![]() |
|
![]() |
#3781 |
Ağaç Dostu.
|
Sevgili Maki bence de bekleyin.. Bu gibi durumlarda bozulan yaprakları alıp bekliyorum. Menekşe sağlıklı ise yeni yaprakları sorunsuz çıkartıyor.. Hasarın büyüklüğüne göre bazen yaprak alımlarım daha derin oluyor.. O zaman da taç kesim yapılmışcasına yan taraflardan yeni yavrular çıkıyor... Daha önceleri takip ettiyseniz hastalanan pek çok menekşemi sabırla iyileştirdim.. Çiçekli hallerini de sizlere gösterdim..Kısa bir süre içinde sizin menekşeniz de düzelecektir. Bundan emin olabilirsiniz.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3782 |
Ağaç Dostu.
|
Sevgili Maki 01, geçtiğimiz kış 25 kadar menekşem hastalandı.. Yaklaşık 15 i iyileşip eski sağlığına kavuştu.. Bir kısmı yeniden doğdu diyebilirim.. En fazla 5 ini kaybettim.. herkese komik gelebilecek bir tedavi uyguladım ama sanırım başardım... Bu işin en ince noktası sabır.. Üstesinden geleceğinizden eminim. Kolay gelsin ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3783 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-04-2008
|
Sosyal grupta da bahsettiğim gibi menekşlerimin olduğu masayı düzenledim ve fotoğrafladım. Sizlerle paylaşmak istedim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3786 |
Ağaç Dostu.
|
Sevgili dostlarım Faruk' un, Emel' in, V.Dede'nin gönderdiği yapraklar çılgın gibi yavrulamaya devam ediyorlar.. Kısa bir süre sonra tekrar fotoğraflarını eklerim.. Tek korkum 20-25 günlük tatilim sırasında nasıl bakılacakları... Dilerim hiçbirini kaybetmem.. Düzenleyen katmer : 09-07-2009 saat 16:05 Neden: harf hatası |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3788 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-05-2009
|
_yavrulayan yaprağımın toprağında kurtçuklar gördüm hemen toprağını ve saksısını değiştirdim köklerini iyice yıkadım neden olmuş olabilir? çünki toprağını yeni almıştım öyle dikmiştim. (sulandırılmış süt vermiştim 6gün önce acaba ondan olurmu havalar sıcakya ben ondan şüpheleniyorum!) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3792 | |
Kaybettik
|
Alıntı:
Artvin sayfasında mesajınızı okumuştum. Hele afrika menekşesi büyütüyor olmanız dahada önemli. Sizi bu iki sayfada görmek isteyeceğiz. Selamlar ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3793 |
Ağaç Dostu
|
Faruk kıskandım seni bende ekliyeyim bari ama eflatunumun rengi mavi çıkıyor koskoyu eflatun oysaki tozlular biraz banyoda yaptırıyorum ama terastaki tozdan kurtaramıyorum onları. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3794 |
Ağaç Dostu
|
Çok hoş ve sağlıklı menekşelerini bizimle paylaştığın için teşekkürler bengi_su. Terasda demişsin. Tozlu dediğine göre açık olmalı. İç mekan bitkisi diye bildiğim menekşe terasda da yetişiyormuş ![]() Ben de saksı değişimi sırasında toprak içinde bırakıyorum yapraklarını. Hafif akan suyun altına tuttum, sanki topraklar yapışmıyor gitmiyor. Ne yapabilirim? Teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3796 |
Kaybettik
|
Sizin menekşelerinizde güzel Bengi-Su ![]() Şu sıralar bir tek menekşem var. bende balkona çıkardım. Minicik yaprak tomurcukları çıkmaya başladı. Ama bizim derdimiz çiçeklenmeyişi ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3797 |
Ağaç Dostu.
|
Benim menekşelerimin de bir kısmı balkonda.. Kışın pencerelerini kapatıyorum, sera oluyor. Yazın açınca balkon.. Oradaki menekşeler her mevsim çok mutlular. Keşke yeterli büyüklükte olsa da hepsini oraya koyabilsem.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3799 |
Ağaç Dostu.
|
Bizimkinin üstü ve yanları kapalı.. Dolayısıyla fazla güneş ve esinti almıyor.. Yaptırdığımız sürgülü camlar yazın sürekli açık, kışın kapalı oluyor.. her evin konumu aynı olmadığından, menekşeler için en iyi ortamı kendimiz bulmalıyız.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3800 |
Ağaç Dostu
|
Evet benim iki taraflı açık pencere vardı salonda benimkiler küstü hiç keyifleri yoktu büyümeyi durdurdular şimdi yukarda sadece kapı açık camlar ful kapalı bi hafta sonları havalandırıyorum keyifleri yerinde maşallah. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3801 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-04-2008
|
Faruk Abi, ellerine sağlık gerçekten çok güzeller çok sağlıklı görünüyorlar. Hele sondaki picassoya bayıldım. Katmer ablamdan aldığım picasso yaprağı yavru verdi. 4-5 tane yaprak var üstünde ve yine Katmer ablamdan aldığım yaprakların 11 tanesi yavru verdi. Gün geçtikçe büyüyüp daha da güzelleşiyorlar. Ekime kadar + 25 yapraklı olsalar ne güzel olurdu. Sabırsızlıkla bekliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3805 |
Ağaç Dostu.
|
Sevgili Sevim K., ilk denemelerimde çok sabırsız olduğum için gidip gelip çelikleri kontrol ediyordum. İstemeden de olsa zarar görüyorlardı. Böylelikle bir çok çeliği kaybettim. Artık bir çeliğin yavru vermesi için yaklaşık 2 ay gerektiğini biliyorum. Bu da onları rahat bırakmam için büyük etken ![]() Sizin de bu zorlu süreci başarıyla atlacacağınıza eminim.. Çünkü yapraktan menekşe üretimi tahmin edilenden çok çok kolay bir iş ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3806 |
Kaybettik
|
Bitkilerle uğraşmaya epeyce ara verdikten sonra bir iki yıldır yeniden başladığım için ellerimin yeşili gitmiş diye takılıyorum kendime. Yapraktan yetiştirmede gözden kaçırdığım birşey var sanırım. Bu yapraklarda o eksiği keşfedicem ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3807 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 29-05-2009
|
Bir gözlemimi paylaşmak istiyorum. Bu haftasonu, kendilerini hala asıl gövdeden ayrılmamış zanneden (gerçekten öyle zannediyorlar temmuz ortası oldu, takvimde işaretlemişim ana gövdeden yaprakları kopartalı 1 ay 3 hafta olmuş ama hiç hareketlilik yok) menekşe yapraklarımı şaşırttım, topraklarını çok dikkatlice arındırdım yeni saksıcıklarına aldım. Bu sırada farkettim ki yaprakların hiç birinde kök kalmamıştı, önce çürüme zannettim ama yapraklar gayet sağlıklıydı ve yaprak saplarında da herhangi bir çürüme alameti -renk değişimi, yumuşama gibi bir şeyler- yoktu. Forumda bazı üyelerin bahsettiği gibi suda oluşan kökler toprakta eriyor ve yeni kökler oluşuyor anlaşılan. Başa döndük galiba, şimdi de toprakta kök salmasını bekliyeceğiz sabır... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3808 |
Ağaç Dostu.
|
Sevgili Mihrimah, ben suda köklendirmeyi tercih ettiğim zaman, yaprak yavru verdiğinde toprağa alıyorum. Yaprak toprağa alışırken yavrular da aynı zamanda büyüyorlar.. Böylelikle vakit kaybetmemiş oluyorum. Yavru vermeden diktiğinizde en başa dönmeniz kaçınılmaz olur.. Düzenleyen katmer : 13-07-2009 saat 12:11 Neden: harf hatası |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3809 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-07-2009
|
Selam ben yapraktan menekşe diktim KÖKÜNDEN menekşeye benziyo ama menekşe değil sanki daha ince yapraklı bi bitki BÜYÜDÜ acaba biraz büyüdükçe düzelirmi ?menekşelerim olsun istiyorum ama olmuyo . Düzenleyen gök yüzü : 13-07-2009 saat 13:49 Neden: HATA |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3810 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 29-05-2009
|
3 menekşe tohumum da sizlere ömür... Beni çiçeklerin kurusunu temizlerken, diplerini karıştırırken izleyen (hatta bir kaç kez onlarla konuşurken yakalayan) eşim, benden habersiz gizli gizli ilgilenirmiş meğer çiçeklerimle ![]() Tohumlarının iyice olgunlaşması için koparmadığım, kurumaya başlayan 3 tane tohumlu çiçeği temizlemiş!!!! ![]() Tohumdan menekşe yetiştirme hayallerim şimdilik ertelendi (başka tohum oluşursa tabi). Çiçekleri yavaş yavaş geçmeye başladı çünkü. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|