![]() |
|
![]() |
#4681 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-10-2009
|
Faruk Bey, gerçekten büyüleyiciler maşallah darısı benim başıma.Saksıları kaç numara çok büyümüş menekşe istemiyorum ve sizinkilerinkii gibi üstünde top gibi açsınlar istiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4686 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 27-09-2009
|
faruk bey onlar nasıl güzel şeyler öyle nazar değmesin maşallah.Benim menekşelerim iki üç çiçek açıp soluyor nasıl öyle demet halinde açtırıyorsunuz özel yaptığınız birşeylermi var paylaşırsanız sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4688 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-10-2009
|
Tebrikler sevim.K.İki hafta önce diktiğim 15 yapraktan 3ü yavruladı. Renklerini çok merak ediyorum. Her sabah ilk işim önce onlara bakmak. 8 Yaşında kızım var.Menekşelerimin düşen çiçeklerini defteinin arasında kurutuyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4691 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili SevimK ve lusu79, kutlarım ikinizi de. İlk diktiğim çelikler 3 ayda yavrulamıştı. Sevgili lusu79, 2 hafta büyük başarı gerçekten. Deneyiminizi paylaşırsanız, aylarca beklemekten kurtulurum belki ![]() Sevgiler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4692 |
Yeni Üye
|
Herkese günaydın. Yaprakları 2 hafta suda beklettim. Sonra diktim. Diktikten 2 hafta sonra yaprakları dikkatli şekilde çıkarıyorum. Sonra 1,5 cm derinlikte dikiyorum.2,3 gün içinde yavrular çıkıyor.Buda benim nacizane yöntemim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4693 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar,çeliklerinizi dikince güneşe hemen koymayın,mümkünse biraz aydınlık,fazla güneş almayan bir yerde 2-3 hafta kalsınlar bonra aydınlık yerlere alırsınız.Kendi diktiğim çeliklerde ve yeni ayırdığım yavruları,ilginç olacak ama sadece sabah güneşinin biraz aydınlattığı bir yerde tutuyorum,hiç fire olmuyor çokşükür,birkez deneyin,pişman olmazsınız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4695 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4697 |
Ağaç Dostu
|
Benim sadece 3 tane menekşem var şu anda. 2'si çok güzel çiçeklendi, ancak bir tanesi çiçeksiz. Bu hafta sonu bauhaus'a gidip yeni kardeşler eklemek istiyorum. Katmerli bulursam öncelik onların ayrıca çapraz aşı da yapacağım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4698 |
Ağaç Dostu
|
Orkun Bey, elinizde afrika menekşesi tohumu mu var? Afrika menekşesinden tohum almak zor, bahar aylarında tohum alma denemesi yapan arkadaşlar olmuştu, sanırım sonuç alamadılar. Menekşe tohumu diye satın alıp bu tohumların hercai menekşeye ait olduğunu büyüdüğünde fark eden bir yakınımı hatırladım şimdi... Böyle bir durum olabilir mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4699 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sanırım Kahraman koray isimli üye denemişti ama sonuç alamadı sanırım.Çümkü haber yok ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4701 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sayın Oceanheart ın yolladığı tohumların içinden çıkmıştı. Yanlış hatırlamıyorsam. Üzerinde afrika menekşesi - saintpaulia yazıyor. Onun yanlış yapacağını sanmıyorum zira bu konularda acayip tecrübeli... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4703 |
Ağaç Dostu
|
Daha önce fotoğrafını eklemiştim. Bordo menekşemin çiçeğinde tohum kesesi gibi bir şişkinlik oluşmuştu. Çiçekler kuruyana kadar beklettim. Sonunda o şişkinlikler boş çıktı, içinde tohum oluşmamıştı. Afrika menekşesinden tohum elde etmek biraz zor, oysa ne kadar sevinmiştim, tohum elde edecem diye. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4704 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-07-2009
|
biricik
evimdeki tek menekşem ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4705 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-10-2009
|
Arkadaşlar, kış geldi güneşin sıcaklığı azaldı diye daha bol ışık alan camın önüne koymuştum menekşelerimi ancak işten geldiğimde bazılarının yapralkarının yandığını gördüm çok üzüldüm ağlamak istiyorum lütfen yardımcı olurmusunuz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4706 |
Yeni Üye
|
kızılmavi ,eğer fazla yandıysa ,yanan yaprakları kesip suya koyabilirsin. Aynı olay benim başımada geldi. Şimdi küçük yavrularım var.Önce suda çimlenmesini bekle.Arkadaşlar resim eklemek istiyorum, ama biraz teknik yardım almam lazım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4707 |
Ağaç Dostu
|
Orkun Bey, Oceanheart size çok hoş bir iyilik yapmış bence... Kendisini tebrik etmek isterim. Eğer o tohumlar bende olsaydı, torf olan bir kapta sera usulü ile çimlendirirdim. Kayıp daha az olur düşüncesindeyim. Siz yine de tohumların bir kaçında önce deneyin derim. Başaracağınıza hiç şüphem yok, çiçek yetiştirmedeki becerinizi biliyorum. Kolay gelsin... Lütfen bizi bilgilendirin. Tohumlarınızın çimlenmesini takip etmek isteriz. Bol çiçekli ve sağlıklı olmaları dileklerimle... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4708 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-08-2009
|
![]() Beyaz menekşem yapraklarından ve çiçeklerinden köküne doğru çürümeye başladı nedenini anlayamadım susuz bırakmadım çokta sulamadım aynı diğer iki menekşeme verdiğim zamanlarda suladım, çok üzgünüm , beyaz gelinim hastalandı ne yapacağımıda bilemiyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4709 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Finduk52 bence hemen en kısa zaman da saksısından çıkarıp kök kısmını inceleyin. Gövde de çürüme varsa çürüyen kısmı sağlam kısma kadar kesin. Eğer kurtuluş ümidi yoksa hemen sağlam yapraklarından çelik alıp bu çeliklerden çoğlatma yöntemine gidin. Umarım faydalı olabilmişimdir... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|