![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-09-2009
|
Fazla güneş alan bir yerde durmuyorlar.Camlı balkona alsam daha mı iyi olur sizce ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-07-2009
|
Maaşallah Sayın Faruk menekşeniz çok şirin görünüyor ana yaprak bir süre sonra kuruyor mu? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-07-2009
|
hııııııım çok doğurgan yani |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Evet çok doğurgan ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-04-2008
|
Sağlıklı menekşe kendini hemen belli eder Sevgili arı maya. Yaprağın koyuluğu yaşından, olgunluğundan olabilir, cinsinden olabilir... Sanmıyorum herhangi bir hastalık ve ya rahatsızlık belirtisi olabileceğini... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu.
|
Sevgili arı maya; Yaprağın rengi cinsiyle alakalıdır. Menekşelerle uzun süre geçiren bizler zamanla yaprağına bakarak ne renk olduğunu tahmin bile edebiliriz. Fakat yeni üretilen ve ithal edilen menekşeler hemen hemen aynı cins. Yapraklar da birbirine çok benziyor. Yani renk tahmini biraz zor olmaya başladı ![]() Ben menekşe alırken sağlıklı olmasına dikkat ediyorum ama yaprak tipi farklıysa daha çekici geliyor ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 09-04-2009
|
İnşallah ama sabırlı değilim, sürekli bakıyorum gelişme yok, bu işte sabır şart. Bebek gibi ilgi istiyorlar. Ne istediklerini anlamak lazım. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-02-2009
|
Şener bey ne kadar harika açmışlar, benim menekşelerim de ilk aldığımda böyle top top çiçek açmış oluyor, ama daha sonra daha seyrek çiçekler veriyor, bazen de tomurcuklar daha açmadan üzerinde kuruyor, sanırım bunun sebebi sıcak hava. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Nur sen yavrular ana yapraktan ayrılabilecek 4-5 yapraklı hale gelince ayırıyorum ve plastik pet bardaklara dikip yeterli miktar da güneş gören cam önlerine koyuyorum. Kışın menekşelerimi oda sıcaklığın da muhafaza ediyorum. Evim kaloriferli olduğu için muhafazası kolay oluyor menekşelerimin. Fakat en düşük hangi sıcaklık da menekşeler deforme olmaya başlıyor onu da bilmiyorum... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili nur_sen, Ben Adana'da yetiştiriyorum menekşeyi, Antalya'da da yetişir endişelenmeyin. Sadece yaz aylarında güneş alan pencerelerden uzak tutun. Işık alan ama direkt güneş ışığı almayan bir yerde sorunsuz gelişiyorlar. Arada serinlemeleri için 1 metre filan yukardan fısfısla nemlendirin. Yeğenim de Antalya'da yaşıyor, menekşeleri de.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-06-2009
|
![]() sonunda yapraktan menekkşe üretmeyi başardım. berna sana da teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
|
Umutsuzluğa kapılmak yok. Antalyada yetişmez olur mu? Ben Adana da yetiştirdim hemde ne kadar çok sayıda. 5-6 ay önce Adanaya 25 küçük saksı götürdüm annem ve kardeşim için . Hepsi yeni yavruydu şimdi rengarenk çiçek açmışlar. Direk güneş ışığından koruyun aşırı sıcaklarda nemlendirmeye özen gösterin kuzey cephelerde bulundurun mümkünse . Gerisi sizinle menekşeler arasında gelişecek duygusal bağa kalacak. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
|
Nur_sen başarılı olamayanları da gözlemle.. Umarım sen başarırsın ![]() Hani suya atınca büyüyen boncuklar var ya.. Bir arkadaşım onların ezilmişinin içinde çelik köklendirdiğini anlatmıştı.. Menekşeler suyu sevmiyor ama bir yaprakta denemek istedim.. Bakalım diğerlerinden daha erken mi çürüyecek.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 23-08-2009
|
arkadaşlar selam.sabah 8 -12 saatler arasında perde arkasından menekşelerim zarar görür mü.çiçek açmayan menekşelrimi pencere önüne aldımda. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 23-08-2009
|
pardon net olmamış güneş direk alıyor |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
|
Yeni fotoğraf makinamla menekşelerimin renginin daha açık net görünmesi için makro çekim yaptım. Şu an açmış olan 10 adet ayrı menekşemin fotoğrafları. Henüz açmamış farklı renklerimde var. İnşallah onlarda daha sonra ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
|
Çok teşekkür ederim arkadaşlar. Beğeninizden mutluluk duydum. Yeni makina ile ilk denemelerimi dün akşam yaptım ve bir kısmını hemen sizlerle paylaştım. Belki yüze yakın fotoğraf çektim. Hepsini tek tek izlemekten keyf alıyorum. Makinanın diğer özelliklerinide keşfettikce yeni çekimleri memnuniyetle sizlerle paylaşacağım. Sevim Hanım bu renklerin bir çoğu sizde yavru olarak mevcut. Belki sizde daha güzel renkler açacaklar. Mor olarak görünen daha önce açık mor beyaz karışımı ebruli bir renkti böyle açtı. Fotoğrafını yayınladığınız bordo da aslında borda beyaz ebruli bendekiler yine ebruli olarak açmaya başladı. Sanırım aldığı güneş ışığına göre renkleniyorlar. Sevgili maki01 makinam canon 450D. İlk defa menekşelerim asıl renkleri ile görüntülendi. Bilgisayardaki görüntü ile saksıyı yanyana getirip tam bir kontrol yaptım renkler aynı ![]() Sevgili Faruk bakımda sizden farklı uyguladığım bir şey yok. Şu an en ideal ışığı alıyorlar. Sabah güneşi. Son 45 gündür 1-2 kez çiçek çoşturan verdim çiçeklenince devam etmedim. Ama onu vermediğim menekşelerimde çoşkulu bir durumda. Sanırım şu dönem gelişim için en uygun zaman. Büyük uzun saksıdakiler bile yeni saksı değişimine rağmen tomurcuklanmaya başladılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu.
|
Şener Bey, sizin mankenler çok güzel zaten.. Makine ne yapsın ![]() Üzülerek açıklıyorum arkadaşlar, menekşlerimin büyük bir kısmı hastalandı. Oğuz Alper Bey ile düzelmeleri için bir program uyguluyoruz. İnşallah düzelirler de kızlarımı kaybetmem. Bir yandan yedekleme yapmaya çalışıyorum. Kısmet, herşeyi zaman gösterecek. Bu yüzden yaprak gönderimlerimi erteledim. Sizin menekşelerinize de bulaşır diye korkuyorum. Bilginiz olsun istedim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|