![]() |
|
![]() |
#4831 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili SDurul çok teşekkür ederim.İnşallah diğerleride böyleçiçeklenmeye başlarlar da resimleri koymaya devam ederim. Çiçeklenecekler gibi duruyorlar... Sevgili sailor bu çiçekler çok suyu sevmiyor. Ben toprakları kurudukca suluyorum. Onların neme çokihtiyaçları var oyüzden mutfakta daha rahat yetiştirebilirsin sanırım. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4832 |
Ağaç Dostu
|
Evet arkadaşım suda menekşe aynen yaprakta olduğu gibi kılcal kökler yapıyor yapranma sürüyor. Yaprakları temizlemekten kastım ölmeye yüz tutmuş yapraklar. Topraktaki sulu ortam menekşenin ölmesine sebep oluyor ama direk kökü suya koymakla aynı şey değil... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4833 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar yapraklardaki yumuşama belirtisi benim menekşelerde de başladı. Buralarda hava gündüz epey sıcak ama akşam ve gece serin oldu. Sanırım gün içindeki ısı farklılığından... Menekşe yetiştirmiş biri olarak su dengesinin iyi olduğunu düşünüyorum. Bakalım kurtarabilecekmiyim? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4834 |
Kaybettik
|
Umarım bir zarar görmeden büyür menekşeleriniz. Açıklamaların için teşekkür ediyorum Özlem. Aklımda tutacağım. Şimdi bir aşılama denemem var. Olur ya acemi şansı belki tutar diyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4835 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-12-2007
|
Sevgili arkadaşlarım,çok ani oluşan sağlık nedenimden ötürü sizleri ve çiçeklerimi çok çok ihmal ettim,eskisi kadar çok sık olmasada yine de elimdenden geldiğince siteyi takip edeceğim..Bu nedenlerimden dolayı yavru menekşelerimde son durumlarını fotoğraflayıp,sizlere sunmak istedim.Bu yılın mart ayında yapraktan üretilmiş menekşelerim!Nerdeyse hiç gelişmemişler ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4836 |
Ağaç Dostu
|
Diğerleri... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4837 |
Ağaç Dostu
|
Diğerleri.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4838 |
Ağaç Dostu
|
Ve son.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4839 |
Ağaç Dostu
|
Bunlarda Teyzemin menekşeleri ama onlar gayet güzel gelişmişler.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4840 |
Ağaç Dostu
|
Yavrularınız sağlıklı gözüküyor Crocus Şen,birkaç tanesi hariç ayrılma zamanıda gelik bence,aslında çoğaltma gibi bir çabanız yoksa aynı saksıdada kalsalar olur.Ama açması için sabretmeniz gerekecek.Çünkü ilk önce kök gelişimini tamamlaması lazım,yaprakların çok olması,büyük olması açması için yeterli değil.Az toprak minik bir yavrunun çiçek açmasına sebep olabiliyor.Yani Katmerin dediği gibi biraz daha bekleyin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4841 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4842 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4843 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4844 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Crocus Şen, yavruları bence de şimdi ayırmayın. Gelişimleri gayet güzel ve sağlıklı görünüyorlar. Ayırdığınızda çiçek açma süreci uzayabililr. Benim yavrulardan katmerli pembe tomurcuklanmış. İki, üç köklü, o sıkışıklığın ortasından tomurcuklar başını uzatmış. 7-8 aylık bir şey, hiç umudum yoktu açacağından.Sadece tül arkasından biraz güneş ışığı almaları yeterli oluyor, açmaları için. Ayrıca geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Düzenleyen Sevgi Durul : 08-11-2009 saat 19:39 Neden: Yazım hatası |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4845 |
Ağaçsever
|
Merhaba menekşe dostları. Segili Faruk, Özlem, maki01, katmer, sevim.K, emy 83, ayşe gül, SDurul, Serra 43, Crocus Şen hepinizin ellerine emeğine sağlık.Sizleri uzun zamanıdırtakip etmeye çalışyorum.En sonunda bende aranıza katılmak istedim.Sizlerden çok faydalı bilgiler öğreniyorum teşekkürler. Şuan yetiştirdiğim 4 renk menekşem var ama her türden olmasını sizleri tanıdıktan sonra çok çok istiyorum.Hatta bugün burada bulunan büyük bir markete acaba değişik türlerden varmıdır diye gittim malesef. Hayal kırıklığı..Agustos ayında filizlendirip ayırdığım miniklerim şimdi tomurcuk ah bir foto küçültmeyi becerebilsem onları sizlere göstericem ama elbet birgün olucak. Buarada sevgili Crocus Şen geçmiş olsun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4851 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-10-2009
|
Özlemcim çok güzeller.Onlara baktıkça insanda ne dert kalır ne keder.Bugün ayıramadığım menekşemi büyük saksıya geçirdim. Bakalım neler olacak? Bu arada pembe beyaz aşılamamı kendi doğal rengimi? Menekşe kurtarma tekniğinizide not ettim. Teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4853 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Özlem;menekşenizin kurtulmasına sevindim.Bizler içinde bu bilgi iyi oldu.Bende birçok menekşemi,ne yapacağımı bilmeden kaybettim. Menekşeleriniz çok güzel.Özellikle katmerliler çok güzel görünüyor.Benimde katmerlilerden,bir tane, beyaz renkli var. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4854 |
Ağaçsever
|
Ellerize sağlık sevgili Özlem. Bir yıl bu kök hastalığından bütün menekşelerim çiçekleri üzerlerindeiken alt yapraklarından çürüyüp ölmüşlerdi.Bundansonra böyle birşeyle karşılaşırsam ki ne yapmam gerektiğini sizden öğrendim.Teşekkürler.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4856 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2009
|
Biricik güzellik..
Herkese Merhaba.. Benim sadece bir tane menekşem var. Koçtaştan almıştım.Aldığımda bi sürü çiçeği vardı. Hatta tomurcukları.. Ama eve getirdiğimden beri hiç gelişme göstermedi. Bütün çiçekler ve tomurcuklar soldu ben de çürümeden topladım .Yapraklarında sorun yok ama yinede bi yorum yapar mısınız diye foto.sunu yollayayım dedim.. Sizce ne zaman çiçeklenir yeniden ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4857 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba sayın Eovyn, Menekşenizin ortasındaki yapraklarda yumuşama var mı? Var ise, hemen koparmanızı öneririm. Yeni çıkan yapraklardaki bozulma 3 nedenden kaynaklanabiliyor. 1. Aşırı ışık 2. Aşırı gübre 3. En kötüsü mite denilen zararlı. Sadece fotodaki ışıklandırma nedeniyle de böyle görünüyor olabilir. Dileğim bu durumdan yana ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4858 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler arkadaşlarsağolun. Umarım sizinkiler daha güzel olur. Sevgili Faruk picassolarım ölmenin eşiğinden döndü diyebilirim. Fakat yeniden dallanıp budaklanmaya çalışmaktalar ayrıca kendim yaprak etmiştim. Onlarda tuttu umarım en kısa zamanda onlardanda güzel görüntüleri sizlerle paylaşırım...Dediğim gibi geçen sene mayısta çok güzellerde resim çekmeye doyamamıştım yazla birlikte gelen kök hastalığı yaprak dökmelerine sebep oldu. Bu menekşemi şimdi toprağa alıcam bakalım tekrar gelişip güzelleşecekmi... Sonuçları yine sizlerle paylaşırım... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4859 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-06-2007
|
sevgili eovyn menekşeniz bence gayet sağlıklı görünüyor. pek güneş görmeyecekse de aydınlık bir yerde olmalı en azından diye düşünüyorum. çiçek konusunda da endişelenmeyin, yakında sizi sevindirir. hiç cimri değiller çünkü. benimkiler yılda 1 ay dinlenip 11 ay boyunca çiçekteler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4860 |
Ağaç Dostu.
|
Özlemciğim, diyecek söz bulamıyorum. Mükemmeller ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|