![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 06-02-2011
|
Bunlara benim meleklerim... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 06-02-2011
|
Devamıı... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-03-2010
|
Sayın blaze ash, ilk fotoğraftaki menekşenizi ayırmayıp bir iki ay daha beklerseniz daha iyi olur. Şimdi ayırırsanız ancak bir yavrunuz yaşar, sera yapsanız bile. 2. ise, seradan çıkarmanız durumunda çiçeğin kabı çok küçük olduğundan su ayarlaması yapamayabilirsiniz. Sağlığını tehlikeye atmayın derim. Sera kabınızı ara sıra havalandırmıyorsanız delik açtığınızı düşünüyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili fahriyee; Cevabınız için çok teşekkür ederim. Dediklerinizi dikkate alacağım. En iyisi 2 ay daha beklemek. Seraya delik açmadım ama her gün en az bir kere açık bırakıyorum. Bu arada menekşelerimi kontrol ediyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu.
|
http://www.agaclar.net/forum/afrika-...ha/15271-7.htm Bu sayfadan itibaren okursanız aradığınızı bulabilirsiniz. Burada ilaç ismi vermek doğru olmaz diye düşündüm. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-02-2012
|
Acaba menekşeyi yaprakla çogaltmak istersek ortama kaç günde yeni yavrular oluşur |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
sevgili fdeniz38, Erken davranıp özlem'in de yazdığı gibi 1 ayda yavru verebilir. Ortalama süre 6 hafta . Bu yaprağa ve bulunduğu ortama bağlı olarak uzayıp, kısalabiliyor. Çeliğin yavru vermesindeki en önemli etken, çelik olarak seçtiğimiz yaprağın ne yaşlı ne de çok genç olması. Genelde merkezden itibaren 3. yaprak sırasından çelik alınması önerilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
|
![]() Bu aralar tüm menekşelerimin yapraklarında böyle beyazlıklar oluşuyor. Sebebi nedir acaba?Sularken yapraklarına su değdirmiyorum. Zaten hep böyle beyaz kalıyorlar, su yanıkları gibi kararmıyor. Sudaki kireçten dolayı mı diye düşünüyorum ama sürekli üstten suluyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili blaze_ash, Dr. Optimara sitesinde yapraklardaki beyaz noktaların oluşumunu 3 nedene bağlamış. 1 . Gübre, izelement eksikliği ( Bakır ) 2- Ortam pH'ı 3- Trips En sık rastlanma nedeni toprak pH'ının kireç nedeniyle yükselmesi. İlk 2 madde aynı sonucu doğuruyor. Kireçli toprakta bitki yeterince besin ve minerallerden faydalanamıyor. Özellikle bakır eksiksikliği bu tür lekelere neden olabiliyor. Üstten sulama yapman sudaki kireçin etkisini azaltmıyor. Arada sulama suyuna limon tuzu ya da sirke eklemeni ve en geç 6 ayda bir toprak değişimi yapmanı öneririm. Not: İlgili mesajları http://www.agaclar.net/forum/afrika-...htm#post915318 bölümüne taşıyacağım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 31-01-2012
|
arkadaşlar bugün kızlarımdan birisinde top top yapışkan unlanma gördüm ne yapmamlazım? açele yardım lütfen.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 31-01-2012
|
icinde böçek te gözüküyor hareketsiz böçekler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
Sayın asliayhan, Tarifinizden unlu bit olduğu anlaşılıyor. Zararlı gördüğünüz menekşeyi hemen diğerlerinden uzaklaştırın. http://www.agaclar.net/forum/afrika-...htm#post915318 başlığını inceleyerek, unlu bitle mücadele konusunda bilgi edinebilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-03-2011
|
Sevgili menekşe severler,benim menekşelerimin yapraklarında herhangi bir sorun yok ancak çiçekler yaprak diplerinden görünmeye başladığında tekrar kuruyup dökülüyor.Büyüyenlerin de çiçek sapları ince ve çiçekleri küçük oluyor.Sebebi ne olabilir?Görüşlerinizi yazarsanız sevinirim... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu durumda eğer açmadan çiçek döküyorsa ve bu durum süreklilik arzediyorsa tomurcukları hepsini koparıyorum. Nasılsa çiçek açmadan soluyorlar, bari bitki çiçek açmak için kendini yormayıp yaprağa çalışsın diye.(bunlar kitabi bilgiler değildir, deneme yanılma yolu ile vardığım sonuçlardır) Söylediğim sebepler yok ise, arkadaşlar öneride bulunurlar veya internetten araştırırsınız, olmazsa fotoğrafını yüklersiniz. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-05-2010
|
Menekşelerim.
Uzun bir aradan sonra bir kaç menekşede benden olsun arkadaşlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 30-12-2010
|
Rococom diğerlerine göre çok yavaş gelişiyor, bu durum türün özelliği mi arkadaşlar? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
1967 Ders kitabı
Okumanızı tavsiye ederim bana en önemli bilgi toprak harçı geldi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
|
Sayın ahmeter,çok eski bir eser olduğunu düşündüm. Çünkü ne torf ne de diğer inorganik maddelerden bahsedilmiş. Ama bu toprak harcı ile havadar bir alanda(balkon gibi korumalı bir açık yer) süper menekşe yetiştirilebileceğinden eminim. Aslında funda toprağını da birçok yerde duymuştum, sizce kolay temin edilebilir mi? Mesela Ispartalı bir arkadaşım ormanlık alanlardan getirdikleri toprağa her türlü saksı bitkisini ekebildiklerini söylemişti. O toprağı ben de görmüştüm, upuzun çam ağaçlarının olduğu yerlerde idi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Fahriye hanım
Ders kitabının tarihi 1967 üniversitede okunan bir ders kitabı dışarıda satılmıyordu o seneler orada okuyan şimdi mimar olan bir arkadaşımdan elde etmiştim En önemli olan kısım toprak harçına nehir kumu ilave edilmesi şimdi bu yapılmıyor bana kalırsa bile bile yapılmıyor ve toprağın fazla nemli olması bitkiyi çürütüyor bilhassa bu mevsimde Bitkinin uzun yaşaması tiçari olarak işlerine gelmiyor Funda meşe ormanlarında oluyor Makbul olanıda meşe fundası İyi günler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili ahmeter, Menekşe toprağına perlit ve vermikulit eklenmesi , topraktaki fazla suyu bünyesine alarak bitkinin neme bağlı olarak çürümesine engel olmak içinir. Marketlerden ya da çiçekcilerden alınan menekşelerin toprağında bu iki malzemeye de nadiren rastlıyoruz ve sonuç sizin de belirttiğiniz gibi hüsran oluyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-11-2011
|
Sn Ahmeter, takip eden sayfada tohumdan üretim hakkında bilgiler mi yer alıyor? Menekşemde yanılmıyorsam tohum kesecikleri oluşmuş. Gerçi tohumdan yetiştirmeyi düşünmüyordum. Net çekemedim lakin menekşeseverlerin fikrini almak için eklemek istedim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
|
GÜL hanım
Meraklı olduğunuzu gördüm iyi günler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Özlem, http://www.agaclar.net/forum/afrika-...htm#post907434 başlığında saksı harcı ile ilgili bilgileri bulabilirsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|