![]() |
|
![]() |
#2731 |
Ağaç Dostu.
|
Yaprakları kıvırcıksa çiçeklerinin de katmerli yani gül gibi olması gerekir. Çiçekleri saplarıyla kopartın, alt yapraklardan da bir sıra alın ve çoğaltın. Çok sık rastlanmayan bir cins çünkü... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2733 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Faruk,menekşelerim hastalandığında sebebini bilmiyordum buraya yazdığımda sevgili Nariel bunun unlu bit olduğunu ve sayın katmer de bir link vererk ev yapımı ilaç yapabileceğimi yazdı.Bu ilaç Mine Pakkaner'in zararlılarla mücadele başlığında var.Ben buradan adaçaylı bir tarif denedim ama ne yazık ki evimde arapsabunu yoktu,Bartın market açısından fakir bir kent ben de sadece adaçayı ve sıvı sabun kullanarak yaptım ilacı. Adaçaylarını yazlığımızın bahçesinden toplayıp kurutmuştum,benim kullandığım ölçü şöyle: 5-6 dal adaçayı,kısık ateşte üzerlerini geçecek kadar su eklenerek 15 dk.kaynatılıyor soğuyunca süzülerek bir püskürtücünün içine konuluyor, püskürtücüye de yakyaşık bir çorba kaşığı sıvı sabun ekleniyor.Bu karışımla evdeki bütün menekşeler ilaçlanıyor.Yalnız ilacın bir sis gibi gelmesi sağlanıyor.Ben iki gün uyguladım bu ilacı sonuç tatmin ediciydi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2734 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-03-2009
|
*** benimde fuşya rengi menekşem var yapraklarını saldı. ![]() şimdiden teşekkür ederim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2736 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-03-2009
|
Merhaba aranıza yenı katıldım...bende menekselere asık oldum...yetıstırmek ıstıyorum ancak oncesınde bılgı edınmekte ıstıyorum....alırken nelere dıkkat etmelıyım,aldıktansonra nelere dıkkat etmelıyım..yardımcı olursanız sevinırım... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2737 |
Ağaç Dostu
|
Sayın İlknurfndk hoşgeldiniz,menekşe alırken yapraklarının ve çiçeklerinin canlı ve diri olmasına dikkat edin hatta üzerinde açmamış tomurcukları da olursa, daha güzel olur.Yeni çiçekler açtıkça siz de mutlu olursunuz.Bakımı genelde kolaydır,oda ısısı, aydınlık ve sabah ya da ikindi güneşi alan bir cam önü, yeteri kadar su ve en önemlisi sevgi...Hepsi bu, önceki sayfaları okursanız oldukça fazla bilgi var faydalanırsınız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2738 |
Ağaç Dostu
|
Bana kalırsa çok yapraklı olmalı yavrulu olursa daha şahane olur. Yapraksız menekşenin eve gelince kendini toplayıp çiçeklenmesi zaman alır. Bazen aldığınız menekşe de tomurcuklar açmadan kuruya bilir. İllaki açacak diye bir şart yok... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2747 |
Ağaç Dostu
|
Fatih menekşelerim bir harika bayıldım doğrusu. Katmerli pembe menekşen nasıl. Senin için diktiğim pembe katmerli iki tane yavru verdi ve çok çabul gelişiyorlar. Bir ay önce yavrulayan yaprakların yavrusunu solladı ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2748 |
Ağaç Dostu
|
Benim bir tane mor menekşem var yaklaşık 10 **** 12 falan yavrusu var kipadan almıştım. Şuan çiçekli ve sağlıklı gelişemiyor diye düşünüyorum. Ayırmayı düşünüyorum ama kök sayısı çok olduğundan çiçeklenmesi hiç bitmiyor. Sizce çiçekliyken ayırmam bir sorun çıkartırmı... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2749 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-02-2009
|
menekşe ekimi birde dığrudan toprağa ekin oluyor lar valla |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2753 |
Ağaç Dostu
|
Sıkışık olan menekşeleri bence ayırmayın. (Tabii aynısından birçok saksıda olsun isterseniz ayırın.) Sıkışık olduğunda gayet güzel gözüküyor, bol çiçek açıyor. Benim de var sıkışık menekşelerim, bazen ayırasım geliyor ama kendimi tutuyorum. Onlar böyle güzel. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2754 |
Ağaç Dostu
|
Bu menekşem yazın geçirdiği fenalıklar sonrası toparlayan menekşelerimden biri. Sıcak ve nem mahvetmişti tüm menekşeleri, yaprakları çürümüştü, gelişmesi durmuştu.. Sonra klimalı odaya aldık da ölmekten kurtuldu. Aylarca toparlayamadı ama sonunda gelişmeye başladı ve gördüğünüz durumu aldı: |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2758 |
Ağaçsever
|
Çok teşekkür ederim sevgili özlem ve faruk...yaklaşık bir buçuk aydır aynı şekilde çiçeklenmeye devam ediyorlar.ayrıca o kadar çok yavrular var ki diplerinde.çiçeklenme sona erdiğinde saksı sayısı epey artacağa benziyor ![]() Düzenleyen İklimsiz : 23-03-2009 saat 12:01 Neden: yazı tipi değişikliği |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2759 |
Ağaç Dostu
|
Prensess aramıza hoş geldin. Renkleri çok etkileyici, güle güle büyüt. Arkadaşlar menekşe mevsimi geldi. Artık tomurcuklar vermeye başladılar. Şu sıralar 30 gün sürecek yaz tatili şimdiden beni düşündürüyor. Self waterer, kendi kendine sulama sistemleri üzerine çalışıyorum. Google da bir çok formül var ama sizce menekşelere uyan hangisi ve daha önce uygulayan var mı? Ben birini uyguladım. Emici fitilleri iç içe geçirdiğim iki saksıdan hazne olarak kullandığım alt saksıdan üst saksıda toprağın içine taşıdım. Fitiller nemli ama 1 ay dayanırmı onu test ediyorum. Birde fitil sayısı 3 ve onu ayarlamaya çalışıyorum. Sİzin tavsiyelerinizi bekliyorum. Selamlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2760 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-03-2008
|
O tatiller benide mahvetti sevgili kahraman.Resmen küstüm özelliklede menekşelere 9 saksım vardı hepsi gitti.O yüzden iyi araştırın ben leğene koymuştum.ilk 20 gün iyi gitmişlerdi.Sonra oldu nolduysa. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|