![]() |
|
![]() |
#5281 |
Ağaç Dostu
|
Durul hanım menekşelerinizin yaprakları tozlu mat gibi hiç yıkama yaptınızmı acaba? yapmadınızsa kaynamış soğutulmuş suyu sprey şişesine katıp yakından güneşsiz bir zamanda saksıyı eğerek yakından sıkarak yıkama yapınız çokişe yarıyor. çiçek varsa çiçeğe değdirmeyiniz... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5282 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili özlem, menekşelerimi çok öncelerden yıkardım. Yıkadığım zaman tozlar yapışıp daha kötü bir görüntü oluşturuyordu. Gördügünüz menekşemi yıkamadım, dikkat ederseniz ortadaki taze yapraklar daha temiz görünüyor. Ama dediğiniz gibi spreyleyerek yıkarsam belki daha iyi olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5291 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-02-2010
|
Hosbulduk Özlem hanım samimiyetine ve ilgine teşekkür ederim.Son aldıgım ıkı meneksemın saksılarını degıstırdıkten sonra en dıştakı yapraklarını ındırdı ve tomurcuklarını kuruttu.Ne yapmalıyım?Problemın ne oldugunu anlamadım arkadaslar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5292 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-10-2009
|
Sevgili Suzi, Afrika menekşelerinde sanırım bu durum normal..Bende aynı işlemi uygulamıştım.Yaprakları sarkıtıp, çiçekleri tomurcuktayken kurudu.Bu bitkinin alıştığı ısı ,ışık kaynağını ve yer değişimiyle de orantılı olan bir uyum problemi olsa gerek.Üzerinden üç hafta geçti ve ben uyum problemi sırasında yapraklara değdirmeden dibinden fısfıslayarak suladım.Çünkü yoğun neme bağlı çürümelere müsait bitkiler..Dikkatli olmakta fayda var..Şu anda bitkilerim gayet sağlıklı ve yeniden çiçeklenmek için hazırlık yapıyorlar.. Sitede ki arkadaşlarımızın üzerine basa basa söylediği bir nokta var Afrika menekşeleri yer değişimlerini sevmiyor.Yerinde sabit tuttuğum bitkiler daha gelişkin durumda .Aklınızda olsun.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5293 |
Ağaç Dostu
|
Rica ederim Suzi. Ben bayağı menekşe satın aldım. Menekşe alan arkadaşlara önerim eve gelince 2-3 ay kadar saksı değişimi yapmayın bolca yapraklansın ev ortamına alışsın...Kenardaki yapraklar neden saldı acaba...Çokmu suladınız ya da susuzmu kaldı. Değişim sırasında nasıl bir teknik kullandınız? Kökü zedelediysenizde problem olabilir...Tomurcuğun kurması normal. Sera ortamından çıkıp eve gelinceye kadar zaten geziyor hava akımı değişiyor. Yeniden çiçeklenir. Önemli olan yapraklar bence. Yaprakları 2 hafta kadar koparmayın sulama ve nem dengesine bakın. Çok sulamışsanız toprağı karıştırarak havalandırıp tam kuruduktan sonra azar azar sulayın. Eğer susuzsa ölçülü halde su verin. yeni meneşe yetiştirenlerde sulama genelde sorun yaratıyor en güzeli ölçülü su vermek. Altlıkta su bırakmayın... 2 hafta sonra düüzlme belirtisi yoksa 1' er, 2' şer yapraklarını alın. Orta kısım sağlamsa hemen atılıp gelişecektir. Bahar ayına giriyoruz. Birden kendini toparlayacaktır. Birde gübre vs takviyesi yapmayın yaptıysanız buda hata. Ayrıca güneş ışığı etkisini çoğalttı hemen saksı değiştirip güneşe koymakta bitkide stres yaratmıştır... Sevgiyle kalınız... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5294 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-02-2010
|
Arkadaslar tavsiyeler ıcın tesekkur ederım.Uzun suredır menekse yetıstırme cabasındayım ama cok uzun sure yasatamıyorum.Orta yaprakları saglam gorunuyor ama hergun bır yaprak daha ınıyor.Çok uzuluyorum.Malesef sıvı gubre takvıyesı yapmıstım.Yaprakları ınınce kenar yapraklarından bır kac tane almıstım.Uyarılarınızı dınleyerek bugun yerını degıstırdıgım menekselerımı gerı eskı yerıne aldım.Sulama konusunada cok dıkkat edıyorum.Umarım kurtarabılırım... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5295 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-02-2010
|
Yeni üyelik
Ben aranızda yeniyim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5297 |
Ağaç Dostu
|
Nazlı hoşgeldiniz aramıza... Suzi endişe etme saksı değişimi, yer değişikliği ve gübreleme üst üste yapılmış... Şuan hiç bişey yapma eski yerine al ve suyunu kontrol et bana fazla suladın gibi geldi... Bitki rahatsız şuan zaten suya fazla gereksiniz duymaz. Köke yaklaşmadan toprağını havaladır. birden yaprak koparımına gidip bitkiyi strese sokma derim. Zaman bırak bence eve ortama ve yapılan değişikliklere kısa zamanda adapte olacaktır. Dökülüp solan yapraklarıda umursama zamanla zaten onları alman gerekecekti... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5298 |
Ağaç Dostu
|
Afrika Menekşesi
Menekşelerim son bir yıldır hiç açmıyorlar oturma odası güney cephe tül perde arkasından öğle güneşi alıyorlar sorun ne olabilir?Koçtaştan kalonşo almıştım, meğer bitliymiş,menekşelerede unlu bit bulaştı bitleri kürdanla **** suluboya fırçasıyla temizleyip, arap sabunuyla dezenfekte ettim.Ama yinede ölmüyorlar.Uzun zamandır beyaz katmerli menekşe istiyorum,her hafta koçtaş kipa araştırıyorum,pembeyle mor getiriyorlar ama beyaz yok.Konyalı olupta beyaz katmerlisi olan varmı??? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5299 |
Ağaç Dostu
|
Menekşelerle konuşursan açar diyorlar ama konuşacak laf bulamıyorum.Hani muhabbet kuşu olsa karşılık veriyo en azından.Menekşeden tepki almayınca konuşmakta garip geliyor.Ritimli müzik dinletsem açmazlarmı.Açtırmak için herşeyi denedim topraklarına küp şeker koydum bitki besini haşlanmış yumurta ve patetes suyu ama çiçekli satın aldıklarım bile çiçeklenmeyi bıraktı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5300 |
Ağaç Dostu
|
Bendeki menekşeler normal mor,fırfırlı mor,kenarları beyaz biyeli mor,katmerli mor,normal pembe,mor çilli pembe,katmerli pembe,yaprağı düz çiçeği katmerli uçuk pembe,düz beyaz,ebruli beyaz,mürdüm,lila ama yeni taşındığım evi hiç sevmediler bolbol yaprak vermelerine rağmen çiçek açmıyorlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5301 |
Ağaç Dostu
|
Ortadaki yapraklardan koparılırsa açarmış doğrumu bilmiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5302 |
Ağaç Dostu
|
Hasta değiller bilakis sağlıklılar ama açmıyorlar çok menekşemin olmasıda her alış verişte mutlaka değişik tür gördüğümde alıyorum.Kiracı olduğumuz içinde taşınırken sorun ama vazgeçemiyor insan. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5303 |
Ağaç Dostu
|
Önceki sayfalarda menekşelerin dinlenme dönemleri olduğunu okumuştum belki benimkilerde öyledir.Çoçukluğumda iki saksı menekşem vardı hiçde ilgilenmezdim ama onlar açmakta inat ederlerdi.Gelen misafirler bolbol yaprak koparırlardı garibanlar daha coşkuyla açarlardı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5304 |
Ağaç Dostu.
|
Arkadaşlar, dediğiniz gibi menekşelerin dinlenme dönemleri var. Bir de hazır alınan menekşelerin evlere uyum sorunu var. O yüzden, hazır alınan menekşeler deli gibi açıp, sonra da uzun bir dinlenme sürecine giriyorlar. Bunda yetiştirme süresinde verilen hormonların payı da büyük. Bizler de, kendi menekşemizi kendimiz yetiştirelim mantığına katkıda bulunmak adına, bir yarışma düşündük. Eğer bu sayfayı incelerseniz sevinirim. Çok yakında yarışmamız başlayacak. Hepinizi yarışmamıza bekliyoruz. Çok eğlenceli geçeceğine eminim ![]() http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=19205 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5305 |
Ağaç Dostu
|
menekşelerin toprak saksıda daha sağlıklı geliştiğini biliyorum ama artık satılmıyor bu saksılar.Hani su içtiğimiz testiler varya onların saksı olanı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5306 |
Ağaç Dostu
|
B5A kullanan arkadaşlarım sonuçlarınız ne alemde... Benim yaklaşık 20 oldu besini kullanalı ve görüntülerle sizlerde ne kadar işe yaradığını anlayacaksınız... Ben imkanlarım el verirse güvenle kullanacağım bir besin diye düşünüyorum. Kullananlarında yorumunu bekliyorum... Resim eklemedim 1 hafta sonra görüntülü olarak bilgileri burada paylaşacağım... Menekşenin ortasındaki yaprakları koparmak çiçek açmaya teşvik eder ama estetiğini bozar. Bunun yerine alt yapraklarından çok olmamak kaydı ile yaprak koparmakta bitkiyi uyandırmaya yeter. Zaten bahara giriyoruz muhakkak hazirana kadar hepsi çiçeklenir. Azcık sabretmek gerek ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5307 |
Ağaç Dostu
|
Herkese tünaydın,yumurta suyunun faydalı olduğunu bilmeyen yoktur.Bundan sonra kabuklarınıda atmayın,toprağın içine ufalayıp karıştırın.Derya Baykal programında söylemişti.Patates haşladığınız suyuda boşa vermeyin oda çok faydalı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5308 |
Ağaç Dostu
|
Perşembe ve cuma günleri geliyor.. Düzenleyen MİRBE : 24-02-2010 saat 21:58 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5310 |
Kaybettik
|
Benim 5BA uygulaması yapraklanmayı arttırdı ama menekşelerim şu an o kadar az ışıklı bir ortamdalar ki ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|