![]() |
|
![]() |
#2822 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-03-2009
|
Sayın Faruk,bugüne kadar sıvı besinleri üzerinde yazan talimata göre kullanıyordum.Arkadaşların önerisi üzerine npk 15 30 15 aldım ve 1 litrelik şişelere 1 çay kaşıgı koydum.Çok az eriyor suda .Onunla sularken yapraklara değirmişim ve 2 yaprağım ölmü.Kısacası bu takviye besinleri kullanırken korkuyorum.Ne yapmalıyım? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2823 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-01-2009
|
Özlem, yapraklardan yeni bir bitkinin rejenere olması yaklaşık 2 ay sürüyor. Ancak biz bunları ayda bir alt kültüre alarak çoğaltıyoruz. İstediğimiz sayıya ulaşınca da köklendirme ortamına geçiyoruz. Sonra sera aşaması geliyor ki bu da labaratuarda köklenmiş bitkiciklerin dış ortama adaptasyonu ve büyütülmesini kapsıyor. Bu aşama da yaklaşık 2 ay sürüyor. Yeterli büyüklüğe ulaşan fideleri saksılara alıp çiçeklenmesini bekliyoruz. Bu aşmada 2 ay sürüyor. Yani yapraktan yeni bir bitkinin eldesi en az 6 ay ama, biz ortalama10 ay bu işlemi sürdürüyoruz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2825 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-12-2008
|
Menekşe yapraklarındaki bu çatlama ve yırtılmaya benzeyen oluşumların sebebi ne olabilir? Çarpma, düşme gibi bir olay olmadı. Bir anda ortaya çıktılar. Şimdilik sadece bir menekşede var. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2826 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2827 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 26-12-2006
|
Afrika menekşesi için sadece torf yeterli midir?Menekşelerimin saksını değiştireceğim. Nasıl bir karışım önerirsiniz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2830 |
Ağaç Dostu
|
Afrika menekşesinde, bitkilerde yeni ev sera ortamı
Sizlere yeni bir sera ortamı denememi sunuyorum. Besin için inositol (portakal suyu), piridoksin (B6) ve thiamin (B1) vitaminleri ve molibden gibi eser elemanları içeren bitki besinleri, steril toprak ve su gerekiyor. Gereksiz üremeyi durduracak antibiyotikler de eklenebilir. B6 ve B1 vitamini içeren ilaçlar mevcut. Bunlar ezilerek kullanılabilir. Sera için şeffaf plastik kutu ve portakal suyu içindeki sitratı tamponlaması için biraz kalsiyum karbonat (pastalar için kullanılan karbonattan çok az) kullanılabilir. Bu ortamlar bitki doku kültüründe agar steril ortamlarda kullanıldığından seralarda da toprakta **** torfta kullanılabilir mi bunu deniyorum. Bu durumda sap ve yaprağı hatta yaprak parçasını gömerek 3 farklı deneme yapıyorum. Sonuçları sizinle paylaşacağım. Düzenleyen Kahraman Koray : 27-03-2009 saat 18:02 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2831 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-03-2009
|
merhabalar arkadaşlar uzun yıllardır menekşe yetiştiririm çok severim menekşeleri tecrübelerime dayanarak sizlere uyguladığım teknikleri anlatmaya çalışacağım menekşeler toprak saksıları çok seviyor diğer bitkiler gibi hem pilastik saksıya hem toprak saksıya aynı gün menekşe ektim toprak saksıdaki daha çabuk büyüdü ve açtı ben menekşeleryumurta haşladığım suyu döküyorum daha çok çiçek veriyor yumurta kabuğundaki kalsiyum fazlalığından heralde birde beyaz ve pembe menekşeden yaprak alın toprağa parmağınızla delik açın iki yaprağıda aynı deliğe ekin menekşeleriniz pembe beyaz olur veya mor beyaz yaprak aldığınız renge göre değişir bunların hepsi test edilip denenmiş yöntemler hepinize saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2833 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-12-2008
|
Sn. Katmer ikinci resimdeki o çillilerden değil mi? İlk aldığınızda rengi daha mı koyuydu yoksa böyle miydi? Benimki aldığım gün koyu pembeydi ve çilleri çok belirgindi. Ama eve getirdikten sonra açan çiçekler açık pembe ve az çilli oldu. Mor kızınız da çok güzelmiş ![]() Düzenleyen ninina84 : 27-03-2009 saat 23:37 Neden: ekleme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2834 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Katmer çok güzel görünüyorlar maşallah.Ben unlu bitten kurtuldum kurtulmasına da ne zaman çiçek görürüm bilemiyorum.Evimdeki açelyalırım, onbiray çiçeklerim coştu ama benim aklım hala menekşelerimde ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2838 |
Yeni Üye
|
Sevgili Serra menekşelerini güle güle büyüt hepsi çok güzeller,yanlız bir tanesi dikkatimi çekti;ortası beyaz yapraklı olan.Sanırım bu pıcasso.Pıcassonun sadece orta yapraklarımı beyaz oluyor?Ben de geçen hafta migrostan aldım .Gelen giden bir yaprak koparmış sanırım sadece ortada 3-5 yaprak kalmış.Acaba bendekide büyüyünce yaprakları renk değiştirecek mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2840 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2841 |
Yeni Üye
|
Bilgileriniz için teşekkürler Sayın Kahraman Koray Hastalıktan dolayı böyle bir tür oluştuğunu yeni öğrendim.Aslında Pıcassoyuda bu sitede tanıdım ve geçenlerde MİGROSta ölmek üzere olan bir pıcasso aldım.İnşallah gelişir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2842 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2843 |
Yeni Üye
|
merhaba arkadaşlar sayın katmer beş yıl önce dört menekşe ile başladım belki yirmi saksı çoğalttım ve görüpde beğenen dostlarıma hediye ettim halada ara sıra isteyene veriyorum tabi çoğaldıkca şimdilikbende on tane menekşe var bu arada yeni diktiğim yapraklardavar selamlar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2844 |
Ağaç Dostu
|
Menekşelerim gözümü şenlendirmeye başladı, keyifleri yerinde ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2845 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar çiçek alırken lütfen yaprak altlarına açmış çiçeklerin orta kısımlarına dikkat edin. Çünkü satıştaki çiçeklrin çoğunda mantar vs türü çiçeklerin hastalanmasına sebebiyet verecek durumlara rastlarım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2848 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
İkinci resimdekinde ise çok önceden nedenini bilemediğim lekeler oluşmuştu, şimdi ise yeni yapraklarda hiçbir problem yok.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|