![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Menekşeler çıldırmış olmalı-2
Kuzey-Doğu pencere köşesinde hem sabah hem akşam güneşi alıyorlardı. Artık kat kat açıyorlar ve bir kat yaprak bir kat çiçek çıkıyor. Bu işi öğrenmeye başladım sanırım Sabah güneşi kışın 9 da bitiyordu ama şimdi 11 e kadar sürüyor sıcak olmaya başladı ve saat 5 den sonra batan güneşi içeri alan kuzey pencereli serin bir odaya aldım. Menekşelerin yerlerini değiştirme zamanı geldi arkadaşlar. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın Kahraman Koray menekşeleriniz harika gerçekten çıldırmış durumdalar maşallah. Benim menekşelerim de sizinkilerle aynı konumda ama burası Bartın ve genelde güneş görmüyorlar hala... Çünkü hava sürekli kapalı, ama en azından aydınlık bir ortamdalar sizinkilere bakınca benim menekşelerimin güneşe ne kadar aç olduklarını görebiliyorum, aydınlık tek başına yeterli gelemiyor maalesef. Tekrar maşallah, bu güzellikleri sık sık paylaşın bizimle. |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
, seramik dış saksıların içinde daha önce bahsettiğim fitil var. Fitil iç saksıdaki toprağa bitkinin köküne yakın bir yerden yüzeye çıkıyor. Daha önce 2 fitil koymuştum ama 1 fitil fazla gelince bazılarından çıkardım. Şu anda sadece seramik dış saksılara 15 günde 1 besin içeren su koyuyorum ve menekşeler ihtiyaçları kadar olan suyu oradan içiyorlar ![]() |
|
|
|
|
![]() |
|
|