![]() |
|
![]() |
#4022 |
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4024 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili kardelen yeni çıkan yavru (afrika menekşenin) harika görünüyor benimki birbuçuk aydır çıkmıyor, köklendi köklenmesine ama ne bileyim işte çıkmadı. Seninki kaç zamanda çıktı? Hem ektiğim yaprakda bozuluyor rengi de değişti ne yapmalıyım*?? yardım ederseniz sevinirim. Bir sorum daha olacak arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim. Benim menekşem yavruluyor ama yaprakları küçük kaldı, yavruladığı yaprak biraz büyüyor, sonra yine yavruluyor, ama dediğim gibi büyümüyorlar. Sizce bu neden olabilir? Düzenleyen İklimsiz : 11-08-2009 saat 22:30 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4025 |
Ağaç Dostu
|
Sayın emy 83 menekşenin yavrulaması için bir buçuk ay bazı türlerde yeterli gelmiyor. Benim bazı yapraklar iki, üç hatta dört ayda yavrulayanlar oldu.Biraz sabır işi. Bazı yavruların küçük kalmasının sebebi: çok sayıda yavru çıkmasından oluyor bence. Yavru sayısı azsa daha çabuk büyüyorlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4027 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar menekşe yaprağı ne kadar farklı tür de olsa yaz aylarında çıkması 45 günü çok fazla geçmez. Eğer bu süre uzarsa muhakkak çelikten,ortamdan ya da topraktan kaynaklanan sorunlar vardır. Ben kendi çeliklerimi yaz aylarında 45 günden önce yavrulatıyorum türü ne olursa olsun... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4028 |
Ağaç Dostu
|
Valla yavrulamam diyor Faruk Bey, yediği önünde, yemediği arkasında. Belki ana bitkinin istemeden de olsa kurumasına neden oldum diye yapıyor bunu. 3 yıllık artık 4 oluyor menekşemden kalan tek yaprak. Çok canlı, kendisi büyüyor ama yavru yok ![]() Hoşgeldiniz diyeyim bu arada. Uzun zamandır menekşelerimiz öksüz kalmıştı ![]() Sevgiler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4029 |
Ağaç Dostu
|
Bu benim ilk deneyimim sevgili emmy. Bir buçuk ayda yavru verdi. Belki daha önce verebilirdi ama, ben bilgisizliğimden biraz da sabırsızlığımdan sürekli merak edip kurcaladığım rahat vermediğim için süre uzadı diye düşünüyorum. Sabır gerektiriyor, diktikten sonra rahat bırakmam ve sadece toprağın nemli kalmasını sağlamam gerektiğini öğrendikten sonra rahat bir nefes aldı ve bana ödülümü verdi ![]() Benim menekşemin ortadan çıkan yaprakları da öyle küçük ve de sıkışmışcasına büzüşük olarak çıkıyor. Sebebini ben de bilmiyorum saksısını değiştirdim daha geniş bir saksıya aldım. Vitamin de veriyorum. Sanki iyi gelecek gibi, bekleyip görücem. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4030 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-12-2007
|
Evettt bunlarda benim ilk denemelerim,Mart ayından bu yana aldığım tüm yapraklarım bu hale geldi.Şimdi eepey büyüdüler ama o kadar güzel görünüyorlarki ayırmak içimden gelmiyor.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4031 |
Ağaç Dostu
|
Ve diğerleri.. İnanın bana tek yaprak hallerini görüp,1 ay sonra minik yavrularının yeşil yeşil ortaya çıkmasını görmek benim gibi bu konuda hiçbir deneyimi olmayan biri için çok büyük bir başarı ve mutluluk.. ![]() Darısı sizlerin başına ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4032 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-04-2008
|
Tebrikler, sevgili crocus sen ve sevgili kardelen... İlk adım başarıya ulaşmış artık gerisi kolay ![]() Düzenleyen bernacyhn : 12-08-2009 saat 09:33 Neden: eksik kelimenin eklenmesi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4033 |
Ağaç Dostu
|
Çok teşekkür ederim Sevgili Faruk,bir acemi olarak sınavı geçtim sanırım.. ![]() Evet ayırmadığım için saksıda çok hoş görünüyorlar ve dediğin gibi çok sağlıklılar,hatta birkaç resmimdekiler epey büyüdüler ve saksı görünmüyor ama bende inat ettim kışa kadar kalsınlar orda.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4034 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4035 |
Ağaç Dostu
|
Bence de ayırma sakına Sevgili Crocus. Kalabalık olunca çok dekoratif görünüyorlar ve kısa zamanda serpiliyorlar. Bernacım tespitin çok doğru yavruları güneşten uzaklaştırdıkça kısa zamanda kendilerini boysal açıdan uzatıyorlar. Bende öyle yapıyorum... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4036 |
Ağaç Dostu
|
Bunlarda Teyzemdeki menekşelerim..Malum bende yer kalmadığı için bir kısmı da Onda.. ![]() Fakat makinemi yanıma almayı unuttuğum için telefonla ancak bu kadar çekebildim.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4037 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Crocus Şen yavrularınız çok güzel ,tazecik.Güle güle büyütün.Yapraktan çıkacak yavruları heyacanla beklemek,sonra onların çıktığını görmek ne kadar büyük mutluluk.Benimde üç ay önce diktiğim yapraklar yavru verdi.Birde büyüyüp çiçek açsalar, sabırsızlıkla bekliyorum...... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4041 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-05-2009
|
bunlarda benimkiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4042 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4044 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-04-2008
|
Kış güneşini çok sever menekşeler sevgili crocus sen, Kışın orada kalmaları daha da iyi olur ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4046 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-08-2009
|
*** ben yeni üyeyim evimde 10 yıllık bir menekşem var bazen yapraklardan biri kırılıyor hemen cay bardağına ıslatıyorum 15 günde kökleniyor...sonra toprağa dikiyorum..ben bu yöntemle başarı elde ettim bir deneyin isterseniz.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4047 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Denizkedisi çoğu etken olumlu olsada denize yakın yerleşim yerlerinde denizin yarattığı yoğun nem sıcak günlerde yaprak çelikleri gölge bir yerde dahi dursa yaprak çeliklerinin çürümesine neden oluyor. Ben de buna benzer bir sorunla yüz yüze olduğum için farklı çareler buldum. Yaprak çeliklerimi bol aydınlık alan fakat güneşi hiç görmeyen , hava akımı sürekli olan bir yere aldım. Sulamayı toprağı iyice kuruyunca yapıyorum. Toprağını nemli tutmamaya özen gösteriyorum. Her gün sabah akşam yaprak çeliklerime su püskürtüyorum. Zira benim yaşadığım yer denize yakın olduğu için yoğun nem ve sıcağı bu şekilde geçiştirmeye çalışıyorum.Bunları yapınca yaprak çeliklerinde yavru elde etme çok kolay oluyor. Denemenizi tavsiye ederim... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4048 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Nesrin871 aramıza hoşgeldiniz. Menekşeniz çelikten çok kolay tutan bir tür. Diğer tabirle arsız bir tür su da ve toprakta yaprak çelikleri çok kolay kökleniyor. Menekşenizin mavi versiyonu da çok güzel oluyor. Menekşenizden forumda birkaç arkadaşta mevcut. Onlar bu türü arsız olarak isimlendiriyorlar aralarında... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4049 |
Ağaç Dostu
|
Menekşelerim var ama yavrum 1 tane ve hala bir yaprak yavruladı ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|