![]() |
|
![]() |
#5731 |
Ağaç Dostu
|
Afrika menekşelerinin sevgisi vazgeçilmez bir tutku. Bordo rengin ilk defa fırfırlısını buldum ve hemen yapraklarından çelik alıp diktim. Arkadışımın gönderdikleri ile birlikte yeni yavrular verecek yeni on rengim olacak. Beklemek çok zor çok. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5733 |
Ağaçsever
|
beklemek zor olsa da neler elde ettiğinizi çok güzel gösteriyorsunuz Şener Bey başaracağınıza eminim.Bir de bu güzellikleri kıskandırmak için mi yüklüyorsunuz. Söyleyim ben çok kıskandım şimdi maşallah demeden bakamıyorum aman nazar değmesin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5734 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim Neslihan Hanım. İnşallah sevgi paylaşıldıkca daha da güzelleşir değer kazanır. Arkadaşımdan gelen menekşeler benim için çok değerli. Kök çürüğüne sizden fazla kurban verdim ama menekşelerimin sayısı fazla olduğu için kayıpları fazla hissettmedim. Her renkten en az 2-3 saksım oluyor. Evdeki yedeklerin haricinde full takım işyerimdeki ofisimde var. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5735 |
Ağaç Dostu
|
Fotoğraf çok net değil ama en alt yapraklar kıvrılmaya başlamış eğer özellikle o yapraklarda yumuşamada oluşmuşsa hele hele asıldığınızda elinize geliyor yaprağın gövde ile birleştiği noktalarda kararma çürük varsa kök çürüğü başlamış demektir. Gerçi 2-3 saksı menekşenizi bu hastalıktan kaybettiyseniz sizde bilirsiniz kök çürüğü belirtilerini. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5736 |
Ağaç Dostu
|
Neslihan Hanım kullandığınız toprak ta önemli.Sanırım bu saksıda bahçe toprağı var.Menekşeler torf ve karışımlı toprakları seviyorlar.Bahçe toprağı kullanarak onu zorda bırakmayın.Ben de Şener abiye katılıyorum menekşenizin köklerini ve gövdesini kontrol edin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5738 |
Ağaç Dostu
|
Toprak benimde dikkatimi çekti ama geçenlerde bir arkadaşımın eşinin menekşelerini görünce uyarmaktan vazgeçtim. Sadece sıradan ağır bünyeli bahçe toprağı kullanmış, toprak sulanmadığında taş gibi ama 12 adet saksısı dev menekşelerle doluydu . Şok oldum inanamadım. Bana plastik bardaklara dikilmiş yapraklardan verdi toprak değil taştı sanki . Ben yinede hemen başka kaba alıp toprağı değiştirdim. Menekşeleri anlamak çok zor . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5739 |
Ağaçsever
|
Ben de anlayamadığım için size sordum arkadaşlar.Benim yapraktan ürettiğim ilk denemelerimde bahçe toprağı kullanmıştım 3 -4 hepsi de yavru vermişti.son zamanlarda tof kullandım onun da suyunu ayarlayamadım o yüzden kök çürüğü oldu.Bu toprak da bunun için uygun değildir biliyorum ama benim anlamam da zor oluyor.yine de en kısa zamanda toprağını değiştireceğim önerileriniz için teşeşşürler arkadaşlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5742 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-02-2010
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5743 |
Ağaç Dostu
|
Özlem yapraklarına dikkat et tırtıklı yani katmerli beyaz sanada yaprak veririm. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5744 |
Ağaç Dostu
|
Orkun kipada menekşe vardı yeni, senin beyaz kenarları pembeli olandan gördüm bir de benim aldığım farklıydı... Diğerleri bildiğimiz renklerdi... İlk fırsatta foruma bakacağım. Çiçekçilerde aynıları var... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5745 |
Ağaç Dostu
|
bende katılıyorum,hindistan cevizi toprağı kullanmanız daha isabetli olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5746 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-02-2010
|
Alıntı:
![]() Tecrübeli arkadaşlar cevap verebilirse çok sevinirim. Evimde 4 menekşe var ve onlardan çoğaltmak istiyorum. Birini deneme amaçlı köklendirip diktim ama bir türlü yavru vermedi. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5747 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-06-2009
|
Sayın a1919 ben bu işte acemiyim ama ben yaprakları şubat ayında dikmiştim. hiç hareket olmamasına rağmen hep canlıydılar. Yaprakları ana menekşeden koparıp direk toprağa diktim. Sabırla bekledim, bekledim sonunda bir baktım minicik yeşil iki yaprak... anladım çıkıyorlar ve böylece teker teker hepsi çıkıyor. İlk yavru dikildikten 2,5 ay sonra çıktı. Şuan üçüncü çıkıyor, diğerleri de halen canlı görünüyor onlarıda bekliyorum. Ama burdan öğrendiğim kadarıyla pet bardaklara dikerseniz onlar daha çabuk çıkıyor. Bu çıkan yavrulardan sonra pet bardaklara diktiklerim daha 1 ay olmasına rağmen onlardan da yavru çıkmaya başladı. artık bunun nedeni dikim zamanı mı bardak farkı mı bilmiyorum. Size de sabırla beklemenizi öneririm. Umarım en kısa zamanda yavrularınız çıkar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5748 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-06-2009
|
Şener bey; Bunlar ne kadar güzel menekşeler, hele o yeşil mor saksılar ne güzel. Beni çok özendiriyorsunuz. Artık her gördüğüm menekşeyi almak istiyorum **** tanıdıklarımda gördüklerimden hemen bir iki yaprak koparıveriyorum, bardaklara dikiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5749 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Yaprakları suda köklendirdikten sonra toprağa aldığınızda toprağa uyum süreci başlar hemen toprakta o kökleri büyütmez.Toprağa uyum süreci bittikten sonra da yaprak kök gelişimine deam eder.Havalar ısındıkça yavrularınız size merhaba diyecektir.Çok iyi hatırlıyorum.İlk mum çiçeği çeliğğimin sürgün vermesi tam 6 ay sürmüştü.Dediğim gibi herşeyden önce sabır(!) gerekli. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5750 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-03-2010
|
Sayın a1919 kaşık yardımı ile köklerine zarar vermeden çıkarıp daha yüzeysel ekerseniz daha çabuk yavru alırsınız.Pet bardağa ekin ki suyu azaldığında da şeffaf olunca rahat görürsünüz.Ben bu iş için şeffaf bardakların daha sert ve kısa olanından alıyoru,altını bolca deliyor 2-3 te yandan delip ekiyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5751 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar, menekşe yapraklarını toprakla buluşturduktan sonra aradan 15-20 gün gibi bir süre geçtince, yaprağı yavaşça yerinden çıkarıp, toprağı güzelce karıştırıp havalandırın. Yeniden toprağa dikin. Daha çabuk köklendiklerini göreceksiniz. Biz buna ŞAŞIRTMA diyoruz. Düzenleyen Nejla K. : 06-05-2010 saat 21:25 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5754 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Orkun Kırcı; ben de fitilleme yapacaktım, fakat arkadaşımız bu sistemde hepsinde kök çürüğü olduğunu yazmış.Vazgeçtim.Siz yeni mi deniyorsunuz yoksa daha önce de yapar mıydınız?Başarı durumu nedir?Ayrıca başka saksı ya da bardağa sıkıca oturtunca çiçek havasız kalıyor zannediyorum ne dersiniz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5755 |
Ağaç Dostu
|
Yaklaşık iki aylık deneyimim var ama vereceğim linkteklerin uzun yıllar deneyim kazandıkları belli. Ayrıca cocopeat'e dikildikten sonra kök çürüğü ihtimali fazla değil. Ayrıca fitilleri oldukça ince kesiyorum bu da bir tedbir.... Başarı durumuna gelince gayet hızlı bir gelişim gösteriyorlar... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5757 |
Ağaç Dostu
|
Yaklaşık 3 aydır fitlle deneme yapıyorum..1 yıldır büyümeyen ve hiç açmayan yavru menekşem tomurcukta ![]() Bence hem hızlı hem çiçek açmalarında fitilli sulama çok iyi.. Deneyerek öğrenmekte fayda var ![]() Tomurcuklar açmaya başlayınca resim ekleyeceğim.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5758 |
Ağaç Dostu
|
Malum anneler günü nedeniyle çiçekcilerde bir yarış var. Bu fırsatı iyi değerlendirmek lazım. Tesadüf evimizin köşesindeki çiçekcide katmerli gülpempeyi buldum önce. Gözlerime inanamadım. Uzun süredir takip edip bulamıyordum. Sağolsun bir arkadaşım köklü yaprak göndermişti. Şimdi dört yavrusu var ve yapraklar beş kuruş büyüklüğünde. Gül pembeyi görünce kaçıramazdım . Aslında fırfırlı bordununda yapraklarından dört adet çelik dikmiştim ama buda kaçmaz diye düşündüm. Diğer iki renkte farklılıkları ile dikkatimi çekti ve hemen değerlendirmeye aldım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5759 |
Ağaç Dostu
|
Bunlarda benim emektarlardan bir kısmı. Artık kaçıncı kuşak bende hatırlamıyorum. Gül Eflatundan ciddi bir üretime geçtim. Onu çoğaltmakta hernedense zorluk çektim ama şimdi yavru vermek üzere olan yapraklarım var. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5760 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler arkadaşlar...Fitilli sulamayı ben de bir yavru menekşede deneyeyim inşaallah.Ama fitil olarak ne kullanmamı önerirsiniz,bir de tek fitil mi yerleştireyim?Şener bey ellerinize sağlık maşallahı var menekşelerinizin...yeni katmerliye de hayran kaldım büyüdüğünü ve yavrular verdiğini görelim inşaallah. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|