![]() |
|
![]() |
#5461 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2009
|
Sevgili arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim. Sevgili katmer son resimde henüz açmadı bende merakla beliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5462 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili kardelen maşallah emeyine salık bende yeni köklendirdiyim yapraklarımı diktim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5464 |
Ağaç Dostu
|
Bende merak ediyorum şener bey, acarsa tekrar eklerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5465 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-03-2010
|
sevim hanım menekşeleriniz çok güzel.bol çiçekli günler diliyorum son menekşeniz %90 katmerli rengi de mor veya pembe gibi.yakmayan bir güneş ışığı hemen çiçek açtırır.açınca resimleyin de maşallah diyelim Düzenleyen fahriyee : 02-04-2010 saat 12:51 Neden: yanlış harf |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5466 |
Ağaç Dostu
|
Çok teşekkür ederim sayın fahriye hanım, aramıza hoşgendin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5467 |
Ağaç Dostu
|
3 gün önce kısa köpük bardaklara altlarını delerek önceden köklenmiş yaprakları ektim cansuyu vererek plastik kaba koydum streç film ile kapattım hava alması için streci birçok yerinden deldimgüneş görmeyen pencere kenarına bıraktım.yanlışım varsa lütfen uyarın arkadaşlar bu şekilde üretim hiç yapmamıştım.ayrıca imla kurallarına uyamıyorum ama zorunlu ise söyleyin malum sadece menekşe hatırına bilgisayardayım Düzenleyen fahriyee : 02-04-2010 saat 13:14 Neden: ek için |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5468 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili sevim4 menekşeleriniz çok sağlıklı ve güzeller. Sevgili fahriyee hoşgeldiniz, umarım menekşeleriniz kısa sürede yavrular. Benim menekşelerimden ikisinin yaprakları yumuşadı ve dışa doğru kıvrıldılar. Diğer menekşelerim sağlıklı. Hepsinin bakım şartları aynı. Sizlerce sebebi ne olabilir? Hasta menekşem; ![]() Bugünlerde açan tek menekşem; ![]() Diğer menekşelerimden bazıları, uzun süredir açmıyorlar; ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5470 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-02-2010
|
Sdurul söküp siyahlaşan kısmı kesin suda köklendirip yeniden dikin kök çürüğü olmuş. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5472 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-03-2010
|
:))
günaydın arkadaşlar ![]() ben yeni katıldım aranıza henüz iki menekşem var dün topraklarını ve saksılarını değiştirdim ![]() ikişer tane de toprağa yeni deneme için ektim inşallah tutar. Menekşeleri çok seviyorum , umarım beni severler ve ölmezler , b urdan edindiğim bilgiler ile yeni çeşitler de alacağım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5473 |
Ağaç Dostu
|
teşekkür ediyorum sayın durul.Menekşenizin toprağına bakarsanız suyunu hiç çekmemiştir kök çürüyünce öyle oluyor arkadaşların dediği gibi...saksısı büyük olunca eğer menekşe genç ve az köklü ise böyle sorunlar oluyor.tavsiye üzerine ben kökün çürüğü kalmayana dek kestim birini suda köklenmeye bıraktım diğerini direkt çok küçük saksıya ektim.ayrıca kenardan çıkan 8-10 yaprağı da bir iki gün suda bekletip sonra canlandıklarını görüyor ekiyorum.diğerleri çok canlı maşaallah ellerinize sağlık |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5474 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-03-2010
|
merhaba arkadaşlar. aranıza yeni katıldım. bende menekşe hayranıyım. birkaç gündür mesajlarınızı okuyorum. çok güzel bilgiler aldım. cocopeat nasıl bir topraktır merak ettim. nerden bulabilirim. yardımcı olursanız sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5475 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-10-2009
|
Bugün pazar yerinde Afrika menekşeler gördüm .Çok güzel gelişmişlerdi .Yalnız biraz pahalıydı sanıyorum 7 lira..Benim menekşelerim bir türlü uzun uzun yaprakları olan bitkiler olamadı.Hala saksıyı örtecek kadar az yapraklardalar.Sanıyorum sık yer değiştirmekten oluyor bu durum... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5476 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-04-2010
|
En büyük hobilerimden birisi de çiçeklerle ilgilenmek. sardunya, menekşe,begonya,kalanchoe çiçeklerim var. Onları çoook seviyorum.İki tane menekşem var, birisi mor diğeri pembe.Sabırla açmalarını bekliyorum, bu konuda bilgilerinizden yararlanmak isterim şimdiden teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5477 |
Ağaç Dostu
|
Özlem hanım menekşeleriniz çok güzel. Baştaki saksılar galiba güneşte kalmışlar. Yaprak verdikçe yanıkları alırsınız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5478 |
Ağaçsever
|
Resimlerde bişey dikkatimi çekti, hemen hemen bütün menekşeler cam kenarında. Direk güneş ışığı menekşelere zararlı değil mi.Ben bir sefer camın önünde unutmuşum toparlanana kadar bir ayımı aldı. Ama sizinkilerin maşallahı var. Nazar değmesin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5479 |
Ağaç Dostu
|
Ahsen Hanım öncelikle hoşgeldiniz. Evet menekşelerimiz genelde cam kenarında ama bu pencereler direk güneş ışığı alan yerler değil. Benimkiler sabah erken 1-2 saat güneş alıyor. Diğer penceremde kuzey cephesi. Zaten belirttiğiniz gibi direk güneş ışığını uzun süre alan menekşeler aynı gün yanıp yok oluyorlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5480 |
Ağaçsever
|
Teşekkür ederim Şener bey. Sanırım benim pencerelerim menekşe için uygun değil hepsi güneş alıyor.Benim başka bir çözüm bulmam gerekiyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5481 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-03-2010
|
bugün eşim bana iki tane daha menekşe aldı ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5482 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-04-2009
|
Banada geçen gün 15 adet yaprak geldi, şimdilik suya koydum, yakında toprağa geçireceğim... Benimde menekşe sevdam başlıyor ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5483 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-01-2010
|
Merhaba, Ben menekşe yapraklarımı asla suda köklendirmem direk toprağa dikerim toprakta köklenir ve yaklaşık iki ay sonra yavru verir ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5484 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-04-2009
|
Dikecek viyol bulamadım, yarın plastik bardaklara dikmeyi düşünüyorum... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5485 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-11-2009
|
benim menekşelerimin hepsi açtılar fakat siteye koymayı beceremiyorum.Menekşelerimden birinin yanına çelik dikmiştim aylar sonra yavruladığını fark ettim.Henüz çok küçük onu ne zaman farklı bir saksıya dikmeliyim:? saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5486 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba nazz hanım. ****** suda bekletip köklendirmek şart değil. Aksine toprakta köklenmesi çok daha sağlıklı. Suda daha kısa sürede kökleniyor ama toprağa geçişte ciddi sorun yaşıyor yaprak. Toğrağa çeliklemeniz daha isabetli olmuş hayırlı olsun ![]() Çiğdem hanım acele etmeyin. Yavrulu yaprağınız bir süre daha kalsın. Alırken biraz daha derinden toprağı ile birlikte alırsınız . Köklendikten sonra başka bir saksıya alımda genelde sorun yaşanmıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5487 |
Ağaç Dostu
|
Günaydın... Bardak içindede saçaklandırabilirsiniz direk toprağada dikebilirsiniz. Bu iki yöntemide kullandım. İkisindede çürümeler oldu. En son bardağın ağzını folyayla kapattım. Açtığım deliklerden yaprakları koydum ve ışık az alan (antre) yere koydum.10 gün sonra saçaklandıklarını gördüm. Çeliğin biri orda yaprak çıkardı. Onu dün küçük saksıya aldım. Bakalım toprak yüzüne ne zaman çıkacak. Sabır isteyen bir iş. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5490 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-01-2010
|
Merhaba, Sevim hanım menekşeleriniz çok güzel olmuşlar. Bazı saksılarınızı kalorifer peteklerinin hemen üzerindeki mermerlerin üzerine dizmişsiniz ısıdan zarar görmüyor mu? Benimde o şekilde uygun pencerelerim var ama kaloriferden dolayı koymuyordum, deneyiminizi benimle paylaşırsanız sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|