![]() |
|
![]() |
#7471 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-03-2010
|
Selamlar Klubnika.Sana müjdem var 3 nolu yaprak bayramın ilk günü yavru verdi.Hala seradalar. Gençleştirdiğin menekşelerin ne durumda? Kayıp yoktur umarım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7472 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-11-2010
|
*** arkadaşlar öncelikle emeklerinizden ve sevginizden dolayı herkesi yürekten kutluyorum.menekşelrinizi gördükçe iç çekip duruyorum... hepsi bribirinden güzel maşallah.benimde okadar güzel menekşelerim olur mu bilmiyorum ama sizlerden istemeye başlamakla olabilir diye düşünmeye başlıyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7473 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili aynil_hayat hoşgeldiniz. Vereceğim adrese uğrayıp kendinizi tanıtmakla başlarsanız, paylaşımlara katılmanız kolaylaşır. http://www.agaclar.net/forum/showthr...=2595&page=320 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7474 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-09-2007
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7475 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili aygün bir önceki sayfada verdiğim linkte solucanların toprağa faydası hakkında bilgiler mevcut,belki göz atmak istersin(7580 nolu mesaj) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7476 |
Ağaç Dostu
|
Bence oda ısısı sabitse her mevsim değiştirilebilir.Sadece saksı değişimi yaptıktan sonra 5-10 gün güneş ışığı görmeyen fakat aydınlık yerde dursun sonra eski yerine alırsınız.Sadece yavaş çiçek açması sizi rahatsız ediyor ve menekşeniz gayet sağlıklı ise ilkbaharı bekleyin.Bu arada çiçek coşturan kullanabilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7477 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-03-2010
|
Sevgili SDurul menekşeleriniz çok güzeller. Size şunu sormak istiyorum çam gübresi toprakla üst tabakanın arasında kalan koyulaşmış ufalanmış kısımmıdır? Bilgi verirseniz memnun olurum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7478 | |
/
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7479 |
Ağaç Dostu
|
Ben kiyamam onlara =)))) Saka olsun diye soylemistim aslinda. Sen daha iyisini bilirsin. Vallaha benim yapraklar ilk gunku gibi duruyorlar. Direkt vermikulit+perlit karisimina ekmistim. Neredeyse bir ay oldu, bu saatten sonra kayip olmaz herhalde. Bir ay sonra yavrulamaya baslarlar. Cizme kutusunun icine 70'lik viyol cok guzel oturdu. Tavsiye ederim. Repkina'lar Golubushka haric yavruladilar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7481 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Önce şunu bir düzeltelim. Bahsettiğim çam gübresi değil, çam toprağı, daha doğrusu orman toprağı. Aynen sizin söylediğiniz gibi, çamların altında, üstteki çam kabuklarını ve pürçeklerini sıyırıp, altından aldığımız toprak oluyor. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7482 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-05-2007
|
Eyvah eyvah. Natalya bize marta kadar sabretmelisiniz diyor. ![]() Natalya biz o kadar uzun süre nasıl sabredeceğiz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7483 |
Ağaç Dostu
|
Candy'cigim Almanya'dan ismarlarsiniz artik ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7485 |
Ağaç Dostu
|
Tamam Guney Afrika olsun oyleyse =))))) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7486 |
Ağaç Dostu
|
Ismarladım ve getirttim zaten. Amerika'dan da getirttim. Baharda da güldenle beraber gideceğiz. İstediğiniz bir tür varsa size de getirelim sayın zappie. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7487 |
Ağaç Dostu
|
Sayın zappie, Sevgili klubnika, arkadaşımız . Kısa zamanda çoğumuzun sevgi ve güvenini kazandı. Rus menekşeleri ile onun sayesinde tanıştık ve tanışmaya devam edeceğiz. Baharda güzel yetişkin ve çiçekli menekşeleri ile bizleri mutlu edeceğinden eminim. Sizin tavrınızı ise anlamak mümkün değil sayın zappie, ancak hiç hoşlanmadığımı belirtmeliyim. Düzenleyen maki01 : 28-11-2010 saat 11:26 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7488 |
Ağaç Dostu
|
Ben burada olumsuz bir tavir goremiyorum. Elbette ki dileyen diledigini diledigi yerden almakta, diledikleri ile paylasmakta taliplisi varsa satmakta ozgurdur. Bir nazire yapalim dedik savunmaya gectiniz hemen. Klubnika'yi ne kadar destekledigimi soylememe gerek yok. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7490 |
Ağaç Dostu
|
Sn zappie başkalarına ait nickleri deşifre etmek, açıklamak etik olmayan ve çok çirkin bir davranış. Yaptığınız hata nedeniyle özür dilemeniz gerekirken siz daha da haklı duruma geçmeye çalışıyor ve üsteliyorsunuz. Sizi bu nedenle kınıyorum. Ayrıca niye savunmaya geçtiğimi düşündüğünüzü anlayamadım. Ben yanlış bir şey yapmadımki kendimi savunayım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7492 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-03-2010
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7493 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7494 |
Ağaç Dostu
|
Yaptığınız şey çok çirkin. Hala ısrar etmenizde. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7495 |
Yeni Üye
|
Merhabalar Ankara'dan ![]() Yolculuk çok güzel geçti ve sevgili Fahriye'nin tavsiyesi üzerine minişlerimi sağ salim getirdim eve.. Geldiğimde birde güzellikle karşılaştım.. Topraklı suda köklenmiş bir yaprak buldum, ayrıca saksıda da tomurcuk ![]() Şimdi yepyeni bir sorum var, Sudaki köklenen yaprağı ne zaman toprakla buluşturmalıyım? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7496 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Toprakli su demissiniz. Fazla suyu dokerek toprak ilavesi de yapabilirsiniz. Belki de en guvenilir yontem budur. Ancak suya toprak eklerken bir miktar topragin koklerin altinda kalmasina dikkat edin. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7497 | |
/
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7498 |
Ağaç Dostu.
|
Madem köklenmiş, bence biraz daha bekleyin. 1 haftaya kalmaz yavruları görürsünüz. Şu an suda bekleyen yavru vermiş yapraklarım var. Yavrular, toprağın üzerinde görünebilecek durumda oldukları zaman dikiyorum. İlk zamanlarda da bolca suluyorum ki ortam farkını fazla hissetmesin. Böylece, kökler toprağa uyum sağlarken yavrular da büyüyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7499 |
Yeni Üye
|
Teşekkürler değerli bilgiler için.. Bu yaprağın sapı çok çok kısaydı ve yaprağı da az suya sokmak durumunda kalmıştım. Yaprak tam ortadan kendini ikiye katlamış gibi olmuş.. Umarım sorun yaşamadan yavru alabilirim.. İlk deneyim bu çok heyecanlıyım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7500 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 14-11-2010
|
Arkadaşlar bende bayramda Uludağ'a gittim.Oradan çam toprağı getirdim.Ama kullanmaya korkuyorum.Öncelikle balkona serip havalandırsam faydası olurmu acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|