![]() |
|
![]() |
#10621 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Tabii sayı fazla olunca yer değişikliği de yapamıyorum. Bu yazı da en az hasarla atlatmayı diliyorum. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10622 |
Ağaç Dostu.
|
Sera kabını havalandırmak için açtığımda harika bir sürprizle karşılaştım. Aceleci Lamb's Ear Trail içeride çiçeklenmeye karar vermiş ![]() Böyle açmasını bekliyorum. Lamb's Ear Trail | Flickr - Photo Sharing! Umarım beni yanıltmaz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10624 |
Ağaç Dostu.
|
Sevgili arzu_ haklısınız oldukça sakıncalı. Ben yer azlığı tür fazlalığı nedeniyle değişik uygulamalar yapıyorum. Hani derler ya " hocanın dediğini yap, yaptığını yapma" diye ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10625 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-05-2007
|
Benim de bazı yavru ve yapraklarım sera kabında, en fazla iki günde bir sabah işe gelirken kapaklarını yarımda olsa açarak havalanmasını sağlıyorum, akşam eve gidince rutin kontrolle birlikte kapatıyorum. Problem olmadı, ancak 3-4 gün hiç açılmadan tamamen kapalı kalırsa sakıncalı oluyor diye düşünüyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10626 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
Saintpaulia
Güzek menekşem |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10630 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-03-2010
|
Merhabalar İyi ki 5-6 tane yüklememişim. Boyut küçültmeden çekim yapılmış. Düzenleyen fahriyee : 29-06-2012 saat 09:48 Neden: ek |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10631 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-09-2011
|
bunlarda oğlumla benim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10632 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
Saintpaulia
Menekşem |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10635 |
Ağaç Dostu
|
Miniş alacalı yapraklı yavru menekşelerim. ![]() ![]() Alacalı yapraklı menekşeyi çoğaltmak için yeşil oranı en fazla olan yapraklardan çelik almak gerekiyor. Yavru menekşenin yapraklarında beyaz oranı fazla olması durumunda anne yapraktan erken ayırmamak lazım. Erken ayrılan yavru, yeterince fotosentez yapamadığı için kaybedilebiliyor. ![]() ![]() Kişisel gözlemlerim alacalı yapraklı menekşelerin sıcağa dayanıklılığın daha düşük olduğunu söylüyor. Anne yapraklardan bu dönemde kaybım oldu, yavrular şimdilik sağlıklı. Bu tür yavrularda fotosentezin düşük olması nedeni ile gübre olarak, azot oranı standart menekşe gübrelerine daha yüksek olan gübre kullanıyorum. Uluslararası alanda tanınmış menekşe yetiştiricileri bu durumda olan yavrular için balık gübresi öneriyorlar , henüz satın alıp denemedim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10637 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 25-06-2012
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10638 |
Ağaçsever
|
Menekşeleriniz çok güzel, günün hangi saati,zamanı güneş alıyor acaba?Benimkiler öğleden sonra alıyor ve açmıyorlar.Arkadaşımla beraber menkşelerimiz onunkiler açarken (onun evi sabah güneşi alıyorkuzey cepjhe)benmkiler sevmediler sanki beni çiçeklenmediler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10639 |
Ağaç Dostu
|
Yeni menekşe
Arkadaşlar bu menekşemi dün koçtaştan aldım. Çiçeği değişik geldi. Acaba standart bir tür müdür? ![]() ![]() ![]() Toprağını değiştirdim. Kök gelişimi pek iyi değildi nedense. Sinek yapmayan bitki toprağı, vermikülit ve perlitli karışıma diktim menekşemi. Acaba çiçeklerini koparıp sera yapmama gerek var mı? (Çok güzel çiçekleri sizlere sormadan kıyamadım koparmaya) ![]() Menekşem mutfakta camın önünde duruyor. Camın üstünde doğal gaz menfezi var. Dolayısıyla mutfakta hava sirkülasyonu çok. Sabahları güneş alıyor. Yardımlarınız için teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10641 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Zyprexia, Google'da ya da e-bay'de sorgulama yaptığında yurtdışında satış yapan pek çok site bulabilirsin, aşağıdaki linkte verilen satıcı gibi. http://www.agaclar.net/forum/986993-post10551.htm Yurt içinde satış yapan arkadaşlarda yukardaki türler var mı, bilmiyorum. Yeni tür satın almayı düşünmediğim için incelemedim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10642 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 28-09-2011
|
işte benimmm menekşelerimmm..yorumlarınız bekliyorum arkadaşlar ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10643 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-09-2011
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10645 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10646 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10647 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10648 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili blaze ash , Aklınızda olsun yeni aldığınız bir menekşede hemen toprak değişimi yapmayın. Bilhassa böyle havaların çok sıcak olduğu zamanlarda.. En az 1-2 hafta evde ki ortama adapte olması için bekleyin. Menekşeler sera çıkışlarında ve satış mağazalarında yeterinden fazla yıprandıkları için evinizdeki ortamma alıştırıp üzerindeki stresi atmasını sağlamanız gerekir.Hele gelişkin bitkiyi bu sıcaklarda asla saksı değişimi yaptırmayın. Artık yapmış sınız çiçeklerini koparın serin , aydınlık , direk güneşten uzak bir yerde hiç gübre vermeden az sulamayla dinlendirin.Üstünü örtüp sera yapmanıza gerek yok bu sıcaklarda daha kötü etki yapar. Arada müzik dinletin şarkı söyleyin gülümseyin.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10649 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 28-09-2011
|
bana kimse yorum yapmamışş ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|