![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Nermintekin büyük bir hata yapmışsınız. Menekşe çiçekli ya da tomurcuklu iken sıvı ya da toz herhangi bir gübre menekşeye verilmez. Verildiği anda açan çiçeklerin sap kısımları yumuşar ya da açmak üzere olan tomurcuklar kurur açmaz. Menekşeye gübre dinlenme aşanmasından yeni çıkmış olduğu tomurcuksuz aşamada verilir yani çiçeksiz aşamada. Belirli bir müddet bu durum devam edecektir. Ama bu durum menekşelerinizin kuruyacak olması anlamına gelmez. Normal sulamaya devam edim ihtiyaç duydukça. Ama tekrardan gübre felan vermeyin... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-05-2009
|
faruk bey bugün bende bir resimle benim menekşecikleri danıştım ama kimseden ses çıkmadı. sizin engin tecrübelerden bi faydalansak nasıl olur ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-03-2009
|
Sayın Faruk ve Sayın Katmer, cevaplarınız için teşekkür ederim. Yazdıklarınızın tümü menekşelerimi çimlendirememe sebep olmuş olabilir, koyduğum yerle ilgili bir alaka kurarak ışık geçirmeyen kupa içinde evin çeşitli yerlerinde gezdirdim yaprakları. Bolu'da hava yeni ısınmaya başladı sayılır, akşamları mutlaka serin oluyor. Beklemeye devam... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-05-2009
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-06-2009
|
cok ****** faruk bey tam anlatıgınız gıbı oldu menekselerım. bılmıyordum sıvı gubrenın cıceklıyken verılmıyecek oldugunu ayrıca bunuda ögrendıgım ıyı oldu.sadece üc meneksem böyle oldu dıgerlerınde hıcbır problem yok.zaten gübreyı verdıkten sonra böyle oldular.dun aksam bauhause menekse almıstım ve uzerınde hıc cıcek yoktu.rengı tahmınım koyu pembe sabah baktıgımda ıkı tane tomurcukları vardı.acaba dedım vardıda benmı gormedım yoksa dıger acmıs olan menekselerımı kıskanıp oda acmakmı ıstedı ![]() ![]() cıcegım bu durumda |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Yeni Üye
|
![]() bunlarda suan uzerınde cıceklerı olmayan menekselerım ![]() ![]() IMG]http://i40.tinypic.com/287i3ib.jpg[/IMG] bunlarda cıcekte olan menekselerım ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-03-2009
|
Nerde hata yapıyorum? Arkadaşımın menekşelerinden aldığım yaprak çeliklerini suda 1 ay kadar beklettikten sonra çimlendirmeyi başaramadığımdan, toprakta çimlendirmeye çalışıyorum. Menekşe çimlendirmek için ne kadar süre gerekir? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Yeni Üye
|
bende suda koklendırıp topraga dıkıyorum su ana kadar bı sorun olmadı.hatta cok cabuk kok salıyorlar.eger dırek topraga dıktıgımde cok gec koklenıyorlar.herhalde herkezde farklı tutuyo yapraklar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu.
|
Sayın juniperus, normalde yapraklar suda bir hafta içinde köklenmeye başlar.. Işık almayan bir bardak içinde bekletmeniz yeterli. Sanırım sizde bir problem olmuş. Bazı hazır alınan menekşelerin yaprakları köklenmemekte diretiyor. Bunun sebebinin de üretim sırasında yüklenen hormon olabileceğini düşünüyorum.. Yapraklarınız ölmediğine göre ümidiniz var demektir. Bir de bu şekilde deneyin belki daha çabuk köklenirler.. Size kolay gelsin... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Juniperus su da köklendirmeyi öğrenmek adına çok yaprak kaybeden ve sonunda nerelerde hata yaptığımı göre göre suda çimlendirmeyi iyice kavrayan biri olarak şunları söyleyebilirim. Su da ince saplı yapraklar kalın saplı yapraklardan kolay köklenir. Yaprak arkası beyaz olan yapraklar yaprak arkası kırmızı olan yapraklardan çok çok kolay köklenir. Yaprak kenarları fırfırlı olan yapraklar yaprak kenarları düz olanlara göre çok kolay köklenir. Suda picasso yaprakları normal cinslere göre çok çok geç köklenir ya da inat edip köklenmeden çürür ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Juniperus difembahyanızın toprağında ki menekşe yapraklarını sakına çıkarmayın. Çünkü bu bitkinin dibinde ki yapraklar benim saksımda kısa zamanda yavrulayıp çok hızlı gelişti. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
Menekşeleriniz çok güzel ve sağlıklı görünüyorlar nermintekin. Ellerinize sağlık. Siz de "yeşil parmak" olmalısınız. Ben 2 aydır çelik filizlendirmeyi başaramadım henüz. Suya ısladığım bir yaprak köklendi. Benim için büyük başarı ![]() Düzenleyen maki01 : 16-06-2009 saat 11:00 Neden: harf |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
![]() bılmeyerek üzerlerınde cıcek varken gübre vermek oldu.ve suan cogunun cıcegı yok.ama olsun onların yesilliginide seviyorum.acarlar elbet.galıba ''yesil parmagım'':övüvnek gibi olmasın ama.bu zamana kadar en kotü yapraklarım bıle kok saldı.hic fıre vermedım.insallah yavrularınıda görmek nasıp olur ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-05-2009
|
acil yardım
arkadaşlar. henüz yeni yavru menekşelerim var. ama sorun dik dik duran yapraklarının saksı kenarlarına yatması. solma yok. minik yaprakta çıkarıyor. sanki ölü taklidi yapar gibi.yapraklar yeşil ama onlar yinede ölü gibi. suyuna bakarım. ilk doğan güneş ışıklarını alırlar.diğerleri hallerinden memnun.kafam karıştı. bana yardım edin lütfen |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 29-05-2009
|
Merhabalar, Ben de suya koyduğum 12 yapraktan 12 tanesini de köklendirdim. İlk köklenen yaprak 10 günde köklerinden bir tanesini minicik göstermeye başlamıştı. En son köklenen yaprak 14 günde köklenmeye başladı, hepsini toplam 3 hafta suda bıraktım (Her gün yaprakları dayanamayıp kurcaladığım anlaşılıyordur her halde ![]() Benim gibi suda tam başarıdan sonra toprakta çürüten var mıdır acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
|
İlk denemede kayıpsız becerebilmeniz bi mucize olurdu uygun ortamı hazırlayana kadar alışana kadar yani kayıplarınız olcaktır bende suda köklendiremiyorum yapraklarımı çok nadiren başardım onlarıda toprağa dikince kayıplar yaşadım ama şimdi seralarda kaybım yok denecek kadar az hle bu günlerde 1 ayda yavru veriyor. ![]() Düzenleyen bengi_su : 16-06-2009 saat 13:59 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-12-2008
|
Sn.Mihrimah ben sera yöntemiyle diktiğim köklü veya köksüz hiçbir menekşe yaprağında başarı sağlayamadım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 29-05-2009
|
ninina84'ün bahsettiği gibi kapaklarını açıp devam edeceğim. Neticelerini yazarım. Galiba nemi çok fazla geliyor, çok fazla damlacık oluşuyor, kutuların içi sürekli buğulu buharlı, bu damlalar birleşip damlıyorlar. Bu arada yaprakların üzerine damlıyor olabilir. Bu da çürümeye sebep olmuş olabilir diye düşündüm. Cevapları için ninina84 ve bengi_su'ya teşekkür ediyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-06-2009
|
Bunlarda benimkiler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Yeni Üye
|
Menekşelerim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Yeni Üye
|
Bunlar son |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
|
Paslı çiviyi menekşelerde kullanan ve iyi sonuçlarına şahit olan biri olarak ısrarla tavsiye derim. Demir ihtiyacını karşılamanın en doğal yolu... Bazı yaprak sararmalarının nedeni demir eksikliği olarak nitelendirilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar yaz aylarında yaprak çeliklerinizi serasız dikmenizi tavsiye ederim. Sera genellikle kış aylarında kullanılan ve ısı kaybını minumuma indirgeyen bir yöntemdir. Yaz aylarında sıcaklık uygun olduğu için dışa yapılan dikimlerinizde olumlu sonuç elde etmeniz büyük bir olasılıktır... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Kaybettik
|
"Sizin için yetiştirdim öğretmenim" diyerek bir menekşe getirmişti bir arkadaşım ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|