![]() |
|
![]() |
#4291 |
Ağaç Dostu
|
Onlar kök gelişimi bakımından kendilerini kısa zamanda toparlarlar Sayın Richopasha. Ben saksı değişimi sırasında köklerin yarıdan fazlasını makasla keserim. Ben bu şekilde bir yaklaşım sergilediğim halde sizi ana saksıda ki az kök oranı endişelendirmesin. Zira kısa zamanda kök gelişimi sağlanıyor... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4292 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-07-2009
|
Üzerinde çiçek olan saksılarda da yavru kökler vardı. Ancak onlara dokunmadım. Çiçek dönemleri bitince artık onları da hallederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4293 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar menekşe yetiştirmeyi siz tecrübeli arkadaşlar sayesinde öğrendim.Yıllardır menekşe yetiştirmeme rağmen, ilk defa bu sene menekşelerim hiç olmadığı kadar güzel oldular.Hepinize teşekkürler.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4297 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Lalezan yaprağından fazla çiçeği var. Çok iyi güneş alıyor olmalı. Benim çok iyi güneş alan menekşelerimde de yaprak miktarı az çiçek miktarı fazla oluyor... Düzenleyen Faruk : 06-09-2009 saat 01:21 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4299 |
Ağaçsever
|
Yaz boyunca pek çok saksımı kaybetmeme rağman bunlar ısrarla direnen menekşelerim. Manisa çok sıcak ve yaz aylarında yaşatabilmek çok zor oluyor, fotoğraflarda da göreceğiniz gibi yapraklar sarardı,çok kötü oldu. Ama şu günlerde bir canlanma başladı. Yaprak olmamasına rağmen saksıda bir yavrum oldu ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4302 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-05-2009
|
Bendede menekşe sevdası yıllardır var ama yetiştirme konusunda hiç başarılı olamıyorum sizin biilgilerinizi okuyarak birşeyler yapmaya çalışıyorum yine hüsran yine hüsran .praktikerden iki tane satın aldım ama çoğaltamıyorum sizce neden olabilir arkadaşlar önerilerinizi bekliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4303 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Prensess size NPK nın oranca P yani fosfor ağırlıklı olanını tavsiye ederim. Bütün ziraatçiler de satılıyor. Hakikaten çok işe yarıyor. 1 litre suya 1 çay kaşığı karıştırıp oluşturduğunuz homojen karışımı saksı altından 2 sulama da bir verirseniz kısa zamanda çiçeklendiğini farkedeceksiniz... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4304 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4306 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-08-2009
|
Burada bir mesajda okumuştum, menekşelerimi yıkadım ve nemini yumuşakça aldım peçeteyle. Çok temiz ve güzel oldular ama bu bir hafta önceydi.. Bugün menekşelerimin yaprakları yanmış gibi sararmış. Çok üzüldüm acaba yıkadığım için mi oldu? Sararan yaprakları topladım ama bir hayli azaldı yaprakları. Düzenleyen İklimsiz : 08-09-2009 saat 19:56 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4310 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-08-2009
|
Teşekkür ederim katmer ilgine, ama menekşelerim sabah güneşi alan bir yerde duruyorlar o yüzden güneşten yanmış olabileceklerini düşünmüyorum belki dediğiniz gibi sulardan olabilir. Ankara suları bölgesel olarak kireçli. Düzenleyen İklimsiz : 08-09-2009 saat 19:57 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4312 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Son fotoğrafdaki menekşemde sorun var ama diğerleri ile aynı yerde (iyi durumdakilerle) Ordaki tüm menekşelerim çok güzeller ama bir tek bunda lekelenmeler oldu güneş görmemesine rağmen. Ama öyle bir tepki verdiniz ki şimdi içime kurt düşdü. Çok mu kötü görünüyorlar??? ![]() Düzenleyen emy_83 : 07-09-2009 saat 15:58 Neden: ek |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4313 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Emy nedeni yıkama ya da yanlış kullanılan bir besin olabilir.Ancak yapraklara uygulanan bişey.Evde küçük bir üye varsa onun işi olabilir.Dibine bişeyler dökülmüşte olabilir.Ben kendim yaşadığım için biliyorum.Çoğukez dalinle yıkandı menekşemin biri ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4314 |
Ağaç Dostu.
|
Sevgili Emy 83, kötü durumda ki menekşelerinin iyileşmesine çok sevindim.Lekelenen menekşe ne zamandır bu halde? Havaların sıcaklığından zavallıcıklar nasıl tepki vereceklerini şaşırıyorlar. Yine de her ihtimale karşı diğerlerinin yanından uzaklaştırmanı tavsiye ederim. Farklı bir yere alıp orada gözlemle ki eğer bir hastalık varsa diğerlerine de bulaştırmasın.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4315 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Fatih ve kardelen yardımlarınız için çok teşekkürler. Sevgili Fatih evde küçük bir birey var ama onun işi değil eminim çünkü menekşelerimin olduğu yerlere uzanamama gibi bir durum söz konusu. ![]() Yapraklara yapılan bir işlem değil ama bir detay var ki bunu size söylemeyi unuttum. Lekeli olan menekşemi yaklaşık üç hafta önce ayırdım. Bir saksıda iki menekşecik vardı. Büyük bakımsız yaprakları budadım ve iki menekşemi ayrı saksılara almıştım. Lekeli olanda hiç kök kalmamıştı ayırırken hatta buna çok üzülmüştüm menekşem ölecek diye ama yeni kök salımına başladı (kontrol ettim). Bunun bir etkisi olabilir mi aceba? Buarada sevgili fatih, diğer menekşelerim çokkötü mü gözüküyor? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4316 |
Ağaç Dostu
|
Nemini yumuşak peçeteyle aldım derken ne demek istediniz? Galiba üzerinde ki fazla su damlalarını peçeteyle almış olmalısınız. Yıkanan menekşeler her tarafı kuramadan güneş alan aydınlık ortama alınmaz. Sabah güneşi de alsa güneşte kesinlikle sararır. Yıkanan menekşeler 1 gün boyunca yarı gölge bir alanda bırakılır... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4317 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Emy 83 bence ilk dört menekşende sorun gözükmüyor fakat üzerinde leke olan menekşen sanki fazla güneşe maruz kalmış gibi. Menekşeler de güneş yanığı 4-5 gün sonra tam anlamıyla belli olur. Hemen belli olmaz... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4318 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Düzenleyen Kahraman Koray : 07-09-2009 saat 20:33 Neden: imla |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4319 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Hüzün, menekşelerimin renklerini ilginç bulmana sevindim. Ancak mavi gibi görünenler aslında eflatun. Fotoğrafta biraz değişik çıkmışlar. Aslında çoğaltıyorum menekşelerimi, çök sayıda yavruyu sıcaklar kötü etkiledi. Toparlanırlarsa seve seve paylaşırım. Daha olmadı yaprakta gönderebilirim. Tabi Hataya kadar sağlam ulaşırlarsa. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4320 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Düzenleyen Sevgi Durul : 07-09-2009 saat 21:25 Neden: yanlış fotoğraf |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |