![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 03-07-2010
|
sevgili zappie ve klubnika, önerilerinizden dolayi cok tesekkür ederim. yapraklari ebay den satin almistim, toplam 9 tane..hepside birbirinden güzellerdi resimlerde. ciceklerini cok merak ediyorum insallah biran önce büyür ve acarlar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Şu linkte bulunan en arka sıradaki besinden bahsediyorum.O olabilir. http://www.google.com.tr/imgres?imgu...:0&tx=46&ty=97 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Verdiğin link Botanika'nın mor şişeli sıvı gübresi, içeriği farklı... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sevgili katmer, marketteki tüm gübre çeşitlerini içerikleri inceledi. Botanika tüm Çiçek Çoşturan'larda içerik yenilemiş. Verdiğin linkteki de yeni içerikli gübre imiş. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu menekşem şimdi de böyle açtı. Anne yaprağı sapasağlam duruyor. Ayırdığım menekşeleri kaybettiğim için, ayırmaya korkuyorum. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim sevgili Emre, Sevgili klubnika, çok sağolun. Menekşelerle ilgili verdiğiniz bilgiler hepimiz için çok yararlı olacak. Ve menekşeleriniz çok sağlıklı, yaprakları pırıl pırıl. Benim menekşeler bir türlü istediğim gibi olmadılar. Sizden öğrenecek çok şeyimiz var. Eğer uygulamada başarılı olursak. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
30 saksı menekşem ölmüş. Bilen bilir, bol çeşit ve bol sağlık idi bir zamanlar. 10 gün bakımsız kaldılar (ki normalde 15-20 günde bir sularım), hepsi mahvolmuş. Sanırım havasızlıktan, bunun başka açıklaması yok. Eve daha bu sabah geldim, sinir ve üzüntüden dişlerimi sıkmaktan boğazım ağrıdı. Resmen yıldım. Ne saksıları temizlemeye halim var ne de ölenleri atmaya. 30 küsür saksı! |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
|
Bende yazık diyecek deseniz ağlayacağım...Nariel seni anlıyorum..Seninkiler çok bakımlıydı içim gitti doğrusu ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
|
Hepimizin yerli menekşelerinde sorun var, üzülmemek elde değil. Menekşeler gibi sardunyalarım da nedenini kavrayamadığım bir şekilde uçtan ya da kökten çürüyerek öldüler. Hala mantarın neden olduğuna inanıyorum. Sıcak ve nem pusuda bekleyen mantarları hareket geçirmiş olmalı ya da havada bilemediğimiz mantar gibi bir zararlı dolanıyor. Ayrı koşullarda yaşayan tüm menekşeler bu hale geldiğine göre komplo teorileri üretmek lazım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
Benim sardunyalar da öldü, unlu bit vardı üstlerinde ama öldürecek kadar değildi. Hep sıcaktan. Benim yerli menekşeler öldü ölmesine, ithaller daha yaz başında ölmüştü ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili maki01 , klubnika 'nın da da dediği gibi bunun nedeni Fusarium olabilir . Mantar ilaçlarını Bakır sülfattan Captan ' a kadar gözden geçiriyorum . Bence de sebep bu olabilir . Toprağı nasıl bu varlıktan arındıracağız ? Beni 3 gündür meşkul eden soru bu ... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 | |
/
|
Bitki hastalıkları ilgili
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
/
|
Menekşe yaprakları
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
|
Fitilli sulama için kullandığınız sular gübreli su mu acaba? Gübreli su ise ne tür bir gübreden karışım hazırlayıp koydunuz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 | |
/
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu.
|
Benim de Rusya'dan gelen yapraklarım köklendi ![]() Düzenleyen katmer : 06-09-2010 saat 18:29 Neden: yazım hatası |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
/
|
Menekşelerden renk değişimi.
Yapraklardan menekşe yetiştiren arkadaşlar için bilgi. Bazen yapraktan çıkan ve sizin elinizde büyüyen yavru menekşeler tıpa tıp ana menekşe gibi çıkmıyorlar. Özellikle bikolor ve trikolar olan türlerde sık görülen durum. Ana menekşenin rengi koyu ise yapraklardan çıkan yavrulardan koyu olanları koyu gen taşırlar bu yüzden koyu rengi daha fazla olur, daha açık olan yavrularda beyaz veya açık renk hakim olur. Böyle bir durum var ve kaçınılmaz bir şey ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-07-2010
|
Benim menekse saksilarimda siyah kucuk kanatlari seffaf olan bir bocek var.Dun bol su verdim bircok bocek tabaga geldi.Bocek pire gibi sicriyor.Evde gul boceklerini oldurmek icin ilac var Menekselere kullansam olurlermi menekselerde yeni yapraklar daha yavrulari bile yok.Ne olur yardim edin habire toprak degistirmekte istemiyorum iki kere degistirmim topragi. Ben bir haftadir yeme sorunu olan insanlar icin uretilmis bir icecek var her cesit mineral ve vitaninler var ben siseyi calkalayip saksiya dokuyorum burda okumustum kola veriyorlarmis ve iyi geliyormus bu icecek bu bocegi yapmis olabilirmi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 | |
/
|
Alıntı:
Вредители и болезни орхидных закрытого грунта — Википедия - kopyalayın ve googlede arama yapın ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaçsever
|
peki deneyimli arkadaslardan rica etsem nasil bir toprak karisimi kullandiklarini aciklayabilirlermi acaba.. hatta yeni baslaynalar icin ayri bir konu acilsada en önemli püf noktalari paylasilsa nasil olur acaba ? ben daha yeni merak sardim menekselere.. normal cicek topragina diktim suda köklendirdigim yapraklarimi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 | |
/
|
Yapraktan- yetişkin menekşeye
![]() Alıntı:
Toprak ilgili #6699 Devam konu #6846 Şimdi de TROPİKAL marka( www.tropikal.com.tr) bir toprak aldım Bauhaus mağazasında, karışım olarak çok hoşuma gitti onu dezenfekte edip yarısı kadar perlit ekledim, biraz fungisit (ne varsa, mantar önleyici olarak) iyice karıştırıp(eldiven kullanın) yaprakların ekimini yaptım ve seraya koydum. Güle güle büyütün ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
bilgiler icin tesekkürler sevgili klubnika, peki fungisit topragin küf atmamasinimi önlüyor, cünkü neden bilmiyorum 4-5 gün önce tüm filizlenen yapraklarimi diktigim saksilarda küf olusmus.. topragimi degistirmem gerek yapraklara bir zarari olurmu birsürü para ve emek harcadim bosa gitmesini istemiyorum hayirli bayramlar diliyorum herkese |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|