agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras) > Afrika Menekşesi (Saintpaulia ionantha)
(https)

Beğeni Düzeni22561Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 19-06-2009, 14:38   #1
Ağaç Dostu

bengi_su's Avatar

Giriş Tarihi: 17-05-2007
Galeri: 19
Çiçeğinin geçmesini bekleyin bence boyuna bacağına bakmadan çiçek açmış maşallah.

bengi_su Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-06-2009, 14:55   #2
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 04-06-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bengi_su Mesajı Göster
Çiçeğinin geçmesini bekleyin bence boyuna bacağına bakmadan çiçek açmış maşallah.

tesekkür ederizbunu bı abla vermıstı bana masallah dıktıgı utun yapraklar tutmus bunun gıbıler bıde hepsını üzerinde cicek var sasırdım kaldım.daha coktu meneksemın cıceklerı ama bılmeyerek sıvı gubre verdım sadece bu kaldı

nermintekin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-06-2009, 15:30   #3
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 03-06-2009
Yardımınız için teşekkür ederim. Sizin yardımlarınızla ilk defa sera yöntemini denedim. 6 yapraktan üçü tutmuş gibi görünüyor. 6 haziranda dikmiştim. Bakalım ne zaman yavruları göreceğim.

ozlemyr Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-06-2009, 16:13   #4
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 04-12-2008
Galeri: 70
Sayın Özlemyr sera yönteminde yavru alımı yazın güneş almayan bol aydınlık alan bir ortamda 1 ay gibi kısa bir zamanda gerçekleşebiliyor...

Faruk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-06-2009, 12:47   #5
Ağaç Dostu

Crocus Şen's Avatar

Giriş Tarihi: 08-12-2007
Bundan 2 gün önce Teyzemle markette dolaşırken çiçeklerin arasından bu şirin picasso gözüme çarptı,hemen koydum arabaya
ArdındanTeyzeme gidip,hemen picasso kardeşinin yanına koydum..
Şimdi kardeş kardeş büyüsünler bakalım..
Bu arada bu picassolar artık Teyzemin
Mor çiçekli picassonun güzelliğine dayanamadığı için ona vermek zorunda kaldım.Aynı zamanda yanındaki yeni pembeyi de..Ama ben ne yaptım,yanlarından birer yaprak aldım..

Eklenen Resimler

Crocus Şen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-06-2009, 13:12   #6
Ağaç Dostu

Sevgili Crocus Şen çok güzel görünüyorlar. Özellikle mor olanı daha güzel. Bende de aynılarından vardı ama hastalandıkları için attım. Atmadan önce sağlam zaanlarında aldığım yapraklarından yavrularını ürettim. Şimdi yavrularını seviyorum. Senda yanlarından yaprak almakla ve yavrulatma girişiminde bulunmakla en iyisini yapmışsın Sevgili Crocus Şen. Picaso yaprakları normal yapraklara göre daha kısa zamanda köklenip yavruluyor...

Eski 21-06-2009, 14:39   #7
Ağaç Dostu

Crocus Şen's Avatar

Giriş Tarihi: 08-12-2007
Haklısın Sevgili Faruk,Teyzem mor olanı alınca bende hemen bir yaprak alıp toprağa dikivermiştim.O kadar çabuk yavruladı ki anlatamam. Ayrıca biraz önce saydım 12 tane yavru var beyaz beyaz..Gerçekten picasso çok cins..
Ayrıca pembedende bir yaprak aldım,bakalım o kaç yavru verecek

Crocus Şen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-06-2009, 15:05   #8
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 13-06-2009
Arkadaşlar burada okuduğum bir şeyi yaptım ve menekşelerime şekerli su verdim 1 lt suya 1 tatlı kaşığı şeker, ama çok kötü koku oluştu iyi bir fikir değil galiba

Doudou Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-06-2009, 15:47   #9
Ağaç Dostu

Sevgili Crocus Şen pembe renkli picassonun yaprakları çok az yavru veriyor. Ben bu çiçekleri katmerli pembe picassodan kaç tane yaprak diktiğimi hatırlamıyorum ama hepsi çok az yavruladı içlerinden biri sadece 3 yavru verdi. Sende deneyince farkına varacaksın. O yüzden katmerli pembe picassonun yapraklarını biraz fazla dik.

Eski 21-06-2009, 15:49   #10
Ağaç Dostu

Sayın Doudou seyreltilmiş şekerli su menekşeler için güzel bir yöntem ama sakıncaları var. Yazın kullanıldığı zaman sıcak havalardan dolayı toprakta sineklenme ve buna bağlı olarak kurtlanma yapar. Toprağı sertleştirip su tutma kapasitesini minımuma indirir. Toprağın sertleşmesine ve ömrünün kısalmasına sebepolur...

Eski 22-06-2009, 15:02   #11
Ağaç Dostu

maki01's Avatar

Giriş Tarihi: 05-05-2008
Galeri: 73
Merhaba arkadaşlar,
Bir başlıkta Sayın Malina'dan aldığım uyarıyı sizlerle de paylaşmak istedim.
Önce hepimizin bu başlığı dikkatle okuması gerekecek.
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=11788
Dikkatle diyorum çünkü , başlığı okur okumaz mesaj temizlemeye giriştim.( Bilgi ya da soru içermeyen mesajlarımı) Ve de çiçeklerine övgüler yazdığım arkadaşlarımın teşekkür mesajları Malina'nın forumda uyardığı gibi havada kaldı.
Ben bundan sonra Sayın iklimsiz'in forumda önerdiği "Teşekkür, temenni, istek, beğeni vs. içeren yazışmaların, özel mesaj aracılığıyla yapılması daha doğru olur." yöntemini kullanacağım. Özel mesajların temizliği bize düştüğü için yönetime, en azından bu konuda yük olmayacağız. Mesajlarımızın çoğunu kutlama ve teşekkür mesajları oluşturuyor. Konu içinde bir sorunumuzun yanıtını ararken , bazen onlarca sayfaya bakmak zorunda kalıyoruz.
Uyarı için teşekkürler Sayın Malina...

maki01 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-06-2009, 16:29   #12
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 18-06-2009
selamlar, uzun süredir siteyi takip etmeme rağmen aranıza yeni katıldım. Bıkmadan usanmadan tüm mesajları okudum. En kısa zamanda benimde menekşelerimi görmenizi istiyorum sizin sayenizde yapraktan menekşe bile tutturabildim

dilek-ce Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-06-2009, 00:00   #13
Ağaç Dostu

maki01's Avatar

Merhaba Fatih,
Menekşede kullanılabilecek toz hormonu buldum sonunda.Selahattin Beyin önerisiyle ekip2004' den 2 paket getirttim. 50 gramlık ambalajı var. Ancak üzerinde "Evde hullanmayın" filan yazıyor. Korktum , paketi açamadım bile. Temin ettiğim kişiye mesaj yolladım. " Tehlikesi nedir?" "Buharlaşır mı?" diye... Malesef 1 hafta olmasına rağmen yanıt gelmedi. Sen hormonun kalanını nerede muhafaza ediyorsun? Eldiven. maske filan diyor açıklamasında. Ürktüm açıkcası...

Eski 24-06-2009, 21:41   #14
Ağaç Dostu

Fatih's Avatar

Giriş Tarihi: 14-12-2008
Galeri: 66
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi maki01 Mesajı Göster
Merhaba Fatih,
Menekşede kullanılabilecek toz hormonu buldum sonunda.Selahattin Beyin önerisiyle ekip2004' den 2 paket getirttim. 50 gramlık ambalajı var. Ancak üzerinde "Evde hullanmayın" filan yazıyor. Korktum , paketi açamadım bile. Temin ettiğim kişiye mesaj yolladım. " Tehlikesi nedir?" "Buharlaşır mı?" diye... Malesef 1 hafta olmasına rağmen yanıt gelmedi. Sen hormonun kalanını nerede muhafaza ediyorsun? Eldiven. maske filan diyor açıklamasında. Ürktüm açıkcası...
Sevgili Maki01 bana böyle bir uyarı yapılmadı ve hala sağım
Sanırım içeriği farklı olabilir ama bildiğimiz toz yani

Fatih Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-06-2009, 00:25   #15
Ağaç Dostu

maki01's Avatar

Sevgili Faruk,
Hormonu menekşe için istemedim aslında. Benim bir karanfilim var, tohumdan üretmeyi başaramadım henüz. Çelikten de üretememiştim. Şu an bir çeliğim sıvı hormonla filizlendi. Hormon aranmam o nedenle idi. Uyarı için teşekkürler.
Bu arada hemen sorulara başlayarak bunaltayım seni. Bardağa ısladığım yaprak yoğun bir şekilde köklendi. Yavru yok. Toprakla buluşturmak için yavrunun oluşmasını beklemeli miyim?

Not: Yapraklar sizin ellerinizde hemen tutuyor. DefneD'nin yazdığı gibi 2 aydır toprağa ektiğim çeliklerde, ölenlerin dışında, hiç gelişme yok

Düzenleyen maki01 : 24-06-2009 saat 19:51 Neden: Ek
Eski 24-06-2009, 00:25   #16
Ağaç Dostu

Sevgili Defne sera olmadan dışa yaprak dikeceksem kalın uzun saplı olan yaprakları tercih ediyorum. Daha fazla dayanıklı oluyorlar. Yapraklarınızı 19 Mayıs ta diktiyseniz daha 2 ya da 3 haftalık zamanları var. Biraz daha sabretmeniz gerekecek...

Eski 24-06-2009, 00:31   #17
Ağaç Dostu

DefneD.'s Avatar

Giriş Tarihi: 15-05-2009
Galeri: 17
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Faruk Mesajı Göster
Sevgili Defne sera olmadan dışa yaprak dikeceksem kalın uzun saplı olan yaprakları tercih ediyorum. Daha fazla dayanıklı oluyorlar. Yapraklarınızı 19 Mayıs ta diktiyseniz daha 2 ya da 3 haftalık zamanları var. Biraz daha sabretmeniz gerekecek...
Sabır sabır ya sabır......
Teşekkürler Faruk. Uygulamalarıma itiraz etmediğine göre aynen devam ediyorum.
İyi geceler

DefneD. Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-06-2009, 00:32   #18
Ağaç Dostu

maki01's Avatar

Heyecan yaptım şimdi. Bu kökleri zedelemeden nasıl dikebilirim acaba?

Eski 24-06-2009, 00:43   #19
Ağaç Dostu

maki01's Avatar

Sevgili Faruk,
Unutmuşsun tabii. Şaşırtma sırasında telef etmiştim çeliklerimi
"Yaprağı çıkar, yeniden aynı yere dik" demeni yanlış algılayıp, zavallı minik köklerini çıtırdatarak çekmiştim.

Eski 24-06-2009, 19:37   #20
Ağaç Dostu

maki01's Avatar

Merhaba Arkadaşlar,
mihrimah arkadaşımız daha önce sözünü ettiği çeviriyi yaptı. Hepimizin faydalanacağı çok yararlı bilgilere ulaşmak istiyorsanız burayı tıklayın

Düzenleyen maki01 : 25-06-2009 saat 22:06 Neden: :)
Eski 24-06-2009, 21:47   #21
Ağaç Dostu

maki01's Avatar

Menekşeler mum çiçeklerini kıskanmaya başladı Fatih'cim. Hormonla ilgili beklediğim mesaj geldi. "Kullandıktan sonra paketi tekrar bantlayın, sorun olmaz" dediler de yaprak kalmadı çelik alınacak Daha doğrusu kendisi yanlışlıkla kırılmamışsa , kıyıp da yaprak koparamıyorum . Elimin altında bulunsun, birgün denerim. Suya ısladığım bir yaprak var. Yaklaşık 1 haftadır suda. Bunu sudan çıkarıp denesem olur mu sence?

Eski 26-06-2009, 12:03   #22
Ağaç Dostu

bernacyhn's Avatar

Giriş Tarihi: 14-04-2008
Faruk abim Gülden ablamdandan gelen yavrulayan yaprakların resimlerini koymamı istemişti ben de onları ekliyorum şimdi

Eklenen Resimler

bernacyhn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-06-2009, 12:04   #23
Ağaç Dostu

bernacyhn's Avatar

sonuncusu...

Eklenen Resimler

Eski 26-06-2009, 15:45   #24
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 27-03-2007
merhaba menekşe sever arkadaşlar, yıllardır forum takip edip üyel olmama rağmen hep sessiz kalmış sizleri takip etmiştim fakat köklendirme hormonu denemelerimdeki başarısızlıklarım beni çok üzdü; Fatih beyin ve bazı arkadaşların bahsettiği gibi hormon denemelerimde başarısız oluyorum ve büyük ihtimalle de kendi sabırsızlığım ve bilgi-tecrübe eksikliğim de bu konuda en büyük etken;toz hormonu nasıl tatbik edicem sulandırıp içerisinde mi bekleticem yoksa sapı ıslatıp daldırma mı yapıcam daldırma yoluyla yaptığım denemelerde hemen hemen bütün saplarda çürümeler oldu sanırım dozu ayarlayamadığımdan yaprakta yanmalar oluyor, kullandığım hormon %o5 İBA&%o5 NAA içeren massplant isimli bir malzeme (umarım ticari isim kullanmamda bir mahsur yoktur) konuyla ilgili cevap yazacak ve bilgilerini paylaşacak dostlara sonsuz teşekkürler.

avukat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-06-2009, 11:26   #25
Ağaç Dostu

Fatih's Avatar

Giriş Tarihi: 14-12-2008
Galeri: 66
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi avukat Mesajı Göster
merhaba menekşe sever arkadaşlar, yıllardır forum takip edip üyel olmama rağmen hep sessiz kalmış sizleri takip etmiştim fakat köklendirme hormonu denemelerimdeki başarısızlıklarım beni çok üzdü; Fatih beyin ve bazı arkadaşların bahsettiği gibi hormon denemelerimde başarısız oluyorum ve büyük ihtimalle de kendi sabırsızlığım ve bilgi-tecrübe eksikliğim de bu konuda en büyük etken;toz hormonu nasıl tatbik edicem sulandırıp içerisinde mi bekleticem yoksa sapı ıslatıp daldırma mı yapıcam daldırma yoluyla yaptığım denemelerde hemen hemen bütün saplarda çürümeler oldu sanırım dozu ayarlayamadığımdan yaprakta yanmalar oluyor, kullandığım hormon %o5 İBA&%o5 NAA içeren massplant isimli bir malzeme (umarım ticari isim kullanmamda bir mahsur yoktur) konuyla ilgili cevap yazacak ve bilgilerini paylaşacak dostlara sonsuz teşekkürler.
Sayın Avukat aramıza tekrar hoş geldiniz.
Köklendirme hormonu fazla kullanımı çiçeğin sapını çürütüyor bunu önlemek için ben bazı şeyler yapıyorum.Yaptıklarım:
*2 çay kaşığı torfa yarım ya da bir çay kaşığı köklendirme hormonu ekleyipbu karışıma menekşe yapraklarını daldırıp çıkartıyorum.
*Dikmek için açtığım küçük çukurcuklara az miktarda hormonu iiçine döküp yaprağın ucu değecek şekilde dikiyorum.

Benim çürütmemek için yaptığım şeyler bunlar.

Düzenleyen Fatih : 27-06-2009 saat 13:33
Fatih Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-06-2009, 12:11   #26
Kaybettik

sevim.K's Avatar

Giriş Tarihi: 11-12-2008
Galeri: 6
Merhaba menekşeseverler;Afrika menekşeleri sadece salon bitkisi olarak mı yetişir. Adı afrika menekşesi olduğuna göre sıcağa dayanıklı olmaz mı? Eskiden çok güzel menekşekerim vardı çeşitli nedenlerle bakamadım, öldüler. Şimdi yine yetiştirmek istiyorum ama kapalı alanda çiçek bakamıyorum.Bir arkadaşım değişik renklerde menekşe yaprakları verdi. Çimlendirip yetiştirmeyi deneyeceğim. Balkonda bakabilir miyim. Selamlar

Düzenleyen sevim.K : 27-06-2009 saat 19:36
sevim.K Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-06-2009, 12:36   #27
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 27-03-2007
toz hormonun kullanımı konusundaki çaresizliğimi duyup cevap yazan sevgili bernacyhn ve fatihbrk başta olmak üzere bütün forum arkadaşlarına teşekkürler, sizlerin tavsiye ettiği yöntemleri de muhakkak deneyeceğim,umarım başarılı olurum.

avukat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-06-2009, 14:42   #28
Ağaçsever

NURSER's Avatar

Giriş Tarihi: 29-05-2009
Galeri: 1
Galiba sonunda başarıyorum. iki hafta oldu hala yaprak sapasağlam, canlı duruyor. Herhalde yavru verir artık değil mi? Fazla güneş ışığı almayan aydınlık bir ortamda duruyor ve sürekli nemli tutuyorum toprağını
Name:  S6000845.jpg
Views: 1353
Size:  43.5 KB

NURSER Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-06-2009, 16:14   #29
Ağaç Dostu

bernacyhn's Avatar

Sevgili avukat, sizi yeniden aramızda görmek çok güzel. Yukarda gördüğünüz fotoğraflardaki yavrular tamamen daldırma yöntemiyle üretildi ve ben sadece torf kullanıyorum. Sapı ıslatmanıza da gerek yok can suyunu vermeniz yeterli. Bir de bu şekilde deneyin. Eminim yeni yavrularınız olacaktır.

Eski 27-06-2009, 20:49   #30
Ağaç Dostu

Lalezan's Avatar

Giriş Tarihi: 17-06-2009
Galeri: 14
Yıllardır menekşe yetiştiriyorum. Bu konuda hiç başarılı değildim. Hiç pes etmeden sürekli menekşe aldım. Menekşelerim ilk defa bu günlerde sitenizi takip ettiğim günden itibaren çok güzel oldular. Yakında resimlerini göndereceğim.

Lalezan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:08.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025