![]() |
|
![]() |
#4621 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-05-2009
|
üzgünüm
arkadaşlar. güzel güzel menekşelerim ve yavrularım vardı. okadar hastalandımki sularını zor verir oldum. siteyede uzun zamandır aktifce giremedim.yavrulardan iki tane kaldı. onlarda tehlikede. alıştıkları ilgiyi göremediler.bakilmaları için bazılarını verdim. çok çok üzgünüm. buna benzer durumlarda bebeğiniz gibi baktığınız çiçeklere yazık oluyor ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4622 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili katmer, Çok güzeller, senin elinde daha da güzelleşecekler biliyorum. Çok süslüler. Miniş fırfırlarına bayıldım ![]() Benim yeni kızım tam bir süpriz oldu bana. O kadar çok picasso fotoğraflarına bakmışım ki, ben de ilk gördüğümde bordo dedim ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4625 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-07-2009
|
yavrular böyleyse vay anasına ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4627 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar, daha önce yazdım ama tekrar edeyim. Yaz tatilinde uzun tatil programımız nedeniyle 40 saksının üzerinde menekşelerimi kaybetmiştim. Dolayısı ile sıcak bir şehirde yaşadığım için menekşe dikmeyecek ve almayacaktım. Ama bu gün markette o kadar güzeldiler ki dayanamadım 3 saksı aldım. Sizlere göstermek için fotoğrafladım. Cep telefonunda gerçek renkleri belli olmadı ama yine de ekliyorum. Menekşe öyle bir hastalık işte bir türlü yetiştirmekten vazgeçemiyorsun... Hadi bakalım, işte yeni kızlarım; 1. çiçek: koyu mor katmerli çiçekleri olan fırfırlı yaprakları var. 2. çiçek: beyaz katmerli çiçekleri olan bir menekşe... 3. çiçek: koyu mor ve beyaz yine katmerli çiçekleri olan bir menekşe.... Maalesef renkler fotolarda farklı.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4628 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
Afrika menekşesi
Bütün ülkelerde sevilen bir bitki suni işiklan yetiştiriyorlar bizde pek bulunmayan 2 renk |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4631 |
Kaybettik
|
Uğramıyalı yeni yeni güzellikler yetişmiş iç çekerek seyrediyor insan. Benim yavrularım bir iki tane zayıf kalanın dılında hızla büyüyorlar. Biraz daha büyütüp çiçeklendikten sonra yeni yeni çiçek arayışlarına mı başlasam bilmem ki ![]() ![]() Bu arada nihayet belki onlarca denemeden sonra bir yaprağımın miniminnacık filizlendiğini görmüş durumdayım. Ondaki gelişmeleri takip ediyorum bütün dikkatimle ![]() Düzenleyen sevim.K : 16-10-2009 saat 08:46 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4632 |
Ağaç Dostu
|
Benim henüz tek sahip olduğum (bir sürü çelik yavrulamayı bekliyor) menekşem, çiçekçiden almıştım. Bir türlü kendine gelemedi. Sanırım bu bir hastalık. Ortasından kötü çıkan yaprakları sürekli temizledim. Şimdiki hali bu ![]() Bu hasta yaprak ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4634 |
Ağaç Dostu
|
Yeni çıkan yapraklar sert, buruşuk ve sıkışmış bir şekilde çıkıyor ve büyüyemiyorlardı. Zaten o yüzden kötü çıkan yaprakları sürekli temizledim. En son çıkan bu resimdeki gibi yapraklar büyüyebildiği ve daha düzgün olduğu için temizlemedim. Tomurcuklar o sıkışmış yaprakların altında kalıyor, yukarı çıkıp açamıyorlardı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4635 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-10-2009
|
Herkese selam aranıza bugün katıldım ve çok mutluyum ve menekşelerimi çok seviyorum.Ama bir saksı katmerli menekşemin yaprakları sımsıkı oldu sanki birbirine girmiş şekilde büyümeside durdu neden olabilir sizce? selam ve sevgiler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4636 |
Ağaç Dostu
|
Kızılmavi hoşgeldiniz.Benimkilerin bir kısmı ortasının yaprakları sıklaşıp küçülmüştü,demir verdim,sonra yeni çıkan yapraklar büyümeye başladı.Ama orta yaprakları küçük ve sertlaşmişse artık birşey yapamıyorum onlara,yani orkayı kesmek lazım,bundanda korkmayın,enson çare yapın bunu çünkü artık büyümesi durmuş oluyor.Kesince bir müddet sonra kestiğiniz yerden yavrular çıkıyor,birazda büyüyüncede yavruları ayırırsınız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4637 |
Yeni Üye
|
Teşekkürler Serra43 nasıl demir vermem gerekiyor yani nerden temin ederim ve nasıl uygulucam ilginiz için teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4638 |
Ağaç Dostu
|
Acelem var dedi ve sonun da çiçeklerini açtı...
Daha önceden tomurcuklu halini eklediğim ufacık yavru menekşemin tomurcukları tamamen açtı. Çok güzel bir görünüme büründü. Çiçekleri nerdeyse kendinden büyük. Maşallah diyip fotoğraflarını ekliyorum. Bakın bakalım beğenecek misiniz... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4639 |
Ağaç Dostu
|
Saksıyı küçük tutarak minyatür menekşe yetiştirebileceğiz demek ki ![]() Kutluyorum Faruk'cum... Bu da ilk menekşemden geriye kalan tek yapraktan çoğalttığım yavru menekşem. Sayın hocam, ana yaprağı yavrulardan ayırma zamanı gelmiş mi ? Bir daha dikmeyi düşünüyorum da ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4640 |
Ağaç Dostu
|
Evet Maki ablacım ayırma zamanı gelmiş. Sana tavsiyem bir şeffaf pet pardağı biraz makasla küçülttükten sonra içine biraz saksı harcı ile dikersen yakın zamanda sergilediği güzelliğe sen de şaşıracaksın. Benim son zamanlar da dar alanlarda yetiştirdiğim menekşelerin yaparakları küçük bir boyda kalıp çiçeklenmeye başlıyorlar. Denemeye değer. Güzel dileklerin için teşekkürler Maki ablacım... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4643 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar iyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Serra demirin diğer ismini demir sülfat diye biliyorum ama farklı isimlerle de anılabilir piyasada. Bengicim menekşelerin çok güzeller. Bunlar galiba yapraktan ürettiklerin değil mi? Düzenleyen Faruk : 17-10-2009 saat 17:50 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4644 |
Yeni Üye
|
Merhaba Faruk bey, minyatür menekşe harika ancak bu demir sülfatı hangi ölçülerde kullanıcaz yardımcı olursanız sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4646 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler Nejla ablacım. Yapraktan yetiştirdiğim yavru menekşemin bu boyutlar da kalıp çiçek açması beni de çok şaşırttı. Bu renkten olan eş zamanlı diktiğim diğer bir yavru menekşem de çiçek açacak sanırım. O da açınca foruma ekleyeceğim... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4647 |
Yeni Üye
|
Teşekkürederim segili Faruk, benimkilerin hepsi duraklamada bide yeni çelikle yavrulayanlar birkaç kök içiçe bu mevsimde ayırıp ayırmama konusunda tereddütlüyüm ne yapmalıyım sizcee?? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4648 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Kızılmavi ben çeliklerimi daima baharı beklemeyip farklı zamanlar da ayırıp dikmişimdir. Bu benim uygulayış şeklim. Fakat tabii ki çelikleri ayırmak için en uygun aylar tabiatın tekrar harekete geçtiği bahar ayları. Ben biraz sabırsız olduğum için baharı bekleyemeyenlerdenim. Fotoğraf ekleme fırsatın varsa eklersen daha sağıklı bir şekil de ben veya diğer arkadaşlar fikirlerini sunabilirler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|