![]() |
|
|
![]() |
#1 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Kutluyorum katmer'cim. Firesiz hepsinden yavru alabilmek büyük başarı ![]() Benim yaprakların bir kısmı neredeyse yeni köklendi ve torfa dikildi. 10-15 gün daha beklemem gerekecek. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-09-2010
|
Bebeklerim..
Menekşe severler tekrar merhaba, Son bebeklerimi paylaşıyorum sizlerle... 01.09.2010 tarihinde direkt toprağa diktiğim, serada yetişen yavrular bunlar. Haftada bir su takviyesi yaptım. Umarım büyümelerinde bir problem yaşamam ve ayırdıktan sonra da güzelliklerinden birşey kaybetmezler. Not: Bugün bir yöntem denemeye karar verdim ve uygulamaya geçtim, umarım yapraklar heba olmaz. Suda ve toprakta köklendirme yöntemlerini bir bakıma karıştırarak, çay bardağına koyduğum suya 2 çorba kaşığı toprak koydum ve yaprakları da içine bıraktım. Likit bir ortamda ve topraktan besin alarak "daha hızlı" köklenebileceğini ümidediyorum.. Daha önce deneyen varsa deneyimlerini benimle paylaşırsa çok sevinirim. Tarih ve son durumu aktaracağım. Sevgiler.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaçsever
|
Sevgili cellin, Karışımı hemen sizin söylediğiniz orana getirerek bekleyeceğim. Fikrimin daha önce uzman biri ![]() Size de parlak, sağlıklı yapraklı, bol çiçekli menekşeli günler.. Saygılar ----------------------------------------- Sevgili elelergg yavrularını güle güle büyüt. Bu anlattığın yöntemi annem kullanıyor. Ancak o çay bardaklarına 1 ya da 2 çay kaşığı toprak koyuyor. Bu sayede daha çabuk kökleniyormuş. Annem iyi bir menekşe yetiştiricisidir. Tüm yapraklardanda yavru alır. Sevgiler[/QUOTE] |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaçsever
|
[QUOTE=cellin;704321] Alıntı:
Sevgili cellin, Memnuniyetle paylaşırım, benimkiler daha önce köklenir ve annenizin yüzü biraz olsun gülerse ne mutlu.. ![]() ![]() Görüşmek üzere, Saygılar |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaçsever
|
Sevgili cellin, Çok şaşırtıcı ama 6 yapraktan biri filizlenmeye başlamış, iki ince filizi var. ![]() Durum özeti: 9 ekim de, sevgili cellin'in deneyimli annesinin yöntemi olan, 1 çay bardağı suyun içine 1-2 çay kaşığı toprak koyarak yapraklar beklemeye alınmıştır. Düzenleyen elelergg : 20-10-2010 saat 23:25 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Ağaçsever
|
Çok teşekkür ederim sevgili celinn, umarım diğerleri de bir an önce filizlenir ve yavrular da aynı hızda oluşup sağlıkla büyürler. Şayet herşey yolunda giderse, kargolanabilir boyuta gelince güvenli bir şekilde size hediye ederim.. Güzel gelişmelerle yakında görüşmek üzere, sevgiler, annenize hürmetler.. --------------------------------- Alıntı:
Düzenleyen elelergg : 20-10-2010 saat 23:24 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|