![]() |
|
![]() |
#6961 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-09-2007
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6962 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-09-2010
|
Çok güzeller ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6963 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-09-2010
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6964 |
/
|
![]() Arkadaşlar, merhaba! Yavru ayrımı ve saksı değişimi için çok iyi bir zaman, aslında menekşelerde her 6 ayda bir toprak değiştirmelisiniz. Yavrular çok küçük bile olsa minicik saksıya ekmelisiniz ve hafif, hava iyi geçiren toprak( ben Hindistan cevizden cocos substratı kullanıyorum) + perlit karışımı kullanmasını tavsiye ediyorum. Ve ilk haftalar sera ortamı şart, kökler iyice çıkana kadar. Düzenleyen klubnika : 08-10-2010 saat 20:39 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6971 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2009
|
Sevgili arkadaşım harika. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6972 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-03-2010
|
Sevgili Klubnika;sizin plastik bardaklar sanki bizimkilerin minyatürü.Zamanım olursa onları soracağım,şimdiye kadar hiç karşılaşmadım ama araştıracağız artık menekşe hatırına.Hatta benim 1-2 tane kaktüs saksısı boşa çıktı onlara da ekip gelişimlerini gözlemleyeceğim. Sevgili Katmer güle güle büyütün güzellerinizi... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6973 |
Ağaçsever
|
![]() ![]() ![]() Düzenleyen menekse sever : 08-10-2010 saat 23:32 Neden: eksik |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6974 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-02-2010
|
Sevgili Katmer,rus güzellerini güle güle büyüt,çoooook güzeller ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6975 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-03-2010
|
Sevgili katmer menekşeleriniz çok güzeller. İnsan baktıkça mutlu oluyor. İnşallah başlarına kötü birşeyler gelmez. Güle güle büyütün. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6976 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sevgili klubnika menekşe besinini kışın vermeye devam ediyormusun yoksa çiçekleri dinlenmeyemi bırakıyorsun?Sevgiler... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6977 | |
/
|
Alıntı:
Aslında minicik saksı var (kaktüsler için kullanılan), çapı 5 cm onlar, yavrular için tam ama ben burada bulamıyorum. Bir arada Polonya malı yaklaşık 150 ad. vardı onları kullandım. Şimdilik alternatif olarak, uygun ve ucuz (plastik bardaklar ''tadımlık'' olarak satılır) toptancı plastik malzeme satan yerlerde bulabilirsiniz: D |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6978 | |
/
|
Alıntı:
Evet, kışın da besini vermeye devam ediyorum, bende kış yok ! ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6979 |
Ağaç Dostu
|
Bugun Pazar, bir ayrilik hikayesini sizin icin resmettim ![]() 1-Tup bebek gibi ... coklu dogum 2-10 yavru. 2'si biraz zayif ama yasayacaklar sanki. 3-Vermikulit, hazir torf, yosun ( praecox ustaya gore sphagnum degil ) karisimi. 4-Sentetik kordondan fitiller. 5-Fitil yerlestirilmesi. 1/3 saksi derinliginde, uc kismi puskullendirilmis. 6-Parmakla acilmis cukura yavru yerlestirilmesi, topragin sikilastirilmasi. 7-Substrata dipten su emdirilmesi. 8-Fitilli saksinin su sisesinden kesilen su haznesine oturtulmasi. Simdilik su koymadim. Emilen fazla su kaba sizacak, gereken emilecek. En az 15 gun su eklemeye gerek yok. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6980 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2009
|
selam havaların soğuk ğitmesiyle 2 kayıp verdim sanırım birden havanın soğuması ve suyun fazla cekilmesi bunu tetikledi ![]() bu ğün fırfırlı koyu mor menekşe aldım katmerli işalah bundan sonra kayıp olmaz koca yaz sadece 2 menekşe öldü şimdi 1 ğünde 2 menekşe cok morali bozuldu nerede yalış yaptım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6981 |
Ağaç Dostu
|
Fitil kullanmayacaksaniz cok kucuk saksi kullanmanizi tavsiye etmem. Toprak cabuk kurur. Kucuk saksida bitkinin daha cabuk ciceklendigi soyleniyor ama ben bitkiyle saksinin orantili olmasini tercih ederim, dengeli durmasi acisindan daha saglikli. Bahar aylarinda seffaf saklama kabinda direkt substrat icinde yavrulattigim yapraklari parcalamadan yaz ortasi 70'lik viyollere aktardim, yavrular iyice gelisince viyollerden 9 cm capli siyah plastik saksilara teker teker veya ciliz olanlari ikiser ucer diktim, halen de dikiyorum. Bu saksilar piyasada satilmadigindan toptan almak zorunda kaldim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6982 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6983 |
Ağaç Dostu
|
Evet siyah saksinin ustu 9 cm. Aslinda biraz daha kucuk olabilirdi. Ancak buyuyunce tekrar degistirmem gerekecekti. Yapi marketlerden aldigimiz menekseler siyah plastikte ise genellikle bu boy. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6984 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
klubnika'nın da yazdığı gibi yapraktan menekşe yetiştirirken toprağın mümkün olduğu kadar zengin olmamasına dikkat etmemiz gerekiyor. Taze ve narin kökleri, gübre katkılı saksı harçları yakabilir. Basit bir torf ya da hindistan cevizi , perlit ve vermikülit karışımı daha uygun olacak. Tüm malzemeleri üçte bir oranında karıştırarak saksı harcını hazırlamamız öneriliyor. Hercai menekşe için hazırlanmış saksı harcını, yetişkin menekşelerde deneyerek kullanmanı öneririm ![]() Sevgiler |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6985 |
Ağaç Dostu
|
Prenseslerle beraber yakında yine aranızdayım inşaallah. Malum kayıp çok olunca üzüntümden burada uğrayıp okuyup çıkıyordum.Kalanlar çok güzelleşti. Tomurcuktalar 2 haftaya eklerim resimleri... Bardak menekşelerimde süper oldu...Havalar iyi ki serinledi... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6987 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-02-2010
|
Havalar serinleyince benim menekşelerde güzelleşti,bazılarında tomurcukta var,açsın,resim ekleyeceğim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6988 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Kutluyorum katmer'cim. Firesiz hepsinden yavru alabilmek büyük başarı ![]() Benim yaprakların bir kısmı neredeyse yeni köklendi ve torfa dikildi. 10-15 gün daha beklemem gerekecek. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6989 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-09-2010
|
Bebeklerim..
Menekşe severler tekrar merhaba, Son bebeklerimi paylaşıyorum sizlerle... 01.09.2010 tarihinde direkt toprağa diktiğim, serada yetişen yavrular bunlar. Haftada bir su takviyesi yaptım. Umarım büyümelerinde bir problem yaşamam ve ayırdıktan sonra da güzelliklerinden birşey kaybetmezler. Not: Bugün bir yöntem denemeye karar verdim ve uygulamaya geçtim, umarım yapraklar heba olmaz. Suda ve toprakta köklendirme yöntemlerini bir bakıma karıştırarak, çay bardağına koyduğum suya 2 çorba kaşığı toprak koydum ve yaprakları da içine bıraktım. Likit bir ortamda ve topraktan besin alarak "daha hızlı" köklenebileceğini ümidediyorum.. Daha önce deneyen varsa deneyimlerini benimle paylaşırsa çok sevinirim. Tarih ve son durumu aktaracağım. Sevgiler.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6990 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-10-2010
|
klorotik leke nedir? nekrotik leke nedir? bilen varsa cevaplasın |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|