agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras) > Afrika Menekşesi (Saintpaulia ionantha)
(https)




Beğeni Düzeni22561Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 17-01-2010, 00:07   #11
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 02-11-2009
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37
Açıkcası afrika menekşelerine yeni yeni ısınmaya başladım. Resimlerde 5 tane menekşeden 4 tanesini 1 ay önce aldım. Aldığımda bu kadar çiçeği yoktu ama belki topraklarında mineral oranları şimdilik doğrudur. Güçlü yapıları olduğu için çiçekleri hemen arttı.

Formlarını ve çiçeklenmelerini nasıl arttırırım diye bu başlığı başından takip etmek istedim ama yoruldum. Son zamanlarda bu başlıkta yeni yazılmış olan yazışmaları takip ettim. Sn. Arer'in deneyimlerini uygulamaya çalıştım. Yeni aldığım fidanlarda yavrular varsa ayırdım. Çiçeklerin ortadan çıkması için yaprakları düzenli olarak ve belli bir formu koruyacak şekilde eksiltiyorum. Sulama şekline dikkat ediyorum. Bol suluyorum, saksı altında su bırakmıyorum sonra toprağın kurumasını bekleyip öyle suluyorum. Sularını damacana sudan temin ediyorum. Nemlilik arttıkça daha da mutlu oluyorlar. Şu sıralar %30. Şimdilik dikkat edebildiğim noktalar bunlar.

Sn. Arer'i artık yazarken göremiyorum. Kendisinden öğrenmek istediğim çok şey var daha.

Turkerb Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:39.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2026