agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras) > Afrika Menekşesi (Saintpaulia ionantha)
(https)

Beğeni Düzeni22561Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 17-06-2009, 15:12   #3631
Ağaç Dostu

ggulday's Avatar

Giriş Tarihi: 22-05-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Faruk Mesajı Göster
Sevgili Ggulday yaprakların hafiften yumuşaması ve uçlarının hafiften kuruması sorun olmaz. Menekşe çeliklerinde sap kısımları önemlidir. Sap kısımlarında sorun yoksa çok fazla üzülmeyin. Çok aşırıda sulamayın sakına. Toprak iyice kuruyunca sulayın. Çürüse dahi yılmak yok. Tutana kadar devam.

içim rahatladı faruk bey teşekkür ederim. saplarında bişey yok şükür. tutana kadar bırakmıycam onalrı inşallah. iyi günler

ggulday Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-06-2009, 15:13   #3632
Ağaç Dostu

malbman's Avatar

Giriş Tarihi: 25-04-2008
Galeri: 15
Sevigili fatihbrk, teşekkür ederim. Yani daha hiç birini ellemeyeyim diyorsun, doğru mu anlamışım? Yoksa o bir yılda çıkanlar senin yavrular kadar olmuş mu? Ben pek karşılaştırma yapamam da, onun için soruyorum.

Sevgiler

malbman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-06-2009, 15:19   #3633
Ağaç Dostu

Fatih's Avatar

Giriş Tarihi: 14-12-2008
Galeri: 66
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi malbman Mesajı Göster
Sevigili fatihbrk, teşekkür ederim. Yani daha hiç birini ellemeyeyim diyorsun, doğru mu anlamışım? Yoksa o bir yılda çıkanlar senin yavrular kadar olmuş mu? Ben pek karşılaştırma yapamam da, onun için soruyorum.

Sevgiler
Malbman evet doğru anlamışsın.Hiç birini elleme.O bir yılda çıkanda dursun onuda elleme.Ağustos gibi birdaha bakarız o bir yıllığa o zaman o boya ulaşır.

Fatih Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-06-2009, 15:32   #3634
Ağaç Dostu

malbman's Avatar

Giriş Tarihi: 25-04-2008
Galeri: 15
Sevgili fatihbrk çok teşekkür ederim. Ağustos'u bekleyelim o halde :O)

malbman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-06-2009, 15:39   #3635
Ağaç Dostu

maki01's Avatar

Giriş Tarihi: 05-05-2008
Galeri: 73
Teşekkürler sevgili Fatih. En kısa sürede yayınlamaya çalışacağım. Satışa başlamışsın , hayırlı kazançlar diliyorum. Kargo sorununu çözersek hemen sipariş geçebilirim.
Ziraat mühendisi yeğenim bana bir köklendirme hormonu (sıvı ) verdi. Odunsu ya da yaprak çeliklerinde kullanılabilirmiş. Küçük bir şişeye bir kısmını boşalttım. İçinde 5 sn gibi bir süre beklemesi gerekiyormuş, yani 5'e kadar sayıp çekecekmişim. Olmadı 1 hafta içinde öldü yapraklar. Sen hormon olarak ne kullanıyorsun?
Sevgiler..

Düzenleyen maki01 : 17-06-2009 saat 15:44 Neden: Ek
maki01 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-06-2009, 15:46   #3636
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 04-12-2008
Galeri: 70
Arkadaşlar yavru fideleri anaç yapraktan ayırırken kesinlikle elinizle ayırın. Bıçak gibi keskin bir malzeme kullanmayın. Ayırma işleminde anaç yaprağı kesinlikle kesmeyin. Elinizle anaç yapraktan yavru menekşeleri ayırdıktan sonra anaç yaprağı köklü şekilde tekrar dikin. 1O-15 gün arası yapraklar tekrar farklı yerlerinden yavrulayıp yavru veriyor. Kesinlikle denemenizi tavsiye ederim. Ben bu şekilde yaprak çeliklerimi 3 ayda 3 kez yavrulattım...

Faruk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-06-2009, 15:48   #3637
Yeni Üye

Violett's Avatar

Giriş Tarihi: 09-06-2009
çiçek coşturanı çiçekli menekşelerime kullandım çiçekleri soldu tamamen kurumazlar inşallah

Violett Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-06-2009, 15:51   #3638
Ağaç Dostu

Sayın Violet ççiçeklenme aşamasında sıvı gübre kullanımını yapmayın...

Eski 17-06-2009, 16:01   #3639
Yeni Üye

Violett's Avatar

Giriş Tarihi: 09-06-2009
evet birdaha vermem bilginize teşekkürler

Violett Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-06-2009, 16:24   #3640
Ağaç Dostu

Fatih's Avatar

Giriş Tarihi: 14-12-2008
Galeri: 66
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi maki01 Mesajı Göster
Teşekkürler sevgili Fatih. En kısa sürede yayınlamaya çalışacağım. Satışa başlamışsın , hayırlı kazançlar diliyorum. Kargo sorununu çözersek hemen sipariş geçebilirim.
Ziraat mühendisi yeğenim bana bir köklendirme hormonu (sıvı ) verdi. Odunsu ya da yaprak çeliklerinde kullanılabilirmiş. Küçük bir şişeye bir kısmını boşalttım. İçinde 5 sn gibi bir süre beklemesi gerekiyormuş, yani 5'e kadar sayıp çekecekmişim. Olmadı 1 hafta içinde öldü yapraklar. Sen hormon olarak ne kullanıyorsun?
Sevgiler..
Sayın Maki01 ben isim olarak almadım.Bildiğim bir ziraatçı getirtti.Toz olarak satılıyor.Sanırım sadece odunsu gövdeler için ancak ben menekşelerde çok başarılı oldum.Ne kadar odunsu gövde kullandıysam köklenmedi

Fatih Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-06-2009, 23:47   #3641
Ağaç Dostu

maki01's Avatar

Faruk Bey,
Sözünü ettiğim sorunlu menekşem. Yardımınız için çok teşekkürler..
Name:  000_0251.JPG
Views: 2100
Size:  18.5 KB

Name:  000_0252.JPG
Views: 1937
Size:  18.1 KB

Name:  000_0253.JPG
Views: 1894
Size:  15.0 KB

Eski 18-06-2009, 20:31   #3642
Kaybettik

sevim.K's Avatar

Giriş Tarihi: 11-12-2008
Galeri: 6
Sardunyalarım, kedi tırnağı ve kaktüs derken ihmal etmişim menekşemi. Akşam saksısını değiştirdim. Bir kaç yaprağını kırdım gömüverdim başka bir saksının kenarına. Eğer tomurcuklanırsa çiçekte vereceğine inanıyorum. Bir şekilde küstürmüş olmalıyım ilk kez böyle birşey yaşıyorum

sevim.K Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-06-2009, 09:54   #3643
Ağaçsever

mihrimah's Avatar

Giriş Tarihi: 29-05-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Kahraman Koray Mesajı Göster
Sayın VTR yetkilisi öncelikle size katkılarınızdan dolayı çok teşekkür ederim. Bende tohuma kaçmış bir mor menekşe var. Menekşeleri tohumdan üretmek pratik mi? Püf noktaları nelerdir? Ben sera ortamında filizlenmesini sağlamayı düşünüyorum. Neler önerirsiniz? Saygılarımla.
Sn. Kahraman Koray, menekşeleleriniz ve tohumları ne durumda? Benim bir menekşemde de 3 tane çiçeğinde tohum oluşmaya başladı. İnternet araştırmamda çok az kaynak bulabildim. Size de faydalı olabilir düşüncesiyle linkini veriyorum.
http://edis.ifas.ufl.edu/pdffiles/EP/EP36000.pdf
Türkçe kaynak hemen hemen hiç yok, yabancı kaynaklar da çok az, ancak merak eden ve isteyenler olursa çevirisini yaparak agaclar.net'e ekleyebilirim.

mihrimah Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-06-2009, 11:06   #3644
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 03-06-2009
Sayın Faruk Bey, sıvı gübre kullanımıyla ilgili yazınızı okudum da aklıma bir şey takıldı. Dışardan aldığım menekşelerimin hepsinde tomurcuklar kuruyordu. Forumdaki arkadaşların ve sizin katkılarınızla onları bakıma aldım ve uzun zaman sonra ilk defa bir tane tomurcuk gördüm. Bunu da sıvı gübreye borçlu olduğumu sanıyorum. Oluşan tomurcuk çok minik şu anda. Şimdi sıvı gübreyi kesmeli miyim, yoksa devam mı etmeliyim? Sanki gübreyi kesince eski hallerine dönerler diye korkuyorum.

ozlemyr Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-06-2009, 13:02   #3645
Ağaç Dostu

Sayın Özlemyr gübre olayı bitki çiçeksizken dinlenme aşamaşında verilir. Tomurcuklu aşamada bitki dinlenme dönminden çıkmıştır. Bu aşamada bitkinin gübreye ihtiyacı yoktur. İhtiyacı olmadığı dönemde bitkiye zorla birşey vermekte bitkiye zarar vermekten başka birşey sağlamaz. Zaten siz kendinizde belirttiniz tomurcuksuz aşamada sıvı gübreyi kullanmaya devam ettiğinizi. Bu dönemde bitkinizde tomurcuk oluşumuyla bittiğine göre artık gübreye dinlenme aşamasına kadar kullanmanıza gerek yok...

Eski 19-06-2009, 13:14   #3646
Ağaç Dostu

maki01's Avatar

Sayın mihrimah,
Çeviri yaparsanız hepimiz faydalanabiliriz.
Afrika menekşesi hastalıklarıyla ilgili yapraktan yorum yaparak öneride bulunan (http://www.steverd.com/violets/leaves/leaf-id.htm ) bu sitedeki bilgileri çevirip hastalıklar başlığına eklemek istedim. Fotoğraflara "copyright: kopyalanamaz" koydukları için yapmadım. Sitemize zarar verebilirdi fotoları kullanmak. Foto olmayınca da çeviri yapmam anlamsız olacaktı.
Benim menekşede de sanki tohum oluşacak gibi. Çevirinizi merakla bekliyoruz...

Eski 19-06-2009, 14:05   #3647
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 04-06-2009
sayın faruk bey benım boyle bır meneksem var bır akrab abla vermıstı
ben bunun ana yapragını kesıp yenıden koklendırsem menekseme bır
zara vermıs olurmuyum yoksa bıraz daha beklemelımıyım.bırde bır soru
daha cıcekdeyken sıvı gubre verdıgım için suan menekselerımın cogunda
cicek yok.peki simdi sıvı gubre versem bı masuru olurmu kı.cevabınız için
simdiden tesekkür

Düzenleyen nermintekin : 19-06-2009 saat 14:06 Neden: bır resım sıldım
nermintekin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-06-2009, 14:26   #3648
Ağaçsever

NURSER's Avatar

Giriş Tarihi: 29-05-2009
Galeri: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mihrimah Mesajı Göster
Benim bir menekşemde de 3 tane çiçeğinde tohum oluşmaya başladı.
Menekşenin tohum verdiğini inanın ilk defa duyuyorum. Ben menekşemin tohumunu nasıl alabilirim, tohumu nasıl oluyor?

NURSER Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-06-2009, 14:38   #3649
Ağaç Dostu

bengi_su's Avatar

Giriş Tarihi: 17-05-2007
Galeri: 19
Çiçeğinin geçmesini bekleyin bence boyuna bacağına bakmadan çiçek açmış maşallah.

bengi_su Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-06-2009, 14:55   #3650
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 04-06-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bengi_su Mesajı Göster
Çiçeğinin geçmesini bekleyin bence boyuna bacağına bakmadan çiçek açmış maşallah.

tesekkür ederizbunu bı abla vermıstı bana masallah dıktıgı utun yapraklar tutmus bunun gıbıler bıde hepsını üzerinde cicek var sasırdım kaldım.daha coktu meneksemın cıceklerı ama bılmeyerek sıvı gubre verdım sadece bu kaldı

nermintekin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-06-2009, 15:30   #3651
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 03-06-2009
Yardımınız için teşekkür ederim. Sizin yardımlarınızla ilk defa sera yöntemini denedim. 6 yapraktan üçü tutmuş gibi görünüyor. 6 haziranda dikmiştim. Bakalım ne zaman yavruları göreceğim.

ozlemyr Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-06-2009, 16:11   #3652
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nermintekin Mesajı Göster
sayın faruk bey benım boyle bır meneksem var bır akrab abla vermıstı
ben bunun ana yapragını kesıp yenıden koklendırsem menekseme bır
zara vermıs olurmuyum yoksa bıraz daha beklemelımıyım.bırde bır soru
daha cıcekdeyken sıvı gubre verdıgım için suan menekselerımın cogunda
cicek yok.peki simdi sıvı gubre versem bı masuru olurmu kı.cevabınız için
simdiden tesekkür

Sayın Nermintekin yaprak alıp köklendirme olayını çiçeklenme döneminde yapmayın. Bu durum bitkinizin çiçek açması olayını durdurabilir yani küstürebilir. Çiçeği geçtikten sonra yaprak alımını yaparsanz daha sağlıklı olur. Sıvı gübre olayını çiçekleri geçtikten sonra verirseniz daha iyi olur...

Eski 19-06-2009, 16:13   #3653
Ağaç Dostu

Sayın Özlemyr sera yönteminde yavru alımı yazın güneş almayan bol aydınlık alan bir ortamda 1 ay gibi kısa bir zamanda gerçekleşebiliyor...

Eski 21-06-2009, 12:47   #3654
Ağaç Dostu

Crocus Şen's Avatar

Giriş Tarihi: 08-12-2007
Bundan 2 gün önce Teyzemle markette dolaşırken çiçeklerin arasından bu şirin picasso gözüme çarptı,hemen koydum arabaya
ArdındanTeyzeme gidip,hemen picasso kardeşinin yanına koydum..
Şimdi kardeş kardeş büyüsünler bakalım..
Bu arada bu picassolar artık Teyzemin
Mor çiçekli picassonun güzelliğine dayanamadığı için ona vermek zorunda kaldım.Aynı zamanda yanındaki yeni pembeyi de..Ama ben ne yaptım,yanlarından birer yaprak aldım..

Eklenen Resimler

sla beğendi.
Crocus Şen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-06-2009, 13:12   #3655
Ağaç Dostu

Sevgili Crocus Şen çok güzel görünüyorlar. Özellikle mor olanı daha güzel. Bende de aynılarından vardı ama hastalandıkları için attım. Atmadan önce sağlam zaanlarında aldığım yapraklarından yavrularını ürettim. Şimdi yavrularını seviyorum. Senda yanlarından yaprak almakla ve yavrulatma girişiminde bulunmakla en iyisini yapmışsın Sevgili Crocus Şen. Picaso yaprakları normal yapraklara göre daha kısa zamanda köklenip yavruluyor...

Eski 21-06-2009, 14:39   #3656
Ağaç Dostu

Crocus Şen's Avatar

Giriş Tarihi: 08-12-2007
Haklısın Sevgili Faruk,Teyzem mor olanı alınca bende hemen bir yaprak alıp toprağa dikivermiştim.O kadar çabuk yavruladı ki anlatamam. Ayrıca biraz önce saydım 12 tane yavru var beyaz beyaz..Gerçekten picasso çok cins..
Ayrıca pembedende bir yaprak aldım,bakalım o kaç yavru verecek

Crocus Şen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-06-2009, 15:05   #3657
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 13-06-2009
Arkadaşlar burada okuduğum bir şeyi yaptım ve menekşelerime şekerli su verdim 1 lt suya 1 tatlı kaşığı şeker, ama çok kötü koku oluştu iyi bir fikir değil galiba

Doudou Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-06-2009, 15:47   #3658
Ağaç Dostu

Sevgili Crocus Şen pembe renkli picassonun yaprakları çok az yavru veriyor. Ben bu çiçekleri katmerli pembe picassodan kaç tane yaprak diktiğimi hatırlamıyorum ama hepsi çok az yavruladı içlerinden biri sadece 3 yavru verdi. Sende deneyince farkına varacaksın. O yüzden katmerli pembe picassonun yapraklarını biraz fazla dik.

Eski 21-06-2009, 15:49   #3659
Ağaç Dostu

Sayın Doudou seyreltilmiş şekerli su menekşeler için güzel bir yöntem ama sakıncaları var. Yazın kullanıldığı zaman sıcak havalardan dolayı toprakta sineklenme ve buna bağlı olarak kurtlanma yapar. Toprağı sertleştirip su tutma kapasitesini minımuma indirir. Toprağın sertleşmesine ve ömrünün kısalmasına sebepolur...

Eski 22-06-2009, 15:02   #3660
Ağaç Dostu

maki01's Avatar

Merhaba arkadaşlar,
Bir başlıkta Sayın Malina'dan aldığım uyarıyı sizlerle de paylaşmak istedim.
Önce hepimizin bu başlığı dikkatle okuması gerekecek.
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=11788
Dikkatle diyorum çünkü , başlığı okur okumaz mesaj temizlemeye giriştim.( Bilgi ya da soru içermeyen mesajlarımı) Ve de çiçeklerine övgüler yazdığım arkadaşlarımın teşekkür mesajları Malina'nın forumda uyardığı gibi havada kaldı.
Ben bundan sonra Sayın iklimsiz'in forumda önerdiği "Teşekkür, temenni, istek, beğeni vs. içeren yazışmaların, özel mesaj aracılığıyla yapılması daha doğru olur." yöntemini kullanacağım. Özel mesajların temizliği bize düştüğü için yönetime, en azından bu konuda yük olmayacağız. Mesajlarımızın çoğunu kutlama ve teşekkür mesajları oluşturuyor. Konu içinde bir sorunumuzun yanıtını ararken , bazen onlarca sayfaya bakmak zorunda kalıyoruz.
Uyarı için teşekkürler Sayın Malina...

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:56.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025