![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-09-2007
|
Arkadaşlar; menekşelerinize bayıldım.Sık sık bu bölüme girerek değişiklikleri takip etmekteyim.Ama bende öyle çeşit çeşit, renk renk menekşe olmadığı için ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar ben elimde bulunan tüm menekşe çeşitlerinin sizlerde olmasını çok istiyorum. Hatta bunu için sayın VTR' ye onlarda olmadığını düşündüğüm yaprak gönderimini yaptım. Ayrıca beni kırmayıp bu olaya eşlik eden yaprak gönderen arkadaşlarıma tekrar teşekkür ederim. Bahar geldiği takdirde menekşenin gelmediği ulaşmadığı şehirdeki menekşe severlere seve seve yaprak gönderirim inşallah... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Afrika menekşelerinde polen çaprazlama ile üretilen tohumlardan çıkan filizler
Polen çaprazlama yönteminde ilginç sonuçlar aldım. 1 kapsülden çıkan 250 tohum ile yavru menekşe filizinden 5 tanesinde yapraklarda Tommy Lou tipine benzer iki renkli çeşitleme oldu. İlginç olan; ne polen donörü ne de anaç menekşemde böyle bir değişim yoktu ama sanırım genlerinde resesif olarak bulunan bir değişim imiş. Yeşil bölgeler oldukça az o nedenle bu yavrular diğerlerine oranla daha nazlı büyüyorlar. Umarım erişkin hale gelirler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-11-2009
|
Benim bir sorum olacak. Orjinal (yani hybrid olmayan) afrika menekşesi nereden bulabilirim? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Koçtaştan aldığım bitki etiketlerini ilk menekşelerime iliştirdim. Az önce fotoladım, paylaşayım dedim. http://www.agaclar.net/galeri/showim...?i=33301&c=683 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili özlem, Hepsi çok güzel. Ellerine, yüreğine sağlık... Özellikle kırmızıya bayıldım. Tohum almayı denesen ne güzel olur ![]() Tohuma takıldım bugünlerde ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar verilmez deniliyor ama ben yavrularıma şekerli su verdim şuan büyümeleri hızlandı. Oran olarak 1 litreye 3 küp şeker verdim...( annemde eskiden saksı kenarına ayda bir küp şeker batırırmış. Abartısız 1 saksıdan 5 kök falan ayırırdı. Ve üstü hep çiçekli olurdu. Eskiden böyle sıvı gübre vs. yokmuş...) Şuan birinde tomurcuk bile var.( bu yavruların yapraklar bana baharda çokkkk uzaktan hediye geldi.) Biraz daha büyüseler resimleyeceğim. 3 tane mor, katlı pembe, bordo picasso üretmeyi başardım. Büyümeleride gayet iyi. Söylemiştim ama yineleyeyim; picassolar kesinlikle güneş ışığını uzaktanda olsa görmeli değilse yapraktaki alacalılık kayboluyor. Yavrumun biri güneşte değildi yeşil çıktı yaprakları ama cam kenarında güneş alınca beyaza büründü... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-09-2007
|
Bu mevsimde de versek olur değil mi sevgili özlem?İki tane yavrucağım var da.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
Ben şuan veriyorum. Zaten baharda gelişip büyümesi hızlanacağı için şuanda bir nevi takviye yaptım. Ama ayda bir falan verilmeli...Ben şuana kadar 2 kez verdim... rica verilirse büyümelerini gözlemleyip bizimle paylaşmanız... Bu arada anne menekşelerde verdim ver. Gübre vs kullanımıyorum artık sadece su veriyorum... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Özlem, Menekşelerine hayran olmamak elde değil. Onlara kocaman bir maşallah diyorum öncelikle. ![]() Okadar güzel şekilleri var ki simetrik olarak mükemmel görünüyorlar. Büyüklükleri ve o büyük menekşelerin üzerinde duran çiçekler bir harika ![]() Geçen gün saksı değiştirmeye karar verdiğimde sitede eklediğin menekşe resimlerini özellikle bulup nasıl saksılara ektiğine bakıp saksıları öyle aldım ![]() Seninkiler kadar olmasa da saksılarını değiştiğim menekşelerim az da olsa seninkilere benzeyebilmek için ilk adımı atmış oldu... Tekrardan tebrik ediyorum ve ben de olmayan menekşelerinden yollayabildiğin zaman yaprak gönderimi yapabilirsen çok mutlu olurum.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
|
Küp şeker konusuna gelince. Ben hiç vermedim ama bunu birkaç saksıda deneyeceğim. Toprağı kuruttuğunu duymuştum bu yüzden bu güne kadar vermedimama dediğim gibi birkaç saksıda deneyeceğim. Gene gelişmeleri hep beraber konuşuruz ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
|
Afrika menekşelerinizin önceki hali ile B5A gübre kullandıktan sonraki halini gösteren fotoğrafları 1 ay kadar sonra buradan yayınlanmanızı ve tarafsız olarak olumlu veya olumsuz sonuçları bizimle paylaşmanızı rica ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-12-2009
|
sevgili selahattin ben burdan hemen sana cevap vereyim. menekşelerime ilk b5a sıvı gübreyi koyduktan sonra gerçekten inanılmaz gelişme gösterdiler. şu an ordu'dayım.15 gün kalacağım.ikinci gübreyi verip geldim.onları kardeşime emanet ettim dönüşümde nasıl bulurum bilemem ama gidişat çok güzeldi. sevgi ve minnetlerimle... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
|
Yavru menekşelerimden yaz sıcaklarından etkilenip yapraklarında yumuşama olanları, peynir kutusundan yapılmış seraya koymuştum. Ortası sağlam olanlar kurtuldu, yaprakları dirildi. Ayrıca mart ya da nisan gibi dikilmiş iki menekşe yaprağı vardı, bu seralarda. Artık bunlar olmayacak diye topraktan çıkardım. Bir tanesinin sapında çok az kök var, tüm kökler yapraktan çıkmış. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
|
Afrika menekşesi (Saintpaulia ionantha)
Arkadaşlar elimde bulunan B5A'lardan sadece Afrika menekşelerinde kullanmak üzere ilk 15 kişiyeye 20 cc dozda B5A gönderdim. Sonuçları buradan hep beraber değerlendireceğiz. B5A Sıvı Organik Gübrenin Afrika Menekşelerinde Kullanımı: İlk işimiz B5A'yı kullanmadan önce Afrika Menekşelerimizin fotoğraflarını net ve ilerdeki çekeceğimiz resimle aynı açıda olacak şekilde çekmenizdir. Öncelikle sizlere göndermiş olduğum şırınga ve tüpleri serin ve ışık almayan bir yerde muhafaza ediniz. İlk kullanımınızda bence 1 litre suya 2 cc (1 cc de kullanabilirsiniz keyfe kalmış) B5A dökün ve iyice karıştırın afrika menekşelerine saksı toprağı ıslanana kadar iyice dökün dikkat edin yaprakları ıslanmasın sevmiyor malum, dibinden süzülen fazla suları da diğer çiçeklerinizde kullanabilirsiniz, B5A'lıdır çıkan suyu en ekonomik şekilde kullanınız ki daha fazla bitki sulayabilesiniz. Sulama suyunuz çeşme suyu olabilir ancak klorsuz damacana su olursa daha erken sonuç alırsınız. İkinci B5A verişiniz 15 gün sonra 1 litre suya 1 cc gelecek şekilde olacaktır bu miktarı yapraktan kullanmadığınız sürece istediğiniz kadar artırabilirsiniz ancak önerdiğim miktarlar zaten optimize rakamlardır. Sonraki kullanımlarda B5A'yı ayda bir verebilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Kullanım ile ilgili detayları herkesinde yararlanabilmesi için buradan açıklayacağım, o nedenle lütfen gönderdikten sonra bu başlığı takip ediniz. Gönderdikten sonra gerekirse B5A başlığında tartışırız ve yine resimlerinizi bu başlığa rica ediyorum ki paylaşım amacına ulaşmış mı öğrenelim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 | ||
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Alıntı:
|
||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-11-2009
|
merhaba arkadaşlar b5a dediğiniz çiçekçilerde satılan sıvı gübremi..? bende sıvı besin takviyesi kullanıyorum bütün çiçeklerime.. aynı ürünmü acaba..? teşekkürler saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|