![]() |
|
![]() |
#3753 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Sevim K. yazın bu hararetli sıcaklarında su da menekşe yaprağı köklendirmek zamanı boşa harcamak anlamına geliyor. Bu sıcakta toprağa menekşe yaprağını bir yana bırakın köksüz herhangi bir şey sokun hemen köklenir ve tutar. Bence bundan sonra su da çimlendirmek yerine menekşe yaprağını toprağa dikin. Öyle ki benim bu sıcaklarda toprağa direk diktiğim çoğu yaprak 1 ayda yavruladı... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3754 |
Kaybettik
|
Teşekkür ediyorum sevgili Faruk bilgilendirme için; sayfaların birinde yazmış olmalıyım doksan yedide lisans tamamlama için gittiğimde çiçeklerimi yalnız bıraktım geldiğimde ölmüş buldum. Arkasından doksan dokuz depreminde kalanlar korku yaşadılar üstelik yüksek lisans derslerim sırasında ihmal ettim kaktüs dışında tüm çiçeklerimi kaybettim menekşelerimde dahil. Yirmi cıvarında saksım vardı. Katlı ve ebruli dahil büyütebildiklerim hepsi gitti. Sonra da çiçek bakmadım uzun zaman. Ellerim çiçekleri sevmeyi unutmadı ama toprakla uğraşmayı unutmuş sanırım. Bu sayfayı sürekli okuyorum menekşeler benim aşkımdı. Onları yeniden kazanacağım ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3755 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-04-2008
|
Yavru menekşelerimden birini kaybettim. Kökü çürüme yapmış. Anlamadım neden olduğunu. Çok su vermedim. Herhalde torfu çok sıkmışım. Neyse kalan sağlar bizimdir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3756 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-05-2009
|
_ilk yavru 29 günde çıktı! şimdi 1haftalık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3757 |
Ağaç Dostu
|
_yavrulamayı bekleyen 8tane yaprak var.(10 tanesini kaybettim 1haftalığına karşıya gitmiştim döndüğümde yapraklar kurumuş seranın kapağını açık bırakmışım.) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3758 |
Ağaç Dostu
|
_yavrulayan yaprağı bu şekilde yavrulattım. ama seradakiler daha yavrulamadı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3759 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 29-05-2009
|
Alıntı:
Benim peynir kutusunda başarısız bir denemem olmuştu, fazla nemden yaprakların bir kısmı 2-3 günde çürümüştü. Bu şekilde şişe kapatmanız çok mantıklı geldi bana. Evimin havası çok basık ve nemli galiba, bu nedenle bu yöntemi kapağını açık olarak deneyebilirim. Fotoğraf paylaşımınız için çok teşekkürler. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3760 |
Ağaç Dostu.
|
Arkadaşlar ben de avatarımdaki picassoyu kök çürüğünden kaybettim.. Artık havalar çok sıcak ve tehlikeli... Kurumasın diye verdiğimiz hesapsız su, kök çürüğüne sebep olabiliyor.. Dikkatli olmak gerek.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3761 |
Ağaç Dostu
|
_merhaba mihrimah kapağı açık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3762 |
Ağaç Dostu
|
serada kapağını bi açıyosun bi kapatıyosun havalar sıcak su damlaları yapraklara gelmesin diye galiba hava değişikliğinden ölüyolar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3763 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 29-05-2009
|
Alıntı:
Evet haklısın. Peki 29 günde yavruladılar demişsin, öncesinde suda köklendirme yaptın mı? Benim yapraklar 3 hafta suda iyice saçaklandılar, torfa peynir kutularına diktim. Sonra kutuların ağzını açmak zorunda kaldım ben de. Bir ay geçti, maşallah kalan tosuncukların keyfi pek yerinde ekmek elden su gölden, yan gelip yatıyorlar. Gerçi yavrulama süresi 4 hafta ila 8 hafta arasında değişir deniyor. Bakalım yavrular için nöbetteyiz artık. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3764 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-06-2009
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3766 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-05-2007
|
Bende iki menekşemi fazla sulama nedeniyle çürüttüm. Bir baktımki bütün yapraklar kökünden çürümüş. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3767 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Berna sen genellikle suda köklendirip dikiyordun galiba. Bu sefer direk toprağa dikmişsin sanırım. Kaybettiğin yapraklara üzüldüm doğrusu. Dikerken saplarını çok mu uzun bıraktın? Yaprak sapı çok kısa olanlar yani tahminen yarım santim olanlar daha hızlı ve çok yavruluyorlar. Belki de kaybetme nedenlerinden biri de uzun saplı olarak gömmenden kaynaklanabilir... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3768 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3769 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-04-2008
|
Anne yaprağı ayırmıştım Faruk Abiciğim. Büyümüşlerdi az da olsa. Onu yeniden dikip köklendirmek için ayırmıştım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3770 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3772 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Anyone0205 yaprağın kenarı derken yaprak koltuğunu mu kastediyorsunuz? Menekşelerin sürgün yerlerinden yani ortalarından çürümeleri ciddi sorunlara işarettir. Fotoğraf eklemeniz mümkünse gördükten sonra daha sağlıklı yorum yapabiliriz... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3773 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Özlem umarım ciddi kayıpların yoktur. Çünkü elinde azımsanmayacak kadar güzel menekşeler var. Sen çok bilinçli bir yetiştirici olduğun için inşallah kısa zamanda soruna çare bulursun. Gelişmeleri bekliyoruz... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3774 |
Ağaç Dostu
|
Bütün anormallikler sizdemi olacak değilmi azcıkta biz gibi uzmanlarda şaşırsın.sakın fazla yaklaşmayın ekrana renk farklı geliyordiye.Gözlüğünüzü takmayın.Beyaz menekşemde olanları gösterreyim size ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3777 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler sevgili Faruk. Bir daha okudum dediğin sayfaları. Başa gelmeyince insanın dikkatinden kaçabiliyormuş. Ben sulamaya bağlamıştım ama vtr'nin tarifine göre "mite" ![]() Burada mite dışında aşırı ışık ve gübre de yapabilir diyor.Gübre ile yakmış da olabilirim. Taze minik ve sağlıklı yapraklar gelmeye başladı . Sanki mite değil gibi. Kafam karıştı gördüğün gibi ![]() Mite için de Neemazal deneyeceğim . Umarım etkili olur. Zehirli ilaçları köpeğimden dolayı eve alamıyorum. Olmazsa 2 menekşeyi kaybetmeyi göze almam gerekecek. Düzenleyen maki01 : 07-07-2009 saat 16:05 Neden: boşluk,link |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3778 |
Ağaç Dostu
|
Ben bu foruma üye olmadan önce tüm sayfaları hiçbir kelimesini kaçırmadan okudum.yapraktan nasıl menekşe üretebilineceğini buradaki değerli arkadaşlar sayesinde öğrendim.Birkaç yaprağı suda beklettikten sonra üç hafta içerisinde kök saldığını gördüm, iyice kök saldığında toprağa diktim.Bir buçuk ay olmasına rağmen hala yavru vermediler.Direk toprağa daldırdığım yapraklara ise üç hafta sonra şaşırtma yaptım,biraz köklenmişlerdi onlarda henüz yavru vermediler. Geçenlerde menekşelerimi yakından incelerken diğer uyguladığım yöntemin daha hızlı hatta iki üç hafta içerisinde yavru verdiğini gördüm çok şaşırdım.Denediğim şekil şöyleydi: Toprağa yakın bir yaprağı, gövdeden tamemen ayırmadan,bıçakla biraz keiyoruz,kesilen yerin üzerini toprakla örtüyoruz.Gerçekten çok hızlı bir şekilde , en kısa zamanda yavru veriyor, denemenizi tavsiye ederim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3779 |
Ağaç Dostu.
|
Sevgili Maki 01, eğer satın aldığınız menekşe sürgün yerinden kuruyorsa, bunun nedeninin üretim sırasında verilen aşırı hormon olduğu kanaatindeyim. Aynı şey iki menekşemin başına geldi.. Sevgili Fatih beyaz menekşen Vtr' den gelen değil mi? Öyleyse hiç şaşırmadım.. O menekşeler büyük sürprizlerle dolu ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|