![]() |
|
![]() |
#6302 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2009
|
maki güle güle büyüt menekşelerini sade renkleri seviyorsun sanırım .bende ebruli renkleri seviyorum ![]() jazebel yavruların ne hoş öyle maşalah . dün kıyıp pembe kızımdan 3 yaprak kestim sera yöntemi deniyecegim işalah köklenir. dün lila fırfırlı menekşe aldım muhteşem bir rengi var . arkadaşlar bol bol gezin menekşe satan yerleri arada cok farklı renk menekşede cıkıyor |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6305 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-02-2010
|
Herkese merhaba, Benim yapraktan köklenip çıkan yavru yapraklar çok küçük. Çok miktarda yaprak çıkarmış ama sanki yapraklar çok yavaş büyüyor ya da büyümüyor gibi. Bu aşamada menekşeler için olan gübreden vermeli miyim acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6308 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili EMEL-A, Nihayet görebildik kızlarının bir ksmını ![]() Sosyal grupta anlattığın mor menekşen tüm övgüleri hakkediyor, çok zarif. Bordo picassoların yapraklarında beyazlık oldukca ince bir çizgi halinde. Benim borda picassom için endişelenmeyeceğim artık, beyazının az olması tür özelliği demek ki. Kardeş olmalılar ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6309 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-07-2010
|
Sayın EMEL-A çok güzel görünüyorlar benim yeni çelikte ektiğim menekşelerimden bi tanesi sanırım senin borda minişle aynı cins umarım seninki kadar güzel açar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6311 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-03-2010
|
Teşekkürler Sevgili Özlem.Eskiden tatlı su bidonlarının içinde devamlı su olunca tabanı yosun tutardı.Bu da onun gibi oldu galiba.İnşaallah çiçeğe zarar vermez.Sevgili A-Emel ellerine sağlık,hepsi çok güzel. Picassolar da harika maşaallah Düzenleyen fahriyee : 13-07-2010 saat 12:09 Neden: ek için |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6312 |
Ağaç Dostu
|
Sayın katmer,tek kök var.Nasıl ayırayım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6315 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2009
|
Arkadaşlar resimler gözükmüyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6316 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2009
|
Sevgili A-EMEL, çok güzel ben pikasonun yaprağına bayılı yorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6319 |
Ağaç Dostu
|
Özlemciğim ilgine teşekkür ederim.Fitilli sulama yaptığım bardaklarda oldu yeşillenme.Kullandığım fitil de çok ince idi.Fitilsiz olanlara toprağı kurumadan su vermiyorum,dediğin gibi hep ıslak kaldığından olmuştur.Fitilleri çıkarsam mı o zaman? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6320 |
Ağaç Dostu
|
Az bucuk anlarsın sürekli nemliyse ve fazla gelirse yavruda kök çürümesi daha çabuk olur... Henüz kök tam gelişmemiş... Yani kontrol et bakalım durumları iyise olmazsa fitil dursun fitili sudan al biraz nemi gitsin... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6321 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2009
|
arkadaşlar menekşelerinize hangi vitaminleri veriyorsunuz . benim vitamin bitmiş iyi bir marka tavsiye ederseniz cok sevinirim piyasada okadar cok ceşit varki kafam karışıyor ![]() bunlarda yeni kızlarım hepsi yerli ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6322 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6324 |
Ağaç Dostu
|
Fitili çıkarmak yerine, daha ince bir fitille değiştirmek çok daha uygun bence. Az önce 4 saksı menekşemin fitillerini değiştirdim. Mevcut fitilinin toprak üstünde kalan kısmına yeni fitili bağlayıp alttan çektim. Zamanla hangi kalınlıkta bir fitilin, saksı ve çiçek büyüklüğüne uygun olacağını hep birlikte öğreneceğiz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6328 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-03-2010
|
Sevgili SDurul çok güzeller. Bu güzelleri görünce çok seviniyorum. Güle güle büyütün. Uzun ömürlü olurlar inşallah. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6329 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Menekşe dostları!
Kullandığım fitillerin kalınlığını siz de görün istedim.Gaz lambası fitili denmişti resimlerdeki fitiller de kalındı.Ben eskiden kullanılan yorgan ipliği denilen bir ip kullandım.İplik 6 katlıydı,çok su çekince ayırıp sadece iki katını kullandım.O halde bile toprak çok ıslak kalıyor.Ama bu durumda olan 3-4 menekşem hayatından memnun,maşaallah çok hızlı bir gelişme sergiliyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|