![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Kaybettik
|
Tabi ki yaşıyor DefneD. O özel bir çiçek Her ne kadar çiçek açmıyor da olsa inatla bakıp büyütüyorum onu.Çünkü bir hikayesi var o menekşenin![]() Üç yıl oluyor sağlık nedeniyle bir aya yakın uzak kaldıktan sonra göreve başladığım zamandı.Senelik izinlerin dışında ilk kez o kadar uzak kalmıştım.Okul bahçesinde düzenlenen bir tören sonrası bir arkadaşımın eşi çocukların resmini çekerken benim de bir iki resmimi çekmiş. Arkadaşım menekşeyle birlikte vermişti resimleri "sizin için" diyerek. "Sen hiç çocuklara bu kadar güzel bakan iki göz gördün mü?" diye söylemiş eşi çektiği resimleri gösterdiğinde nasıl bakıyorduysam çocuklara. Resimleri verirken menekşe saksısını uzatıp "sağlığınız için dua ettim bu menekşeyi sizin için yetiştirirken" dedi. Bende gülümsedim. Bak duaların kabul oldu diyerek ![]() Sevgiler DefneD, ilgin için teşekkürler ![]() Düzenleyen sevim.K : 17-06-2009 saat 14:15 |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-06-2009
|
ben menekşelerim için çiçek coşturan aldım afrika menekşesi için özel diyor kullanan varmı acaba ? |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
VİOLETT, Menekşede yeniyim. Burada edindiğim bilgilere dayanarak ben de afrika menekşeleri için özel çiçek çoşturan sıvı gübresi kullanıyorum. Faruk kardeşimizin uyarısına dikkat et lütfen. "Çiçek var ise gübre vermeyin" diyor. Çiçekli olanlara gübre vermeyi kestim. Diğerlerine devam ediyorum. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-05-2009
|
merhaba geçen hafta plastik bardak içine menekşe yapraklarını dükmüştüm. bu sabah bi baktım yaprak uçlarından çürümeye başlamış kurtarmak için ne yapabilirim |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-06-2009
|
merhaba ben foruma yeni üye oldum...3 gündür oldukça bilgi edindim sayenizde.ancak tomurcuklarıyla alıp eve getirdiğim menekşem tüm tomurcuklarını açamadan döktü.çok üzgünüm..korkuyorum birde ölecek diye ne önerirsiniz... |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın Sroglu bu sorunuzla ilgili önceki birkaç sayfalık mesajlarda yeterli bilgi var. Onları takip ederseniz sorununuza çözümü sağlamış olursunuz. Üzülmeyin bu herkeste olağan bir sorun. Menekşenizde bu bahsettiğiniz sorun herhangi bir ölme belirtisi değildir. ![]() |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Merhabalar.Annemin uzun istek üzerine zorla ayırttığı yarularımı size sunuyorum.Ayırtmasının nedenide komşulara çiçeklerimi satacağını söylemesiymiş.Tabi ben bunu kapının çalması ve yavrularımın hepsinin gözümün önünden gitmesi üzerine anladım Ama iyi oldu.Yeni üreteceklerim için yer açıldı![]() Tabi tekrar bu yoğun istek üzerine menekşe istenirse satmayı planlıyorum.Çünkü yavrulayacak 48 bardak ve saksı menekşe var.Bunların yarısı yavrulu yarısı yolda. Çiçek coşturana gelince her sulamada yazar üstünde ancak ayda bir kez öneririm. Birde yaprağın tutmamasından korkuyorsanız köklendirme hormonu kullanın.Gövdeden ayırdığım yavrularda kullanıyorum.Birde siz gibi değerli dostlarımdan aldığım yapraklarda ![]() |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Yeni Üye
|
Alıntı:
sayın fatihbrk, aranıza fazla katılamasamda forumu takip ediyorum,köklendirme hormonunu nereden buluruz, |
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın Tılsım88 köklendirme hormonunu zirai ilaç satan her yerde bulabilirsiniz. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Kaybettik
|
Sardunyalarım, kedi tırnağı ve kaktüs derken ihmal etmişim menekşemi. Akşam saksısını değiştirdim. Bir kaç yaprağını kırdım gömüverdim başka bir saksının kenarına. Eğer tomurcuklanırsa çiçekte vereceğine inanıyorum. Bir şekilde küstürmüş olmalıyım ilk kez böyle birşey yaşıyorum ![]() |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Ggulday yaprakların hafiften yumuşaması ve uçlarının hafiften kuruması sorun olmaz. Menekşe çeliklerinde sap kısımları önemlidir. Sap kısımlarında sorun yoksa çok fazla üzülmeyin. Çok aşırıda sulamayın sakına. Toprak iyice kuruyunca sulayın. Çürüse dahi yılmak yok. Tutana kadar devam.![]() |
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-05-2009
|
Alıntı:
içim rahatladı faruk bey teşekkür ederim. saplarında bişey yok şükür. tutana kadar bırakmıycam onalrı inşallah. iyi günler |
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar sevgili Gül teyzemin hediyesi olan çeliklerden iki tanesi yavruladı. Bu birincisi ![]() Bu da üstten görünüşü. Üstten görünüşlerini özellikle koyuyorum ki kaç tane yaprak bir arada görebilesiniz ve ona göre tavsiyede bulunabilesiniz. ![]() Bu da ikincisi ![]() ve üstten görünüşü ![]() Bu da, hatırlayanlarınız olacaktır, tam bir yıl sonra yavrulayan menekşem. ![]() Şimdi soru(ları)m şu: bunları ayırmam gerekiyor mu? Gerekiyorsa nasıl ayırmalıyım? Ayırırken anaç yaprakları kesecek miyim? Yanlış bir şey yapmak istemiyorum çünkü hepsi çok güzeller ve zarar verebilirim diye korkuyorum. Şimdiden teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sayın Malbman benim ayırdığım yavrular kadar olunca ayır derim.Hatta resimleri üstlerde.Anaç yaprakları üretim için tekrar kullanabilirsin. |
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevigili fatihbrk, teşekkür ederim. Yani daha hiç birini ellemeyeyim diyorsun, doğru mu anlamışım? Yoksa o bir yılda çıkanlar senin yavrular kadar olmuş mu? Ben pek karşılaştırma yapamam da, onun için soruyorum. Sevgiler |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
|
Malbman evet doğru anlamışsın.Hiç birini elleme.O bir yılda çıkanda dursun onuda elleme.Ağustos gibi birdaha bakarız o bir yıllığa o zaman o boya ulaşır. |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler sevgili Fatih. En kısa sürede yayınlamaya çalışacağım. Satışa başlamışsın , hayırlı kazançlar diliyorum. Kargo sorununu çözersek hemen sipariş geçebilirim. Ziraat mühendisi yeğenim bana bir köklendirme hormonu (sıvı ) verdi. Odunsu ya da yaprak çeliklerinde kullanılabilirmiş. Küçük bir şişeye bir kısmını boşalttım. İçinde 5 sn gibi bir süre beklemesi gerekiyormuş, yani 5'e kadar sayıp çekecekmişim. Olmadı 1 hafta içinde öldü yapraklar. Sen hormon olarak ne kullanıyorsun? Sevgiler.. Düzenleyen maki01 : 17-06-2009 saat 16:44 Neden: Ek |
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar yavru fideleri anaç yapraktan ayırırken kesinlikle elinizle ayırın. Bıçak gibi keskin bir malzeme kullanmayın. Ayırma işleminde anaç yaprağı kesinlikle kesmeyin. Elinizle anaç yapraktan yavru menekşeleri ayırdıktan sonra anaç yaprağı köklü şekilde tekrar dikin. 1O-15 gün arası yapraklar tekrar farklı yerlerinden yavrulayıp yavru veriyor. Kesinlikle denemenizi tavsiye ederim. Ben bu şekilde yaprak çeliklerimi 3 ayda 3 kez yavrulattım... |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Yeni Üye
|
çiçek coşturanı çiçekli menekşelerime kullandım çiçekleri soldu tamamen kurumazlar inşallah |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Yeni Üye
|
evet birdaha vermem bilginize teşekkürler |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-06-2009
|
Sayın Faruk Bey, sıvı gübre kullanımıyla ilgili yazınızı okudum da aklıma bir şey takıldı. Dışardan aldığım menekşelerimin hepsinde tomurcuklar kuruyordu. Forumdaki arkadaşların ve sizin katkılarınızla onları bakıma aldım ve uzun zaman sonra ilk defa bir tane tomurcuk gördüm. Bunu da sıvı gübreye borçlu olduğumu sanıyorum. Oluşan tomurcuk çok minik şu anda. Şimdi sıvı gübreyi kesmeli miyim, yoksa devam mı etmeliyim? Sanki gübreyi kesince eski hallerine dönerler diye korkuyorum. |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın Özlemyr gübre olayı bitki çiçeksizken dinlenme aşamaşında verilir. Tomurcuklu aşamada bitki dinlenme dönminden çıkmıştır. Bu aşamada bitkinin gübreye ihtiyacı yoktur. İhtiyacı olmadığı dönemde bitkiye zorla birşey vermekte bitkiye zarar vermekten başka birşey sağlamaz. Zaten siz kendinizde belirttiniz tomurcuksuz aşamada sıvı gübreyi kullanmaya devam ettiğinizi. Bu dönemde bitkinizde tomurcuk oluşumuyla bittiğine göre artık gübreye dinlenme aşamasına kadar kullanmanıza gerek yok... |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın mihrimah, Çeviri yaparsanız hepimiz faydalanabiliriz. Afrika menekşesi hastalıklarıyla ilgili yapraktan yorum yaparak öneride bulunan (http://www.steverd.com/violets/leaves/leaf-id.htm ) bu sitedeki bilgileri çevirip hastalıklar başlığına eklemek istedim. Fotoğraflara "copyright: kopyalanamaz" koydukları için yapmadım. Sitemize zarar verebilirdi fotoları kullanmak. Foto olmayınca da çeviri yapmam anlamsız olacaktı. Benim menekşede de sanki tohum oluşacak gibi. Çevirinizi merakla bekliyoruz... |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-06-2009
|
sayın faruk bey benım boyle bır meneksem var bır akrab abla vermıstı ben bunun ana yapragını kesıp yenıden koklendırsem menekseme bır zara vermıs olurmuyum yoksa bıraz daha beklemelımıyım.bırde bır soru daha cıcekdeyken sıvı gubre verdıgım için suan menekselerımın cogunda cicek yok.peki simdi sıvı gubre versem bı masuru olurmu kı.cevabınız için simdiden tesekkür ![]() ![]() Düzenleyen nermintekin : 19-06-2009 saat 15:06 Neden: bır resım sıldım |
|
|
|
|
|
#30 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|