![]() |
|
![]() |
#3631 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-05-2009
|
Alıntı:
içim rahatladı faruk bey teşekkür ederim. saplarında bişey yok şükür. tutana kadar bırakmıycam onalrı inşallah. iyi günler |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3632 |
Ağaç Dostu
|
Sevigili fatihbrk, teşekkür ederim. Yani daha hiç birini ellemeyeyim diyorsun, doğru mu anlamışım? Yoksa o bir yılda çıkanlar senin yavrular kadar olmuş mu? Ben pek karşılaştırma yapamam da, onun için soruyorum. Sevgiler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3633 |
Ağaç Dostu
|
Malbman evet doğru anlamışsın.Hiç birini elleme.O bir yılda çıkanda dursun onuda elleme.Ağustos gibi birdaha bakarız o bir yıllığa o zaman o boya ulaşır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3635 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler sevgili Fatih. En kısa sürede yayınlamaya çalışacağım. Satışa başlamışsın , hayırlı kazançlar diliyorum. Kargo sorununu çözersek hemen sipariş geçebilirim. Ziraat mühendisi yeğenim bana bir köklendirme hormonu (sıvı ) verdi. Odunsu ya da yaprak çeliklerinde kullanılabilirmiş. Küçük bir şişeye bir kısmını boşalttım. İçinde 5 sn gibi bir süre beklemesi gerekiyormuş, yani 5'e kadar sayıp çekecekmişim. Olmadı 1 hafta içinde öldü yapraklar. Sen hormon olarak ne kullanıyorsun? Sevgiler.. Düzenleyen maki01 : 17-06-2009 saat 15:44 Neden: Ek |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3636 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar yavru fideleri anaç yapraktan ayırırken kesinlikle elinizle ayırın. Bıçak gibi keskin bir malzeme kullanmayın. Ayırma işleminde anaç yaprağı kesinlikle kesmeyin. Elinizle anaç yapraktan yavru menekşeleri ayırdıktan sonra anaç yaprağı köklü şekilde tekrar dikin. 1O-15 gün arası yapraklar tekrar farklı yerlerinden yavrulayıp yavru veriyor. Kesinlikle denemenizi tavsiye ederim. Ben bu şekilde yaprak çeliklerimi 3 ayda 3 kez yavrulattım... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3637 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-06-2009
|
çiçek coşturanı çiçekli menekşelerime kullandım çiçekleri soldu tamamen kurumazlar inşallah |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3639 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-06-2009
|
evet birdaha vermem bilginize teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3640 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3642 |
Kaybettik
|
Sardunyalarım, kedi tırnağı ve kaktüs derken ihmal etmişim menekşemi. Akşam saksısını değiştirdim. Bir kaç yaprağını kırdım gömüverdim başka bir saksının kenarına. Eğer tomurcuklanırsa çiçekte vereceğine inanıyorum. Bir şekilde küstürmüş olmalıyım ilk kez böyle birşey yaşıyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3643 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 29-05-2009
|
Alıntı:
http://edis.ifas.ufl.edu/pdffiles/EP/EP36000.pdf Türkçe kaynak hemen hemen hiç yok, yabancı kaynaklar da çok az, ancak merak eden ve isteyenler olursa çevirisini yaparak agaclar.net'e ekleyebilirim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3644 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-06-2009
|
Sayın Faruk Bey, sıvı gübre kullanımıyla ilgili yazınızı okudum da aklıma bir şey takıldı. Dışardan aldığım menekşelerimin hepsinde tomurcuklar kuruyordu. Forumdaki arkadaşların ve sizin katkılarınızla onları bakıma aldım ve uzun zaman sonra ilk defa bir tane tomurcuk gördüm. Bunu da sıvı gübreye borçlu olduğumu sanıyorum. Oluşan tomurcuk çok minik şu anda. Şimdi sıvı gübreyi kesmeli miyim, yoksa devam mı etmeliyim? Sanki gübreyi kesince eski hallerine dönerler diye korkuyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3645 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Özlemyr gübre olayı bitki çiçeksizken dinlenme aşamaşında verilir. Tomurcuklu aşamada bitki dinlenme dönminden çıkmıştır. Bu aşamada bitkinin gübreye ihtiyacı yoktur. İhtiyacı olmadığı dönemde bitkiye zorla birşey vermekte bitkiye zarar vermekten başka birşey sağlamaz. Zaten siz kendinizde belirttiniz tomurcuksuz aşamada sıvı gübreyi kullanmaya devam ettiğinizi. Bu dönemde bitkinizde tomurcuk oluşumuyla bittiğine göre artık gübreye dinlenme aşamasına kadar kullanmanıza gerek yok... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3646 |
Ağaç Dostu
|
Sayın mihrimah, Çeviri yaparsanız hepimiz faydalanabiliriz. Afrika menekşesi hastalıklarıyla ilgili yapraktan yorum yaparak öneride bulunan (http://www.steverd.com/violets/leaves/leaf-id.htm ) bu sitedeki bilgileri çevirip hastalıklar başlığına eklemek istedim. Fotoğraflara "copyright: kopyalanamaz" koydukları için yapmadım. Sitemize zarar verebilirdi fotoları kullanmak. Foto olmayınca da çeviri yapmam anlamsız olacaktı. Benim menekşede de sanki tohum oluşacak gibi. Çevirinizi merakla bekliyoruz... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3647 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-06-2009
|
sayın faruk bey benım boyle bır meneksem var bır akrab abla vermıstı ben bunun ana yapragını kesıp yenıden koklendırsem menekseme bır zara vermıs olurmuyum yoksa bıraz daha beklemelımıyım.bırde bır soru daha cıcekdeyken sıvı gubre verdıgım için suan menekselerımın cogunda cicek yok.peki simdi sıvı gubre versem bı masuru olurmu kı.cevabınız için simdiden tesekkür ![]() ![]() Düzenleyen nermintekin : 19-06-2009 saat 14:06 Neden: bır resım sıldım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3648 |
Ağaçsever
|
Menekşenin tohum verdiğini inanın ilk defa duyuyorum. Ben menekşemin tohumunu nasıl alabilirim, tohumu nasıl oluyor? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3650 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-06-2009
|
Alıntı:
tesekkür ederiz ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3651 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-06-2009
|
Yardımınız için teşekkür ederim. Sizin yardımlarınızla ilk defa sera yöntemini denedim. 6 yapraktan üçü tutmuş gibi görünüyor. 6 haziranda dikmiştim. Bakalım ne zaman yavruları göreceğim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3652 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3654 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-12-2007
|
Bundan 2 gün önce Teyzemle markette dolaşırken çiçeklerin arasından bu şirin picasso gözüme çarptı,hemen koydum arabaya ![]() ArdındanTeyzeme gidip,hemen picasso kardeşinin yanına koydum.. ![]() Şimdi kardeş kardeş büyüsünler bakalım.. Bu arada bu picassolar artık Teyzemin ![]() Mor çiçekli picassonun güzelliğine dayanamadığı için ona vermek zorunda kaldım.Aynı zamanda yanındaki yeni pembeyi de..Ama ben ne yaptım,yanlarından birer yaprak aldım.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3655 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Crocus Şen çok güzel görünüyorlar. Özellikle mor olanı daha güzel. Bende de aynılarından vardı ama hastalandıkları için attım. Atmadan önce sağlam zaanlarında aldığım yapraklarından yavrularını ürettim. Şimdi yavrularını seviyorum. Senda yanlarından yaprak almakla ve yavrulatma girişiminde bulunmakla en iyisini yapmışsın Sevgili Crocus Şen. Picaso yaprakları normal yapraklara göre daha kısa zamanda köklenip yavruluyor... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3656 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-12-2007
|
Haklısın Sevgili Faruk,Teyzem mor olanı alınca bende hemen bir yaprak alıp toprağa dikivermiştim.O kadar çabuk yavruladı ki anlatamam. Ayrıca biraz önce saydım 12 tane yavru var beyaz beyaz ![]() ![]() Ayrıca pembedende bir yaprak aldım,bakalım o kaç yavru verecek ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3657 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-06-2009
|
Arkadaşlar burada okuduğum bir şeyi yaptım ve menekşelerime şekerli su verdim 1 lt suya 1 tatlı kaşığı şeker, ama çok kötü koku oluştu iyi bir fikir değil galiba |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3658 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Crocus Şen pembe renkli picassonun yaprakları çok az yavru veriyor. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3659 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Doudou seyreltilmiş şekerli su menekşeler için güzel bir yöntem ama sakıncaları var. Yazın kullanıldığı zaman sıcak havalardan dolayı toprakta sineklenme ve buna bağlı olarak kurtlanma yapar. Toprağı sertleştirip su tutma kapasitesini minımuma indirir. Toprağın sertleşmesine ve ömrünün kısalmasına sebepolur... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3660 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba arkadaşlar, Bir başlıkta Sayın Malina'dan aldığım uyarıyı sizlerle de paylaşmak istedim. Önce hepimizin bu başlığı dikkatle okuması gerekecek. http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=11788 Dikkatle diyorum çünkü , başlığı okur okumaz mesaj temizlemeye giriştim.( Bilgi ya da soru içermeyen mesajlarımı) Ve de çiçeklerine övgüler yazdığım arkadaşlarımın teşekkür mesajları Malina'nın forumda uyardığı gibi havada kaldı. Ben bundan sonra Sayın iklimsiz'in forumda önerdiği "Teşekkür, temenni, istek, beğeni vs. içeren yazışmaların, özel mesaj aracılığıyla yapılması daha doğru olur." yöntemini kullanacağım. Özel mesajların temizliği bize düştüğü için yönetime, en azından bu konuda yük olmayacağız. Mesajlarımızın çoğunu kutlama ve teşekkür mesajları oluşturuyor. Konu içinde bir sorunumuzun yanıtını ararken , bazen onlarca sayfaya bakmak zorunda kalıyoruz. Uyarı için teşekkürler Sayın Malina... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|