![]() |
|
![]() |
#4321 |
Ağaç Dostu.
|
Sn. Sdurul, şarabi menekşenizde tohum oluşmuş, yanılmamışsınız.. Darısı başımıza ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4322 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili emy 83, Her menekşenin güneş ışığına duyarlılığı aynı olmuyor. Hepsi bir arada olsa da bir tanesi güneşe ve sıcağa dayanıksız olabiliyor. Benim menekşelerimde gözlemim böyle. Senin menekşenin sorunu kesinlikle sıcak ve güneş. Aynı durumda olan bir menekşemi, uzun süre gölgeye alarak yeniden canlandırabildim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4323 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-08-2009
|
Alıntı:
Yani peçeteyle zedelemeden yumuşakça kuruladım demek istedim ![]() ayrıca bulundukları yerden sabah güneşi çabuk geçiyor ve güneş çoktan gitmişti yıkadığımda.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4324 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili maki01, Kahraman Koray ve faruk Söylediklerinizi dikkate alıp uygulayacağım. Yardımlarınız için teşekkürler. Sevgili Kahraman bey dediğimgibi, yeni kökler çıkmaya başladı. Taze taze. Dayanamayıp bugün bakmıştım yeni köklenmeyi görünce bayagı bir rahatladım vallahi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4326 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Lalezan döllenme ve tohum oluşumunu sağlamak için yaşlı menekşe çiçeğinin stamenlerini tırnağınızla parçalıp içinden çıkan polenleri genç menekşe çiçeğinin ovaryumuna temas ettirmeniz gerekiyor... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4327 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Lalezan tohum oluşumunu ben de burada izliyor ve merak ediyordum. Bendeki hiç bir şey yapmadan kendiliğinden oluştu. Bakalım tohumlar olgunlaşıp bunlardan çimlendirmeyi başaracak mıyım? İnşallah sonucu burada paylaşırım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4328 |
Ağaç Dostu
|
Çeliklerimden köklenenler var arkadaşlar çoookkk mutluyum. Yavrularını görmüş kadar oldum yani. ![]() Sizinle paylaşmak istediğim bir şey oldu ama. Cam bir kavanoza üstünü kapatarak sera ortamı hazırlayarak ekdiğim menekşe çeliklerim daha iyi ve daha sağlıklı köklendi. Garibime giden olay ise daha önce konuşulanlardan yola çıkarak, bu sıcak havada sera ortamı hazırlanmasına gerek olmadığı yönünde idi. Şİmdi ise tam ters kanıdayım ben bu konuda. Sera ortamı hava sıcak da olsa köklenmede daha yararlı diye düşünüyorum ama yinede bilgili kişilerin yorumlarını bekliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4329 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Emy sizinle aynı fikirdeyim. Benimde yetiştirdiklerimden serada olanlarda başarılı, direk toprağa diktiklerimde başarısız oluyorum. Hatta suda bir hayli köklenenleri toprağa diktiğimde yavrulamadan ölüyorlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4331 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Emy önümüzde ki soğuk aylarda yapılan sera uygulamalarının menekşe çeliğini yavrulatmakta çok büyük faydası oluyor. Yazın da sera uygulaması denenebilir fakat sıcağın direk dikimler de katkısı oldukça faydası olduğu için sera yöntemine gerek kalmıyor... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4333 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Lalezan tabii ki su da köklenenler de toprağa dikilince yavru verir. Fakat bu zaman alır. Uzun zamandan kastım hem yaprağın su da köklenmesini beklemek hem de toprakta yavru vermesini beklemek. Direk toprağa ekilince en azından toprakta geçen süreyi beklemek zorunda kalıyoruz. Bu da yavrulamayı biraz olsun kısaltıyor... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4334 |
Ağaç Dostu
|
Faruk şuan menekşelerin ne alemdeler. Benimkiler sıcaktan alt yapraklarını attı hep. Ayrıca ölen menekşelerimde oldu. Yaprak üretimlerim ve 1 tane mor_ pembe aşı menekşem gayet sağlıklı çiçek vermesi yakındır. Yaz boyuca gübrede vermedim sadece su verdim. Sıcaklar sanırım olumsuz etkiliyor menekşeleri... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4335 |
Ağaç Dostu.
|
İstanbul' da havalar serinlemeye başlayınca benim menekşelerim rahat nefes aldılar. Bu arada 5 adet aşı denemem var. Bakalım sonuç ne olacak? Özlemciğim sen de aşı menekşeni bir an önce açtırıver de merakımız gitsin.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4336 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4338 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-02-2009
|
Menekşelerimin toğrağının içinde minik minik böcekler gördüm. Daha önceden bir arkadaşım bu böceklerden kurtulmak için aspirini toz hale getirip toprağın üzerine serptiğini söylemişti bana. Acaba bunu deneyen varmı, bir faydasını görürmüyüm, **** bu uygulama menekşelerime zarar verirmi ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4340 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Emel-erman sinek ilacını menekşelerinizin bulunduğu alan da üzerlerine gelecek şekil de havaya sıkıp odayı yarım saatliğine kapatırsanız böceklerin gittiklerini göreceksiniz. Eğer gitmezse sinek ilacımı bitkinin gövde ve yapraklarına temas ettirmeden toprağına püskürtün yokolduklarını göreceksiniz... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4341 |
Ağaç Dostu
|
Eline emeğine sağlık Sevgili Katmer işte budur. Çok güzel ve bereketli yavrulamışlar. Özellikle picasso yavruları göz dolduruyorlar. Zaten hiç kuşkum yoktu yapraklarımın senin gibi emin eller de yavrulamaları konusunda... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4343 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-02-2009
|
Teşekkür ederim sevgili Faruk. Daha önce odaya sıkmıştım sinek ilacını ama sanırım bu sefer toprağına deniyeceğim. İnşallah faydalı olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4345 |
Kaybettik
|
sevgili katmer aşı denemesini nasıl yapıyorsunuz, menekşe aşılamayla ilgili açıklayıcı bilgi var mı ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4346 |
Ağaç Dostu
|
Sevim hocam aşı denemesin de yaprak sapları dibinden bir santimetre yukarıya doğu tam ortadan ikiye ayrılır. Ayrılan kısımlar birbirine geçirilir ve dikim yapılır. Ya da yaprak sapları hafif eğik şekil de yontulup yontulan kısımlar birleştirilip toprağa dikilir. Aşı uygulaması için ideal zaman soğuk aylar da sera yöntemindedir... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4347 |
Ağaç Dostu
|
Bende geçen gün aşılama yaptım. (Daha doğrusu yaptığımı zannediyordum) Çünkü yaprak saplarının dibinden yukarıya doğru kesmeden, iki ucu birbirine gelecek şekilde toprağa oturtarak ektim çeliklerimi. Bu durumda benim aşılama hayallerim suya düşmüş oldu mu arkadaşlar? Yardımlarınızı bekliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4348 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Emy aşılama yaparken uçları hafif eğimli kesip , eğimli yerleri V şeklin de birleştirip diktiysen aşılaman da sorun yoktur. Dediklerimin resimleri çok önce ki sayfalar da vardı. Gayet iyi anlaşılıyordu resimler de... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4350 |
Ağaç Dostu.
|
Teşekkür ediyorum yorumlarınıza ![]() Sevim hanım, aşılamayı Faruk' un dediği gibi yapıyorum. Tutma oranı normal çelik dikiminden düşük oluyor. Zaten bunun zevki de burada ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|