![]() |
|
![]() |
#8971 |
Ağaç Dostu
|
Koçtaş ta saksılardan daha kaldıysa gittiğim zaman bende almayı düşünüyorum. Bu üstten sulama sisteminde de başarı devam ederse öyle daha iyi olucak sanırım. Minik saksılarda ayrı bir güzel ama tek yaprak için iyi fakat büyüdüklerinde mecburen çıkarıcam daha büyük saksıya alıcam bu yüzden fazla almadım onlardan. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8973 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-03-2010
|
Sevgili diver bird; bir arkadaşım da sizin gibi seramik ve deliksiz saksıya ekmiş ve az sulama yaptığını söyledi. 2 yıldır bir sorun yaşamadım diyor. Ben yine de seramik saksıyı estetik amaçlı dış kap olarak kullanıyorum. İnşallah bir sıkıntı yaşamazsınız, yine de seramik saksıda yetiştirmeye devam ederseniz ve problem olursa bizi de uyarın lütfen. Ayrıca bir komşum da seramik saksının tabanını deldirmişti ama kime bilemiyorum... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8974 |
Ağaç Dostu
|
Matkapla delinebiliyor sevgili fahriyee. Benim seramik saksılarımın bir kısmını oğlum deldi. Çok yavaş ve dikkatli davranması gerektiği için sıkıldı. Yakınımdaki elektrik tamircisinden rica ettim, kalanları da o deldi ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8975 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Maki, bizim de porselenleri kestiğimiz hızlı ve yavaş turlu olan aletlerimiz var ama saksı delmeyi hiç denemedim. Çatlatır ya da kırar gibi geldi bana. Yine de merak ettim deneyeyim bir ara... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8976 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-03-2007
|
![]() Merhaba herkese. Yanyana duran iki kızım, farklı farklı açtı, aynı kökten iki renk çiçek çıkardılar. Daha önce hiç böyle bir şeyle karşılaşmamıştım. Fotoğrafını çekip paylaşmak istedim sizlerle. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8977 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili gokhan48xxx, Menekşeleriniz minyatür chimera olmalı. Sadece bu özellik bile onları çok özel kılıyor. Üzerine bir de iki ayrı renkte çiçekler verince mükemmel bir tablo ortaya çıkmış , kutluyorum... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8978 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-07-2011
|
bu arada tek kökten 2 renk çiçek vermesi normal mi? yoksa buna birseyler sebep olmus olabilir mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8979 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-09-2007
|
Alıntı:
Farkli cicek acma bu sekilde karismanin olmadigi bitkilerde genetik mutasyonla da olabilir. Kirmizi acan gulunuzun sadece bir dali bir gun beyaz cicek vermeye baslayabilir, yani sport olusur. Ancak bu ornekte oldugu gibi, iki ayri bitkide ayni mutasyonun gerceklesme olasiligi yok denecek kadar azdir. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8980 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-03-2007
|
Bu iki menekşem, tamamen aynı koşullarda. Suyu, bulundukları pencere, ışık oranları, sıcaklık vb. tüm çevresel faktörler aynı. Ama her ikisinde de birer tane mor çiçek görmek, beni de şaşırttı ve siz değerli menekşe dostları ile paylaşmak istedim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8981 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-01-2011
|
arkadaşlar benim menekşelerim tek tek elimden kayıp gidiyor.alt yapraklardan başladılar çürümeye. geçen gün saksıdan çıkardım köklerde çürüme yok alttaki yaprakları kopardım daha küçük bir saksıya diktim kurtarabilirmiyim acaba. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8982 |
Ağaç Dostu
|
Sayın M.ural , Sıcaklarda olağan bir durum , bitkinizi bulabilirseniz daha serin bir yere koyabilirseniz veya fanla serinletebilirseniz bu durumu atlatırsınız.Çürük yaprakları koparıp atın. Sevgili gokhan48xxx menekşeleriniz gerçekten çok güzel açmış nadir bir durum.Chimera olma ihtimali yüksek.Çok güzel bir tür. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8983 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-03-2011
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir süre aradan sonra kızlarımla size tekrar merhaba demek istedim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8984 |
Ağaç Dostu
|
Sayın menekşeler, Eklediğiniz fotoğrafın çok büyük olması nedeniyle sayfa bütünlüğünü bozduğunu ve foruma fotoğraf yükleme ile ilgili bilgiyi nerede bulacağınızı açıklayan bir mesaj yazmıştım. Okumuş olduğunuzu düşünerek sizinki ile birlikte benim mesajımda silindi. Kurallara uygun olmayan tüm fotoğraflar siliniyor, size özel bir uygulama değil yani. Foruma fotoğraf nasıl yüklenir? başlığında detay açıklamalar mevcut. Lütfen fotoğraflarınızı küçülterek yeniden yükler misiniz? Teşekkürler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8985 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-01-2011
|
iyi günler tüm menekşe sevenlere. acil yardımınıza ihtiyacım var. Malum bayram tatili nedeniyle yaklaşık 10 gün memlekette olacağım. bu süre zarfında menekşelerimin ölmemesi için ne yapmam lazım. tatile çıkmadan su versem **** tabaklarını su ile doldursam 10 gün idare edebilirlermi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8986 |
Ağaç Dostu
|
Sayın m.ural, Tabaklarında su bırakmanız kök çürümesine neden olacaktır, sakın bırakmayın. Menekşe sayınızı bilmiyorum ancak fitilli sulama en sağlıklısı olur. Fitilli Sulama Fitil uygulamak istemiyorsanız, normal sulama yapıp evin en serin ve güneş ışığından uzak bir köşesine taşımanız yardımcı olabilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8989 |
Ağaç Dostu
|
O kayıp ta pembe bardaktaki menekşe olsa gerek. Aslında yerlerini değiştirmeseydin 11 günde ne kadar yol katetmişler anlardık ya neyse. Bu ara benimkiler uykuda, ne çiçek açan var ne hızlıca gelişen. Bol bol kökleniyorlar galiba. Ben de bu yaz pencereyi sürekli açık tutarak kayıpsız atlatabildim elhamdülillah. Teşvik amaçlı 3-5 çiçekli menekşe alıp aralara serpeceğim nasip olursa... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8991 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8992 |
Ağaç Dostu
|
Neyse bazı şeyleri de bilemeyelim bakalım hocam. İnşallah bol çiçekli resimleri ile de sayfamız renklenir, güle güle büyüt... Fotoğraflarınızın netliğine hastayım Sevgili SDurul, paylaşımınız için teşekkürler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8993 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar.Bizde site olarak kendi kataloğumuzu yapalım.Menekşecibaba sitesinde yapmış,fakat ben biraz daha kapsamlı yapalım derim.Örn:1-Beyaz diyelim.2-Katmerli beyaz,ağırlık hangi renkse o renk grubuna koyarak liste yapsak.Örn.1-10 arası beyaz,10-30 arası mor,30-50 arası pembe gibi.Standartları 1-100 arası,chimeraları 100-200,yabancı olanları 200-300 arası numara versek nasıl olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8994 |
Ağaç Dostu
|
Sayın çiçeksever, Kodlama, satıcıların çiçek ismindeki yazım hatalarına karşı ya da sipariş verirken daha hızlı ve basit bir dille ifade edebilmesi için yapılır. Biz bu kataloğu ne amaçla kullanacağız , anlayamadım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8995 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba sevgili menekşesever arkadaşlar, Hatırlayanlar bilir, çok güzel bir menekşe kolleksiyonum vardı. Yavrularla birlikte 30 saksı civarındaki koleksiyonum bu sene tamamen yok oldu. Sıcaktan kaybettik, kaç kez kurtarmaya çalıştık ama başaramadık. Toprak değişimine, oksijenli suya vb hep olumsuz tepki verdiler. Son 1 senedir toparlanamadılar ve artık tamamen öldüler. Çok üzgünüm, yeni menekşe almayacağım bir süre. Silifke'de insanlar bile zor yaşıyor sıcaktan, bu zavallılar ne yapsın. İşte son hüzünlü görüntü: |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8996 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-02-2010
|
nariel katılıyorum silifkede menekşe bakmak çok çok zor. kuzeyde güneş almayan bir pencerede fanla serinleterek yaşatmaya çalışıyorum ben de pencerenin camını da sürekli açık tutuyorum üstelik. gecelerin serinlemesiyle birlikte toparlanmaya başladılar bendekiler. silifkede sanırım iç mekandan ziyade dışarda gölgede yaşayacak bir bitki gibi görünüyo bu menekşeler. denedim dışarda olduklarında daha ii oldu bazıları ama hala deneme aşamasındayım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8997 |
Ağaç Dostu
|
Üzüldüm sevgili nariel, hele de bu güzel manzarayı bilen biri olarak. Umarım içini acıtmaz ama görmeyen arkadaşlarımızla paylaşmak istedim. Çok özel ve güzellerdi... Bu yaz ben de çok kayıp verdim. Yine de geçen sene ile kıyaslayınca daha iyi durumdalar. Hepsini kaybettmediğime sevinsem de 6-7 aylık çiçek verme büyüklüğüne erişen menekşeleri kaybetmek üzüyor insanı. Menekşe saksısı diye bildiğimiz saksılardaki menekşelerin bu sıcaklarda yaşaması mucize. Saksı küçüldükce yaşama şansları artıyor, özellikle kök çürümesinin önüne geçmek daha kolay oluyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8998 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili maki01, ben de o fotoğrafı aramış ama bulamamıştım, teşekkür ederim.. İnsan o güzellerle bağ da kuruyor; annemle hepsini tek tek sever, tomurcuklarını bekler, açınca da sevinip doya doya izlerdik. Her sene hava daha da sıcak oluyor. Hele evden uzak kalıp evi havalandıramayınca mahvoluyor bitkiler. Artık sizlerin menekşelerinizi izlemekle yetineceğim buradan bir süre.. Sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8999 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2009
|
Sevgili Nariel bu güzelikleri kaybetmek üzücü . Yinede insan fazla uzak kalamıyor . Almam almıcam derdim atıl durumda bir kök menekşe gördüm serada en az 20 kasa ölü menekşe ve iclerinden sadece bir tanesi bana gülümsüyordu hemen alıp sordum ve fiyat 5 ytl inanmassınız ölmeye terk edilmiş menekşeye 5 ytl istediler ve onu orada bırakmaya gönlüm razı gelmedi aldım ve şimdi muhteşem güzelikte cicekleriyle öyle mutluki ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9000 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-09-2011
|
Birinci resim lila beyaz olan menekşem.yaz aylarıyla birlikte çiçeklerini döktü.zor kurtardım.şimdide yaprakları çok küçük. İkinci resim son resimdeki bordo-beyaz.onun kayıbı daha fazla yaprakları hep çürüdü.bir kökte 2 yaprak ve yan sürgününde 2 yaprak var minik minik yapraklar var ortasında.inşallah kurtulur. Üçüncü resim deki miniş diğer saksıya elim çarpınca kırıldı minik yaprakta 1-2 tel kök vardı.tekrar diktim.1 hafta oldu dimdik ayakta inşallah direnir kurtarır kendini. Dördüncü resimdekiler öndeki 2yi dün aldım.diğerleri önceden. Çok menekşelerim olsun istiyorum.Uzman olanların fotoğraflarıma bakarak tavsiyelerini bekliyorum...tşklerrr... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|