![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 11-03-2011
|
cevaplarınızı ve yardımlarınızı benden esirgemesseniz sevinirim şimdiden teşekkürler. Bu arada bir sorunum var eve getirdiğim iki menekşemin yeni çıkan yapraklarında bi sorun var yaprakların üzeri diğerlerinden fazla tüycük kaplı buda büyümelerini önlüyor ne yapayım neden olmuş olabilir |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
/
|
Alıntı:
![]() İki nedeni olabilir; bir tür bitki kenesi Cyclamen Mite (Phytonemus pallidus) veya bitki zehirlenmesi de olabilir. Acil toprağı değiştirin, zehirlenmesine iyi gelir. Eğer kene ise akarisid kullanması gerek. Ama en iyisi güvenilir bir yerde bitki temin etmek ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-09-2007
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 11-03-2011
|
![]() "]buraya[/URL] bir bakmanizda fayda var ![]() merhabalar vermiş okduğunuz adrese baktım evet ordaki resimdeki gibi oldular ne önerirsiniz ilaçmı yoksa toprakmı değişeyim saolun |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu.
|
merhabalar vermiş okduğunuz adrese baktım evet ordaki resimdeki gibi oldular ne önerirsiniz ilaçmı yoksa toprakmı değişeyim saolun[/QUOTE] Bu sorunu çok ciddi yaşayanlardan biriyim. İki sene önce fazlasıyla uğraştım ve başardım. Bence hemen diğerlerinden ayırın. Merkez kısmına derin bir taç kesim yapın ve ilaçlayın. Toprak değişimini hemen yapmalı mısınız bilmiyorum. Menekşeniz bu kadar stresi kaldıramayabilir... Kolay gelsin diyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|