![]() |
|
![]() |
#6391 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-05-2007
|
Sevgili katmer fatih haftada bir su koyduğunu yazmış. Ben saksı altındaki bardak vs.nin içinde hep su olacakmı yoksa belli bir zamanda, mesela haftada bir gibi su koyulacak onu anlayamadım. Fitil uygulamasını fatih ve faruk bey sanıyorum uzun zamandır kullanıyor. Onlara sormak lazım. Ama sanıyorum foruma girince zaten cevaplarlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6392 |
Ağaç Dostu
|
İlknur Abla; Ben haftada bir koyuyorum çünkü altındaki su onlara 5,6 gün yetiyor.Bu nedenle haftada bir koyuyorum.Su altında hep oluyor.ama fitillilerde su bırakıyorum.Saksı tabaklarında su bırakmamaya da özen gösteriyorum.Katmerli beyazımı iki defa alttan sulamıştım ve gövdesi çürüdü.Onun için onu kaybetmekten son anda kurtardım sanıyorum. Fitil bardağımda saydam değil.Saydam olmaması buharlaştırmayıda azaltıyor.Fitil ne kadar inceyse o kadar iyi oluyor. Abla kafana takılan bişey olursa her zaman sorabilirsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6393 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili ilknur aşık, Bu mesajımda fitil uygulamasını video ile anlatan sitenin linkini vermiştim. Bir göz at istersen ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6394 |
Ağaç Dostu
|
İlknur hanım ben fitil ile sulamayı uzun zamandır kullananlardanım. Suyu daima altında bulunduruyorum. Kullandığım fitil pamuklu beyaz kalın ip ve uzunluğu pet bardağın 2-3 katı. Fitilli menekşelerimin fotoğraflarını daha önce eklemiştim. Şuana kadar herhangi bir sorunla karşılaşmadım... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6395 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-09-2007
|
1,5 litrelik Hayat su siseleri kucuk siyah plastik saksilari oturtmak icin ideal. Sisenin alt kismina yakin cember de kesmeyi kolaylastiriyor ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6396 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-05-2010
|
Benim menekşelerimin maşallah o kadar çok çiçeği oldu ki ortancanın çiçekleri gibi oldu desem yeridir. Fotoğraflarını çektim ama aksaklık oldu yükleyemedim bilgisayara. Ben hep alttan suluyorum, bu fitilli sulamayı ne zamandır okuyorum yazdıklarınızdan, denemek istiyorum ama keyifleri yerinde gibi duruyor, bozar mıyım diye de düşünüyorum. Bir de beceremezsem diye korkuyorum, malum teorikte tamamım da sayenizde, pratikte pek değil ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6397 |
Ağaç Dostu
|
Bu mesajımdaki fitilliler beni 15 günlük tatil dönüşünde kayıpsız karşıladılar. Ama pet şişeler bu kadar uzun olmamalı. Bazıları su alma yönünde problem yaşamışlar. Bende bugün rezervuarları küçültme çalışması yapıcam. http://www.agaclar.net/forum/showpos...postcount=5930 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6398 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2009
|
Sevgili orkun, çok güzel ellerine sağlık. Benim menekşeler keyifsiz nedense. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6399 |
Ağaç Dostu
|
Ben kimi menekşelerimi 20 gündür sulamıyorum toprakları hala yaş, kimi ise 3-4 günde bir su istiyor. Yazı çıkarmaya çalışıyoruz. Hatta onları serin evi olan birine tatile göndermeyi düşünmüyor değilim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6400 |
Ağaç Dostu
|
Açıklamalarınız için çok teşekkür ederim. Fitil konusunu teoride hallettim. Sadece pratik kısmı kaldı. ![]() Sevgili maki söyledğiniz sayfayı açtım, ama video çalışmıyor, herhalde benim bilgisayarda program eksik. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6401 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6403 |
Ağaç Dostu
|
https://www.violetbarn.com/international_orders.htm Bu adreste türkiyeye gümrük yok, problem yok, köklü bitki gönderilebilir gibi algıladım. İnglizcesi iyi olan arkadaşlar yanlışmı anlamışım? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6404 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-02-2010
|
İlknur hanım, Doğru söylüyorsunuz. Türkiye'ye canlı bitki girişinde bir problem yok diyor ama yine de bi kontrol etmenizde fayda var kurallar değişebilir demiş. Bu arada sitede müthiş çiçekler var. Gönderim ücreti 40$. Kış döneminde (1 Kasım-15 Aralık) sipariş vermezseniz her 20 bitki için +12$ ödemeniz gerekiyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6405 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili İlknur, Doğru anlamışsın, Türkiye köklü olarak gönderebiliyorlar. Çok güzel menekşeler var. İkisi bir arada, 17 $ ![]() ![]() Bu da 20$'lık bir menekşe ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6406 |
Ağaç Dostu
|
Becerebilirsem sonbaharda bir deneme yapmak istiyorum. Yazın çok riskli diye düşünüyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6408 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili İlknur, USPS aracılığıyla gönderim yapıyorlar. Hoyalarda olduğu gibi Türkiye dağıtımında PTT Kargo devreye girecek. İlk 20 çiçek için 40$ , eklenecek her çiçek için de 2$ kargo ücreti alıyorlar. Sonbaharda grup oluşturabiliriz ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6410 |
Ağaç Dostu
|
USPS gonderileri en az 20 gun surer. Cantaya sigabilecek boyuttaki kucuk paketler ( yapraklar, minik fideler ), uzerinde yuksek deger beyan edilmemisse eve kadar PTT memuru tarafindan getirilir. Ancak daha buyuk, koli tarzi, dikkat ceken paketler gumruk denetimine tabidir. PTT'nin gumruk denetimi sikidir, paketler acilarak tek tek kontrol edilir. Biraz fazla mevzuatci bir memura rastlarsaniz paketinizi alamazsiniz, zira 2009/15481sayılı kararin ekli listesinde cicek, bitki vs. yazmiyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6411 |
Ağaç Dostu
|
Sonbahara kadar araştıralım. Benim fikrim eğer becerebilirsek hiç olmazsa ödüllü, özelliği olan türleri alalım. Hiç olmazsa uğraştığımıza değsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6412 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-03-2010
|
Sevgili Nariel;10 gün bile geçtiği halde hala toprağı ıslak görüyorsam mutlaka kök çürümesi ile karşılaşıyorum.(bu mevsimde)Bu durumda olan menekşeniz çoksa birine bari bakın kökte sıkıntı var mı diye.Tabi ben Konya'da yaşıyorum ve nem yok.İklim farklı olunca bu durum normalse bilemem tabi ki... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6413 |
Ağaç Dostu
|
Pembe katmerli picassomun yaprakları 3-4 gündür yumuşak. Acaba susuzluktan mı aşırı sıcak bir ortamda kaldığından mı olmuş olabilir? Ne yapsam ki. Kökü kontrol ettim sapasağlamdı. Saksının tabanı nemli ama çok ilginç yarıdan yukarı yani köklerin olduğu kısım kuruydu ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6414 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2009
|
Bu gün bende benekşemin köküne baktim kök yüzeyde kalmış bende. Toprağını deyiştirdim bakalım nasıl olacak. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6415 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-02-2009
|
havalar sıcak olduğu içinmi menekşelerde yavaşlama var çok üzülürüm bişey olursa |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6417 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili klubnika bence çok güzel. Eğer beğenmediyseniz bu tarafa doğru atabilirsiniz. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6419 |
Ağaç Dostu
|
Orkun'cum umarım başına bişey gelmez pembe piconun ama anlattığın hikaye gidişatın kök çürümesine doğru olduğunu söylüyor. Bence hemen toprak ve saksı değiştir. Çok daha küçük bir saksıya al. Kükürt varsa, köklere uygula. Benim chimera yavrusu öyle kurtuldu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|