agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras) > Afrika Menekşesi (Saintpaulia ionantha)
(https)

Beğeni Düzeni22561Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 04-04-2012, 17:58   #1
Ağaç Dostu

pembegül's Avatar

Giriş Tarihi: 27-05-2008
Sevgili maki inanın içim ferahladı çok sağolun,Menekşelerimin toprağı kestane toprağı dedikleri topraktı her hafta yaprak kaybetmeye başladı öleceğinden korktum sizlere sormuştum hatırlarsanız kök çürümesi olabilir denildi köklerine baktım çürüme yoktu daha sağlıklı olduğunu düşündüğüm başka bir toprağa diktim sonucu bekliyorum.Ayrıca sizin verdiğiniz bilgilerden de yararlanıyorum sevgiler...

pembegül Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-04-2012, 22:48   #2
Ağaç Dostu

fahriyee's Avatar

Giriş Tarihi: 23-03-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi pembegül Mesajı Göster
Sevgili maki inanın içim ferahladı çok sağolun,Menekşelerimin toprağı kestane toprağı dedikleri topraktı her hafta yaprak kaybetmeye başladı öleceğinden korktum sizlere sormuştum hatırlarsanız kök çürümesi olabilir denildi köklerine baktım çürüme yoktu daha sağlıklı olduğunu düşündüğüm başka bir toprağa diktim sonucu bekliyorum.Ayrıca sizin verdiğiniz bilgilerden de yararlanıyorum sevgiler...
Sevgili pembegül, ben de bugün menekşemin birinde yaprakların yumuşadığını gördüm. Üstelik menekşem siyah ve küçük market saksısında idi. Kök çürüğünden şüphelenip toprağından çıkardım. Aynen söylediğiniz gibi kök çürüğü yoktu. Ama kökleri çok azdı ve o saksı menekşeme büyüktü. Ben de büyük saksıda sulama ayarı yapamadığımdan kendi haline bıraksam kök çürüğü kaçınılmaz olacaktı. Küçücük kaktüs saksısına ekip sera yaptım.

fahriyee Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:10.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025