![]() |
|
![]() |
#5161 |
Ağaç Dostu
|
Afrika menekşesi (Saintpaulia ionantha)
Arkadaşlar elimde bulunan B5A'lardan sadece Afrika menekşelerinde kullanmak üzere ilk 15 kişiyeye 20 cc dozda B5A gönderdim. Sonuçları buradan hep beraber değerlendireceğiz. B5A Sıvı Organik Gübrenin Afrika Menekşelerinde Kullanımı: İlk işimiz B5A'yı kullanmadan önce Afrika Menekşelerimizin fotoğraflarını net ve ilerdeki çekeceğimiz resimle aynı açıda olacak şekilde çekmenizdir. Öncelikle sizlere göndermiş olduğum şırınga ve tüpleri serin ve ışık almayan bir yerde muhafaza ediniz. İlk kullanımınızda bence 1 litre suya 2 cc (1 cc de kullanabilirsiniz keyfe kalmış) B5A dökün ve iyice karıştırın afrika menekşelerine saksı toprağı ıslanana kadar iyice dökün dikkat edin yaprakları ıslanmasın sevmiyor malum, dibinden süzülen fazla suları da diğer çiçeklerinizde kullanabilirsiniz, B5A'lıdır çıkan suyu en ekonomik şekilde kullanınız ki daha fazla bitki sulayabilesiniz. Sulama suyunuz çeşme suyu olabilir ancak klorsuz damacana su olursa daha erken sonuç alırsınız. İkinci B5A verişiniz 15 gün sonra 1 litre suya 1 cc gelecek şekilde olacaktır bu miktarı yapraktan kullanmadığınız sürece istediğiniz kadar artırabilirsiniz ancak önerdiğim miktarlar zaten optimize rakamlardır. Sonraki kullanımlarda B5A'yı ayda bir verebilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5162 |
Ağaç Dostu
|
Afrika menekşelerinizin önceki hali ile B5A gübre kullandıktan sonraki halini gösteren fotoğrafları 1 ay kadar sonra buradan yayınlanmanızı ve tarafsız olarak olumlu veya olumsuz sonuçları bizimle paylaşmanızı rica ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5164 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Kullanım ile ilgili detayları herkesinde yararlanabilmesi için buradan açıklayacağım, o nedenle lütfen gönderdikten sonra bu başlığı takip ediniz. Gönderdikten sonra gerekirse B5A başlığında tartışırız ve yine resimlerinizi bu başlığa rica ediyorum ki paylaşım amacına ulaşmış mı öğrenelim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5165 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-12-2009
|
sevgili selahattin ben burdan hemen sana cevap vereyim. menekşelerime ilk b5a sıvı gübreyi koyduktan sonra gerçekten inanılmaz gelişme gösterdiler. şu an ordu'dayım.15 gün kalacağım.ikinci gübreyi verip geldim.onları kardeşime emanet ettim dönüşümde nasıl bulurum bilemem ama gidişat çok güzeldi. sevgi ve minnetlerimle... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5166 |
Ağaç Dostu
|
Yavru menekşelerimden yaz sıcaklarından etkilenip yapraklarında yumuşama olanları, peynir kutusundan yapılmış seraya koymuştum. Ortası sağlam olanlar kurtuldu, yaprakları dirildi. Ayrıca mart ya da nisan gibi dikilmiş iki menekşe yaprağı vardı, bu seralarda. Artık bunlar olmayacak diye topraktan çıkardım. Bir tanesinin sapında çok az kök var, tüm kökler yapraktan çıkmış. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5172 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-11-2009
|
merhaba arkadaşlar b5a dediğiniz çiçekçilerde satılan sıvı gübremi..? bende sıvı besin takviyesi kullanıyorum bütün çiçeklerime.. aynı ürünmü acaba..? teşekkürler saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5173 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2009
|
Bunlarda benim menekşelerim gelişmeleri burdan izlicez ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5174 |
Ağaç Dostu
|
Devamı... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5175 |
Ağaç Dostu
|
Devamı... ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5176 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5178 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Selahattin Yılmaz, menekşelerin tabağında biriken B5A lı suyu diğer çiçeklerimize dökeceğiz. Menekşeler ve diğer çiçeklerimizdeki gelişmeleri,açacağınız yeni bir başlıkta paylaşsak nasıl olur? Hem bütün çiçeklerimizdeki ve menekşelerimizdeki gelişmeler daha iyi takip edilir, hem de konular karışmamış olur diye düşünüyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5179 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar bence bu iş işin denek olarak 2-3 menekşe seçiniz. Bunların belirli açıdan fotograflamasını yapınız. Gözlem işlemi daha kolay ve görsel olur... Hatta bu iş için anne, yavru ve çiçeksiz menekşe tercih ederseniz, gelişimin ne yönde nasıl olduğuna ilişkin sonuçları daha aydınlatıcı olur bizleri... Mesela anne menekşede yaprak oranı artacakmı? Yandan sürgün yavru verecekmi? Çiçeklenecek mi şayet çiçeklenirse çiçek açma yoğunluğu ve çiçeklenmede çiçek boyutu nasıl etkilenecek vs... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5180 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-11-2009
|
Sabah güneşine merhaba diyen menekşelerim. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5181 |
Ağaçsever
|
maşallah çok güzeller.. nasıl başarıyorsunuz bu kadar çok çiçeklendiremeyi merak ettim.. banada bunun sırrını yazarmısnız teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5182 |
Ağaçsever
|
Açıkcası afrika menekşelerine yeni yeni ısınmaya başladım. Resimlerde 5 tane menekşeden 4 tanesini 1 ay önce aldım. Aldığımda bu kadar çiçeği yoktu ama belki topraklarında mineral oranları şimdilik doğrudur. Güçlü yapıları olduğu için çiçekleri hemen arttı. Formlarını ve çiçeklenmelerini nasıl arttırırım diye bu başlığı başından takip etmek istedim ama yoruldum. Son zamanlarda bu başlıkta yeni yazılmış olan yazışmaları takip ettim. Sn. Arer'in deneyimlerini uygulamaya çalıştım. Yeni aldığım fidanlarda yavrular varsa ayırdım. Çiçeklerin ortadan çıkması için yaprakları düzenli olarak ve belli bir formu koruyacak şekilde eksiltiyorum. Sulama şekline dikkat ediyorum. Bol suluyorum, saksı altında su bırakmıyorum sonra toprağın kurumasını bekleyip öyle suluyorum. Sularını damacana sudan temin ediyorum. Nemlilik arttıkça daha da mutlu oluyorlar. Şu sıralar %30. Şimdilik dikkat edebildiğim noktalar bunlar. Sn. Arer'i artık yazarken göremiyorum. Kendisinden öğrenmek istediğim çok şey var daha. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5183 |
Kaybettik
|
Sabah güneşine merhaba diyen menekşeleriniz çok güzel sayın Turkerb. Benim menekşelerim baharda ve yazın sorun yok ama kış mevsiminde yeterince atdınlık bir ortam bulamıyor ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5184 |
Ağaçsever
|
Sayın sevim.K, evim güneş açısından avantajlı sayılır. Son zamanlarda led lambalar çok çeşitlendi. deneyeni görmedim henüz ama çiçeklerinizi bir yerde toplayıp bu lambalarla kışın onlara bakarsanız açığı kapatabilirsiniz umarım. Ledler diğer ışık kaynaklarına göre çok fazla elektrikte tüketmiyorlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5185 | ||
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Alıntı:
|
||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5186 |
Ağaçsever
|
bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim sayın turkerb. Bende hemen hemen aynı şeyleri uyguluyorum fakat tek yapamadığım şey menekşeleri ayırmak.. Bir türlü bunu beceremiyorum.Birkaç denemem oldu aslında fakat çelikleri yaşatamadım.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5187 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-11-2008
|
[QUOTEBende hemen QUOTEtek yapamadığım şey menekşeleri ayırmak.. Bir türlü bunu beceremiyorum.Birkaç denemem oldu aslında fakat çelikleri yaşatamadım..[/QUOTE] Yavruları ayırma işlemini ilkbahar,yaz allarında yapsanız. Düzenleyen sezgin53 : 17-01-2010 saat 12:26 Neden: hata |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5188 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-09-2009
|
Bende menkşe yetiştirmeyek istiyordum uzun zamandır, inşaallah sizlerin menekşeleri gibi güzel olurlar.Bana ne önerirsiniz ne yapmalıyım.Size resimlerini gönderiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5189 |
Ağaç Dostu
|
Sabz hoşgeldniz aramıza... Şuan tek yapacağınız şey sabırla bekleyip ilk yaprakçıklarını görmek olacak. Ardından büyüyüp çiçeklenmesi... Ama bu süre 6 ay ile 1 yılı buluyor. Ayrıca size bir alternatif yanlarına anne menekşe satın alıp yeni yaprakçıkları kıskandırabilirsiniz... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5190 |
Ağaç Dostu
|
Tohumdan afrika menekşesi filizler 1,5 aylık oldu
1 kapsülden çıkan 250 civarı tohum 100 ün üzerinde filiz verdi. Bunların 50 kadarını ayrı bir seraya ayırdım çünkü çok sık olanlar vardı. Bir 50 tane daha çıkacak gibi. Şu anda 2 adet sera oldu ve 1.5 aylık halleri erişkine benziyor. Hiç kayıp vermedim. Tabanda olan yosunlanmadan şimdilik etkilenmiyorlar. Kökleri oldukça güçlü. Dış ortama da bir kaç tane alıştırdım ve sorun çıkmadı. 150 civarı bir menekşe yavrusuna sahip oldum. Bunlar kardeş menekşe olsalar da aralarında farklı yaprak tipleri var. Çiçek tiplerinde de kendine özgü değişiklikler olacağını düşünüyorum. Resimler ilginizi çekecektir. 1.5 aylık hallerini gönderiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|