![]() |
|
![]() |
#3991 |
Ağaç Dostu
|
Pes etmeyin sakın. Ben de ilk defa deniyorum, 1 buçuk ay kadar önce diktiğim yaprağım yavru verdi. Ben de çok üzülüyordum başaramıyorum diye. Kaç tane çeliğimi kaybettim, pes etmedim. Sabırsız olmamak gerekiyormuş. İlk başlarda ben çok kurcaladım sabırsızlandım, sonra en az 1 buçuk 2 ay beklemek gerektiğini öğrenince kendi haline bıraktım. Gene de arada dayanamayıp toprağı kürdanla hafif eşeleyip bakıyorum gerçi. minnacık yavru topraktan çıkmaya hazırlanıyor. çok güzel bişey |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3992 |
Ağaç Dostu
|
Sevim abla(kızmazsanız abla diyeceğim.) benim bundan üç yıl önceki yaptıklarımı bilsen herhalde erkenden pes ederdin.Neler yapmadım saklama kaplarını sera yaptım sonuç alamadım.Suya koydum sonuç alamadım en sonunda toprağa diktim bütün yaprakları ve neredeyse bir hafta hiç ilgilenmedim.Bİrkaç tanede suya koydum.Bir baktım benimkiler canlı diri diri duruyorlar.Dedim gareziniz banamı ![]() Bence önünüzde daha çokkkk güzel yıllar olacak deneyin olmadı tekrar ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3993 |
Kaybettik
|
Tabi yaptığım yaramazlığı biliyorum aslında. On beş yirmi gün bekledikten sonra çimlenmişler mi diye yerlerinden alıp baktığım- bu arada çoğu çimlenmişti- yaprakların tamamını sırayla kaybetmiş bulunuyorum ![]() ![]() Yaprağı uzun saplı dikmiyorum. Derin dikmiyorum Fazla su vermiyorum ama nemini korumasına dikkat ediyorum. "Başka bir öneri varsa dinlerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3994 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Öneriler: 1-Yerinden kıpırdatmayın kurumasına ya da çürümesine neden olursunuz. 2-Sanırım şaşırtma yapıyorsunuz,ben hiç denemedim denediğimde yapraklarımı kaybettim. 3-İlişkinizi diktikten sonra tamamen kesin.Sadece su vermek için uğrayın onlara. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3995 |
Kaybettik
|
Sevgili Fatih yaprağı uzun saplı dikmiyorum diye yazmıştım dikkatinizden kaçmış olmalı ![]() Komşularda aramaya başlıyacağım. Yaprak kalmadı gibi elimde. Menekşe yaprağı alabilirsem yeniden önerilerinizi dinleyeceğim ![]() Bu arada abla diyebilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3996 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-07-2009
|
Sayın Fatih Bey Sizi sorularımla bunalttığımın farkındayım. 3 gün önce hasta olan menekşemin birinin ortasından 2-3 yaprak koparıp akşam arap sabunu püskürtmüştüm. Bugün uzun zamandır açmak için çabalayan ama bir türlü açamayan tomurcuğumun yapraklarının açıldığını gördüm. Ortasını görebildim. Sağlıklı görünüyor. Bu iyileşme belirtisi olabilir mi? Yoksa çiçek beni şaşırtıyor mu? Bu arada sayın Sevim.K sayın Fatih beyin söyledikleri çok doğru. Yaprakları dikince sadece sulamak için yanına gidin. Çünkü dokunulmaktan hoşlanmıyorlar. Bende sizin gibi yapraklardan birine bu sitede okuduğum üzere şaşırtmaca yaptım. Şimdi hafif kurumalar başladı sanırım. Çili iyi ama bakalım.Kuruyana kadar bekleyeceğim artık yavru vermesini. Sizin dikim şeliniz doğru. Sadece biraz sabır. Sabretmesi acı ama ekmeği tatlı derler. Çok doğru. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3997 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sorulardan asla bunalmadım sakın böyle düşünmeyin.Soru sormak sizin,cevaplamak benim hakkım ![]() Arap sabunuyla düzelmesinin sorunu unlu bit olmasın.Gerçekten bir kontrol edin.Arapsabunu ile unlu bit tedavisi yapıyoruz. Tomurcuğun açmasına da bişey diyemeyeceğim.Ancak tomurcuğu açtığından düzelmişte olabilir. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3999 |
Yeni Üye
|
Teşekkür ederim sayın Fatih. Bakalım artık. İnşallah düzeliyordur. Sayın Kardelen ben menekşelerimi 1,5-2 ayda bir arapsabunlu su ile yıkardım 6 ay öncesine kadar. İstemeden ara verdim. 3 Gün önce tekrar yaptım. Benim menekşelerimde sorun var. O yüzden yıkadım. Bu arada arap sabunu bitkiyi kurutsa benim menkşelerin en az 4 yıl içinde ölmesi gerekirdi. Sorun yoksa yıkamanıza gerek yok. Ben unlu bit denen hastalık yüzünden yıkıyordum zaten. Ama akşam arada bir su püskürtmesi yapın bu iyi gelir. Özellikle eviniz sıcaksa ama serinse çok aşırıya kaçmadan yapraklardaki toz için duşta ayda bir yıkayabilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4002 |
Ağaç Dostu
|
Şunu biraz açar mısınız? Sapsız derken, tam yaprağın altından mı dikmeliyiz.. Ve suda bekletip köklendirmeden mi yapıyoruz? Aşağıda Uzun saplı dikilen örneği de var.. Anlamadım ben ![]() http://www.agaclar.net/forum/showpos...postcount=4746 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4003 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-07-2009
|
arkadaşlar verdiğinz bilgiler için hepinize teşekkür ediyorum ve bir şey eklemek istiyorum izninizle : ben hem kendi evimde hem anenmin ve arkadaşlarımın evinde gördüğüm kadarıyla menekşeler bir süre çok güzel oluyorlar 2,3 yıl ama ondan sonra hepsi tek tek kötüleniyor ve yok oluyorlar.Evimde hiç kalmadı mesela şimdi yerleri ve saksıları bomboş duruyor , ben de sizinkileri seyrettim gönderdiğiniz fotolardan, elinize emeğinize sağlık hepinizin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4004 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-06-2009
|
Yarım kiloluk dondurma kutularının içine 6-7 adet menekşe yaprağı dikmiştim. Diktiğim yerde onları unuttum. Arada bi su vermek için yanlarına uğradım. VEEEEEE sonuç çok sevindirici ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4005 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
Ben sapsız dikmiyorum. Tek yapılması gereken yaprağın sapını çok derine gömmemek. Daha kolay yavrulaması için. 1 ya da 1,5 santim yeterli. Gerçi sapı kısaltıp diken arkadaşlar var. Onların yorumunu da bekleyin isterseniz. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4006 |
Ağaç Dostu
|
eragorn çok teşekkür ederim.. Anladım, yaprağın sapı varsa bile derine gömmemek gerekiyor.. Ayrıca başka hiçbir başlıkta yazmamışsınız, mesajlarınızı okuyarak da bunu öğrenebilirmişim ..Görülüyor ki bu konuda yeterince deneyim sahibisiniz ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4007 |
Yeni Üye
|
Teşekkür ederim sayın Selis. Denyimliyim denebilir belki. Yalnız bir ricam olacak çiçeklerinizi ihmal etmeyin. Ben öyle yaptım. Şimdi hastalıkla boğuşuyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4008 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar mümkünse ilginç başınıza gelen bi olayı, hastalıkları buraya normal konuşmalarıda bu bölüme yapalım... http://www.agaclar.net/forum/group.php?groupid=8 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4009 |
Ağaç Dostu
|
Yaprakların yukarı doğru kıvrılması bende de genellikle olan bir durum ancak hiçbir sorun yok sanırım.Öylede böylede çiçek açıyorlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4012 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Bu arada unutundan kastım bir kenara koyun sadece sulayın başka hiçbir şey yapmayın .Geri kalan onlara kalmış.Ben dikimleri genellikle ılık zamanlarda yapıyorum çünkü bir çokçiçek gibi fazla sıcak dezavantaj. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4015 |
Ağaç Dostu
|
Bence normal, benim de bazı menekşelerimin alt yaprakları yumuşayarak bozuluyor. Hatta yavru menekşelerimin bazılarının tüm yaprakları yumuşadı.Yaşam savaşı veriyorlar. Sıcak hava menekşeleri kötü etkiliyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4016 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 25-01-2009
|
sn sdurul vakit kaybetmeden kalan sert yapraklardan farklı bir saksıya bir iki tane kırıp dikin benkırılan yapraklarımı bu işlemi yaparak kurtardım hem yavrular daha güzel bir görüntü veriyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4017 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 25-01-2009
|
buda benim menekşem |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4018 |
Ağaç Dostu
|
![]() Biraz önce de bir saksıyı yere düşürdüm 3 yaprağı kaldı menekşemin ![]() Ne kadar sulamak lazım?Yaprakları nasıl suluyorsunuz?Bu sefer de susuz mu bırakıyorum bilemedim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4019 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-04-2008
|
Menekşemin önceki halleri ve sonraki hali ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|