüsü var. Artık ne yapacağımı bilemiyorum.
Lütfen yardım nasıl kugrtulucam bu tripslerden.

Nevzer Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-05-2014, 13:31   #765
Ağaç Dostu

kadiryasar's Avatar

Giriş Tarihi: 20-03-2013
Bunlar Nedir

Arkadaşlar burada bir zararlı mı mevcut yoksa başka bir sorun mu var. Polenlerde her hangi bir hasar yok...

Eklenen Resimler

kadiryasar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-05-2014, 17:14   #766
Ağaç Dostu

maki01's Avatar

Külleme gibi sevgili kadiryaşar. Hemen diğerlerinden ayırarak havadar bir yere alıp sulandırılmış kükürtle ilaçlamanda fayda var.

kadiryasar beğendi.
Eski 19-05-2014, 17:19   #767
Ağaç Dostu

maki01's Avatar

Arkadaşlar, her konu başlığının altında "Bu Konuda Ara" menüsü var. Onu seçip mesela "unlu bit" diye yazıp arattığınız zaman başlıkta o konuda yazılan tüm mesajları bulabilirsiniz.

kadiryasar beğendi.
Eski 19-05-2014, 17:31   #768
Ağaçsever

Alıntı:
Arkadaşlar, her konu başlığının altında "Bu Konuda Ara" menüsü var. Onu seçip mesela "unlu bit" diye yazıp arattığınız zaman başlıkta o konuda yazılan tüm mesajları bulabilirsiniz.
maki01 bu konuda ara menüsünden istediğinizi bulursunuz demişsiniz ama bu sitedeki herkes menekşede ki her değişikliğin anlamını bilmiyor olabilir.. benim gibi yeni başlayanlar örneğin.. 3 gün önce sorunumu dile getirdim hatta anlatamadığımı düşündüğüm için resim ekledim ama tek bir yorum yapılmadı.. ben bunu unlu bit mi trips mi (ki bunların isimlerini sizlerden duydum) bilemem ki.. burada bilen insanlara danışmak istedim ama yanıt alamadım..

Ama anladığım şudur ki bu sitede.. uzun süreli üyelikleri olanların sorunlarıyla mesajlarıyla ilgileniliyor.. yanlış anlıyor da olabilirim ama ben yanlış anladığımı sanmıyorum.. bugün gelen bir soruna/soruya cevap veriliyorsa ben ayrımcılık olduğunu düşünürüm kusura bakmayın.. çünkü ben 3 gündür sürekli siteyi takip ettim benim sorunuma da bir çözüm gelir diye ama nafile..

Eski 20-05-2014, 00:33   #769
Ağaç Dostu

kadiryasar's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi delfin34 Mesajı Göster
maki01 bu konuda ara menüsünden istediğinizi bulursunuz demişsiniz ama bu sitedeki herkes menekşede ki her değişikliğin anlamını bilmiyor olabilir.. benim gibi yeni başlayanlar örneğin.. 3 gün önce sorunumu dile getirdim hatta anlatamadığımı düşündüğüm için resim ekledim ama tek bir yorum yapılmadı.. ben bunu unlu bit mi trips mi (ki bunların isimlerini sizlerden duydum) bilemem ki.. burada bilen insanlara danışmak istedim ama yanıt alamadım..

Ama anladığım şudur ki bu sitede.. uzun süreli üyelikleri olanların sorunlarıyla mesajlarıyla ilgileniliyor.. yanlış anlıyor da olabilirim ama ben yanlış anladığımı sanmıyorum.. bugün gelen bir soruna/soruya cevap veriliyorsa ben ayrımcılık olduğunu düşünürüm kusura bakmayın.. çünkü ben 3 gündür sürekli siteyi takip ettim benim sorunuma da bir çözüm gelir diye ama nafile..
Sevgili Delfin34,
Öncelikle mesajlarının geçmişini araştırdım. En son mesajınız, iddaa ettiğiniz gibi 3 gün önce değil 8 Mayıs tarihli ve resimli bir mesajınız yok...

Maki01 Hanım o mesajı benim için atmış olabilir. (ben üzerime aldım) Külleme var arayıp bularak çözebilirsin demek istemiş.
Sizi veya bir başka kişiyi başından savmak için atılmış bir mesaj değil. Kaldı ki siz dahi bu mesajınızdan bir önceki mesajınızda kendisine teşekkür ediyorsunuz.
Maki01 hanım bu ve daha birçok sitede sorunlara çözüm olmuş burada bir çok kişinin bilgisi üzerinde emeği vardır. O yüzden kendisine toz kondurtmam.

Siz biraz alınganlık ediyorsunuz.. Sorununuz halen çözülmediyse (3 gün önceki mesajınızı göremedim..) lütfen bir kez daha resimli olarak sorarsanız, ben dahil sorun hakkında cevabı ve/veya fikri olan tüm arkadaşlar size memnuniyetle cevap yazacaklardır.
Saygılarımla..

Emine beğendi.
Eski 20-05-2014, 01:07   #770
Ağaç Dostu

maki01's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi delfin34 Mesajı Göster
İyi akşamlar..daha önce menekşenin çiçekleri kuruyor demiştim.. zamanla çiçekler solduğu için böyle olduğunu sandım ama yanılmışım.. lütfen menekşelerime ne olduğunu ve ne yapmam gerektiğini söyleyin büyük çiçekler vakti geçti diye soluyor olsa bile tomurcuğu henüz açan küçük çiçeklerde öyle olmaya başladı.. çiçeklerde ve saplarında bir yumuşama ve çürüme söz konusu.. toprağa iyice baktım ama bir böceğe rastlamadım.. ama bir menekşenin bir kaç yaprağında beyaz noktacıklar var hareketsiz.. baktığımda uçan kaçan bir şey yok ama beyaz noktalara dokununca un gibi yayılıyor.. unlu bit denilen şey olsa gerek.. ve çiçekleri elime aldığımda minik sinekler uçuşuyor birkaç tane bu arada 1 tanesi yapraktan yetişti, diğer 4 tanesini almıştım.. bir komşum yapraktan yetiştirdiği bir yavru vermişti günler önce onla alakası var mıdır bilmiyorum ama ondan sonra böyle oldu şimdi ben ne yapmalıyım çiçeklerimi kaybetmek istemiyorum..
Sevgili delfin34,

Unlu bite benzediğini yazmıştınız, fotoğraf da yok. Aynı konuda birbirinin tekrarı olan mesajlar yazılmasını herhalde siz de istemezsiniz değil mi?

Not: Mesajımıza yanıt olarak bir mesaj yazılmışsa önceki mesajımızı silmemiz konu bütünlüğünü bozuyor, lütfen yapmayalım.

Eski 20-05-2014, 09:20   #771
Ağaçsever

Alıntı:
Sevgili delfin34,

Unlu bite benzediğini yazmıştınız, fotoğraf da yok. Aynı konuda birbirinin tekrarı olan mesajlar yazılmasını herhalde siz de istemezsiniz değil mi?

Not: Mesajımıza yanıt olarak bir mesaj yazılmışsa önceki mesajımızı silmemiz konu bütünlüğünü bozuyor, lütfen yapmayalım.
maki01
bu mesaj zaten benim sorduğum soru.unlu bit olsa gerek dedim çünkü gerçekten bilmiyorum.. bu mesajı 16 mayıs akşamında attım 23.00 sularında.. derdimi bu şekilde anlatamadığımı düşündüğüm için ertesi gün 17 mayısta çok iyi hatırlıyorum 11.05 te 3 adet resim mesajı ekledim..

resimleri ise sitede cevap verilebildiğini gördüğümde sildim. çünkü mesajımın havada kalmasını istemedim..
ben siteyi uzun süre dışarıdan takip ettim burada ki dayanışmayı çok beğendiğim için üye oldum..
ve son olarak tekrar belirtmek istiyorum menekşeden henüz anlamayan yeni başlamış insanlar aram menüsünden sorunları arasa da karar veremiyor..

ben zaten mesaj yazmayı yorum yapmayı sevmiyorum.. ama menekşeleri o halde görünce sorunu anlamaya çalıştım ama anlayamadım ve soru sorma gereğini bu yüzden duydum.. sormamak lazımmış..

yine de her şey için teşekkürler.. karşılıklı olarak sorunlarıma cevap bulamasam da sitenin kattığı çok şey var.

Eski 20-05-2014, 09:31   #772
Ağaçsever

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kadiryasar Mesajı Göster
Sevgili Delfin34,
Öncelikle mesajlarının geçmişini araştırdım. En son mesajınız, iddaa ettiğiniz gibi 3 gün önce değil 8 Mayıs tarihli ve resimli bir mesajınız yok...

Maki01 Hanım o mesajı benim için atmış olabilir. (ben üzerime aldım) Külleme var arayıp bularak çözebilirsin demek istemiş.
Sizi veya bir başka kişiyi başından savmak için atılmış bir mesaj değil. Kaldı ki siz dahi bu mesajınızdan bir önceki mesajınızda kendisine teşekkür ediyorsunuz.
Maki01 hanım bu ve daha birçok sitede sorunlara çözüm olmuş burada bir çok kişinin bilgisi üzerinde emeği vardır. O yüzden kendisine toz kondurtmam.

Siz biraz alınganlık ediyorsunuz.. Sorununuz halen çözülmediyse (3 gün önceki mesajınızı göremedim..) lütfen bir kez daha resimli olarak sorarsanız, ben dahil sorun hakkında cevabı ve/veya fikri olan tüm arkadaşlar size memnuniyetle cevap yazacaklardır.
Saygılarımla..
Sayın kadiryasar

Alınganlık ediyorsunuz demişsiniz.
Haklı olabilirsiniz bu konuda alınganlık etmiş olabilirim.çünkü konu şahsım olsa etmezdim emin olun..söz konusu menekşeler olunca ve bende bu konuda bilgili olmadığım için ve başlarına bir şey geleceğinden endişe ettiğim için alınganlıksa evet etmiş olabilirim.. çünkü sizler daha iyi bilirsiniz 2 günün 3 günün kıymetini...

evet maki01 in ve sitenin hakkını kesinlikle ödeyemem.. sağolsun maki01 daha önce soruma cevap vermişti.. ama o sorduğum soru menekşelerin çiçeklerinin tek tük solması ile ilgiliydi.. son ve bahsettiğim 3 gün önceki sorum aynı şekilde çiçeklerdeki solmanın artması yanı sıra beyaz yapraklarda beyaz noktacıklardı.. ayrıca resim de eklemiştim kii en son yorum/soru soranlardan biri siz olarak resimleri görmüş olmalıydınız..

ne sizinle ne maki01 le bir sorunum yok ki olamaz zaten..
maki01 i üye olmadan da takip etmiştim.. benim bir hatam varsa özellikle maki01 e karşı özür diliyorum çünkü kendisini tanımasam da kesinlikle kırmak istemem.

menekşelerimi kaybetmek istemeyişim ve sebebini anlayamayıp elimden bir şey gelmediği ve sürekli ben aynı konuda mesaj açıyormuşum gibi düşünüldüğü için o mesajı yazdım..

maki01 beğendi.
Eski 20-05-2014, 10:35   #773
Ağaçsever

herkese iyi günler. kaç zamandır sizlere sorduğum marullaşması olan bir menekşem var. bu menekşemi mutfağımda mini fırınımın üzerine koymuştum 1 hafta kadar önce ve haftasonu 3 gün tatile gittik ve sulamayı da unutmuşum zaten evin içinde diye de vıcık vıcık olmasın demştim sulamamıştım. dün gece gelince baktım ve maşallah ısrarla büyümemek için sabreden çiçeklerinin boy attığını gördüm. sanırım bikaç güne kadar da açacak. umarım marullanması da düzelir de güzel güzel yaprakları olur. benim size sorum salonuma koysam ne olur diğer menekşelerimi de? yaz geldi zaten güneş tam vurmasa da serin ve ışıklı ortam oluyor salonumda. çocuklarım da küçük tv ünitesine koyacağım yani camın tam karşısı. bir sorun olur mu sizce?

Eski 20-05-2014, 12:15   #774
Ağaç Dostu

kadiryasar's Avatar

Alıntı:
herkese iyi günler. kaç zamandır sizlere sorduğum marullaşması olan bir menekşem var. bu menekşemi mutfağımda mini fırınımın üzerine koymuştum 1 hafta kadar önce ve haftasonu 3 gün tatile gittik ve sulamayı da unutmuşum zaten evin içinde diye de vıcık vıcık olmasın demştim sulamamıştım. dün gece gelince baktım ve maşallah ısrarla büyümemek için sabreden çiçeklerinin boy attığını gördüm. sanırım bikaç güne kadar da açacak. umarım marullanması da düzelir de güzel güzel yaprakları olur. benim size sorum salonuma koysam ne olur diğer menekşelerimi de? yaz geldi zaten güneş tam vurmasa da serin ve ışıklı ortam oluyor salonumda. çocuklarım da küçük tv ünitesine koyacağım yani camın tam karşısı. bir sorun olur mu sizce?
Ayse7478 hanım, ben sorun olacağını düşünmüyorum. Işık yeterli diyorsanız sorun olmaz. Ancak Çiçekleriniz ışığa doğru yönelecektir 15 günde bir döndürerek tek yöne doğru büyümesine engel olmalısınız. 7-10 gün boyunca salonda gözlemleyin bir olumsuzluk olursa eski yerlerine alırsınız.

maki01 beğendi.
Eski 20-05-2014, 13:54   #775
Ağaçsever

hmm birde çiçeklere su koyuyoruz ya LCD tvye zarar verir mi acaba bu nem falan durumları? konuyla alakasız gibi gözüküyor ama balıklar yüzünden bir LCD oksitlenmesi yaşadık. tv değişti. birdaha böyle bişey olmasını istemiyorum.

Eski 20-05-2014, 15:02   #776
Ağaç Dostu

maki01's Avatar

Sevgili delfin34,

Hatan yok elbette sadece maki01'in de insan olduğunu, üzgün ya da moralinin bozuk olabileceğini de düşünün lütfen. Soma'da yüzlerce can yitirdik. Bırakın burayı yazmayı evde de elim kolum bağlandı sanki , hala da çok farklı durumda değilim.

Yine de yardımcı olmaya çalıştım. Benim sık sık kullandığım yöntemi sizinle paylaştım. Unlu bitden şüphelendiğiniz için arama yaptırdığınızda fotoğraflı mesajları da görüp teşhis ve mücadeleye ilişkin bilgilere kolayca ve detaylı bir şekilde öğrenebilecektiniz.

Sizi ve hassasiyetinizi de anlıyorum. Problem yok. Fotoğraf ekleyebilirseniz sağlıklı yorumlar yapabiliriz. Sevgiler...

Eski 20-05-2014, 16:44   #777
Ağaç Dostu

kadiryasar's Avatar

Alıntı:
hmm birde çiçeklere su koyuyoruz ya LCD tvye zarar verir mi acaba bu nem falan durumları? konuyla alakasız gibi gözüküyor ama balıklar yüzünden bir LCD oksitlenmesi yaşadık. tv değişti. birdaha böyle bişey olmasını istemiyorum.
Ayse7478 hanım, çiçeklere koyduğunuz su ile akvaryumdaki suyun hacimleri kıyaslanamaz bile. Ayrıca akvaryumun ısıtıcısı sürekli buharlaşmaya sebep olduğundan nem elektronik cihazlarda oksitelenme yapabilir. Ancak çiçeklerdeki suyun yapacağı nem bir zarar vermeyecektir. O kadar nem havada da bulunuyor zaten.. Sorun yok!

maki01 ve menekşezar beğendi.
Eski 21-05-2014, 07:35   #778
Ağaçsever

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kadiryasar Mesajı Göster
Ayse7478 hanım, çiçeklere koyduğunuz su ile akvaryumdaki suyun hacimleri kıyaslanamaz bile. Ayrıca akvaryumun ısıtıcısı sürekli buharlaşmaya sebep olduğundan nem elektronik cihazlarda oksitelenme yapabilir. Ancak çiçeklerdeki suyun yapacağı nem bir zarar vermeyecektir. O kadar nem havada da bulunuyor zaten.. Sorun yok!
çok teşekkürler sn. kadiryaşar. bu gün eve gidince bir düzenleme yapayım bakalım beğenecek mi çiçeklerim

Eski 29-05-2014, 13:10   #779
Ağaçsever

hatırlarsınız berim bir marullaşan menekşem vardı. sorunu fazla güneşmiş anlatım ve kötü yapraklarını temizledim. daha az güneşli bir yere aldım ve çiçek açtı. demekki durumdan memnun. şimdi yeni yapraklar çıkarmakla meşgul bakalım. güzelleşsin atarım fotolarını. bu arada diğer menekşelerimi de evimin en gölge yerine aldım çünkü artık yapraklan sapsız çıkmaya başlamışlardı. şimdi yaprak sapları uzuyor ve çoook çiçeklendiler. 4 tane de yeni menekşem oldu bu arada. 3,5 dan aldım 3 tanesini 1 tanesini 5 tl. ama 5 tl olanda kısım kısım çürüme oldu maalesef. çürükleri temizledim ve toparlamaya çalışıyor o da şimdi bendeki son durum zamana bıraktık menekşelerimiz güzel güzel büyüyorlar

Eski 29-05-2014, 15:24   #780

sardunyadervis's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Emine Mesajı Göster
Aldığım kişi, kükürtü tabak içinde kullanacağımı söyleyince, işe yaramayacağını söyledi. Olsun dedim, ben bu yöntemi menekşe ustalarından öğrendim, yine de deneyeceğim deyince zorla verdi. Bir ambalajı yok. Açıktan. Aslında sulandırılmışı da vardı. İllaki onu vermek istedi ama almadım.
Burası küçük bir yer ve o dükkandan başka ilaç satan yer yok maalesef. Adama ne istediğimi söylüyorum, adam; o olmaz bu olmaz...
Tekrar gitmekten başka çare yok. Biraz uzak olunca üşeniyorum galiba.
Siz sanırım menekşelerin aralarına koymak için aldınız toz kukurt var birde suda erisen kukurt var toz granul şeklinde olansa çay tabağı gibi tabaklara belli miktar koyup menekşe saksılarının aralarına yerleştirin onun kokusu zararlılardan korur, onun dışında ne için kullanacaksanız? Pudra ekeler gibi ekelemeniz gerekir toz kukurdu öyle kullanılıyor, suda eriyen ise 1 Lt 1 gr ( aşağı yukarı 1 çay kaşığı ) suda eriyip hem topragına hem kendisine spreyle sıkılır ama bunu pek menekşeye kullanan yok sanırım

Etiketler
menekşe

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:27.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025