![]() |
|
![]() |
#4231 |
Ağaç Dostu
|
Benimde bir saksı Picassom vardı şimdi 3 oldu. Kendi Ürettiğim olduğu için aynı renkler bordo açıyorlar. Merak ettiğim Picasso nun daha farklı renkleri var mı? Açmasa bile yapraklarının farklılığı yetiyor. Evet kipada son 2-3 aya kadar 1,90 TL idi. Şimdi 2,90 TL ama arkadaşlarımızın dediği gibi hazır olanla yetiştirdiğiniz arasında duygusal bir fark oluyor ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4233 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Selis,yaprak Y dikimi dediğimiz şekilde dikilmiş.Benimde denemelerim var bu konuda hatta resimlerinin linklerini vereyim. Yaprağın arka tarafı. http://www.agaclar.net/galeri/showim...mageuser=41254 Yaprağın ön tarafı http://www.agaclar.net/galeri/showim...mageuser=41254 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4234 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Selis, önce önümüze yaprağı ters çevirip koyuyoruz. Daha sonra yaprakla sapın birleştiği yer var tam onun altında bir kaç santim kalacak şekilde sapı kestiyoruz ve dikimi yapıyoruz. Y dikimi bu ![]() Düzenleyen İklimsiz : 29-08-2009 saat 00:23 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4235 |
Ağaç Dostu
|
Fatih kusuruma bakma ama ben senin anlattığından bişey anlamadım, daha doğrusu bizim yaptığımızla arasında bir fark göremedim. Sapı bir kaç cm kalacak şekilde kesiyoruz sonra dikiyoruz. Bunda Y göremedim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4236 |
Ağaç Dostu
|
Fatih çok iyi anladım sağ ol ![]() Şuna ''kısa saplı dikiyoruz'' desene kuzum.. Bu dikimde Y figürü nerde yahu ![]() Daha önceki sayfalarda bahsetmiştin zaten.. Uzun saplı dikmeyin diye uyarmıştın.. Ben de öyle dikmiştim.. Y diye aklımı karıştırdın şimdi ![]() ![]() Şener Bey açıklamanız için sağ olun.. Yeni bir şey öğreniyoruz her defasında.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4237 |
Ağaç Dostu
|
Hemen seradan yaprak söküp geldim ![]() .Ben o dikimde yaptığımı anlatıyorum.Kırmızı çizgi kesilen yer.Görüldüğü gibi alttan da bir parça yaprak gidiyor. Y dikimi dememizin nedenide kestikten sonra kalan yer Y harfi oluyor.Bu yüzden Y dikimi diyoruz. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4238 |
Ağaç Dostu
|
İki menekşemde sertleşmeler başladı arkadaşlar ne yapmam lazım? Yalnış hatırlamıyorsam bu olay menekşe fazla sıkışık olduğunda meydana gelir diye yazıyordu formda. Baktım sebebini bulmak için ama bulamadım. Bunun için ne yapabilirim? Düzenleyen İklimsiz : 27-08-2009 saat 20:14 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4239 |
Ağaç Dostu.
|
Sevgili Emy 83, yaprakları sertleşen menekşeye dokununca elini yıkamadan diğerlerine dokunma.. Eğer bir hastalık varsa yayılmasını sağlarsın.. Biraz bekle, yeni çıkan minikler normal ise bir sorun yok demektir.. Bazen üretim sırasında verilen hormonlar menekşeleri bu duruma getirebiliyor.. Düzenleyen katmer : 27-08-2009 saat 17:58 Neden: harf hatası |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4240 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 23-08-2009
|
Katmer merhaba burdamısın? Sen de bu konuda uzman oldugun için birşey sormak istiyorum. Dün aldıgım 6 tane menekşem muhtemelen çok hormondan orta yapraklar çok, tomurcuklar çıkamıyor aralarda sıkışıp kalmışlar. Sence orta yapraklarından almalı mıyım? Şimdiden teşekkürler Düzenleyen İklimsiz : 29-08-2009 saat 00:25 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4242 |
Ağaç Dostu
|
Menekşeseverlerin Dikkatine!
Teşekkür, beğeni, hayranlık, şurada şu fiyata menekşe var gibi mesajlar; forum Türkçe kurallarına aykırı yazımla ifade edilen düşünceler; sadece birkaç üyeyi ilgilendiren, foruma herhangi bir katkı sağlamayan mesajlar tarafımızca silinmektedir. İçeriği bu yönde mesajlarınız için, Özel Mesaj ya da Sosyal Gruplar bağlantısını kullanabilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4245 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-01-2007
|
Menekşelerim
Hediye gelen menekşelerim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4246 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-01-2007
|
menekşelerim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4247 |
Ağaç Dostu
|
4 ay önce tek menekşem vardı. Ayrı zamanlarda, farklı satıcılardan aldığım menekşeleri gözlemek üzera ayrı yerlere koymuştum. Hepsini aynı yere taşıyınca güzel bir menekşe köşem oldu. Renklerini karıştırdım , her çiçek yine süpriz olacak benim için. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4248 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-12-2008
|
Sevgili Maki01; Bu kadar çiçekle ( Fotoğraftakilerin haricindekileri de düşündüğümde ) iyi başa çıkıyorsunuz. Tebrikler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4249 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler Oğuz Bey, bugün balkondaki çiçeklere ROA Natura verirken menekşelere de elim gitti. Daha önce menekşelere uygulamaktan çekindiğimi söylemiştim. Herhangi bir hastalık yok ancak yeni yerleri balkona daha yakın. Önlem alırım diye düşündüm. Eğer yaprak uygulaması zarar vermezse ROA Plus'a gelecek sıra ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4250 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-12-2008
|
Sn.Maki01 ; Roa plus ve Roa natura dan sonra menekşelerinizin yaprakları fil kulağı gibi olabilir. Benden söylemesi ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4251 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-02-2009
|
Arkadaşlar menekşeler ne kadar zamanda bir tomurcuk yapar? Benimkiler koca yazı boş geçirdiler, hatta habire alt yapraklarını döküp epeyce seyreldiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4252 |
Ağaç Dostu.
|
Sevgili Emel-Erman, menekşeleriniz yazın çok sıcağa maruz kaldıkları için açmamış olabilirler. Havaların serinlemesiyle normale döneceklerine inanıyorum. Benim menekşelerimin bazılarında da aynı problem var.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4253 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar menekşelerimin yerlerinde değişiklik yaptım, öğleden sonra güneş alan ve güneş batana kadar ışıklarını doldurduğu salonuma yerleştirdim tümünü.(yavrular dahil) Bir de hiç ilgilenmemeye (yapabilirsem) karar verdim. Bakalım gelişmelerinde farklılık gösterecekler mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4254 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4257 |
Ağaç Dostu
|
Evimde yapraklarından çelikle üretiğim menekşelrimin görüntülerinden oluşan bir slayt sunum hazırladım. Bakalım buradan izlettirebilecek miyim. İyi seyirler ... http://www.facebook.com/video/video....90&ref=profile |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4259 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba maki01. Çiçekli menekşeleri sadece 1-2 kez yıkadım. Çiçeklerde küçük lekeler oluştu çiçekli dönemde hassas olduğu için yıkanmasa daha iyi olur diye düşünüyorum. Sayın emel-erman izleyebilmek için facebook da üye olmak gerekiyor. Farklı bir şekilde yeni bir link oluşturabilirsem tekrar göndereceğim. Sevgilerimle selamlar ... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4260 |
Ağaç Dostu
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|