![]() |
|
![]() |
#2253 |
Ağaç Dostu
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2255 |
Ağaç Dostu
|
10 yaşında menekşe
10 yıllık menekşemi babamdan aldım, artık 10 cmlik bir gövdesi olmuştu (bozulan yapraklarını kesmekten olsa gerek). Gövde son zamanlarda kök sürgünleri veriyordu. Toprağını değiştirince biraz sersemledi ama tekrar düzelecek. Şu sıralar 2 tohumu oldu ve tohumla üretimi deneyeceğim. Resimler meneşelerim ve 10 yıllık menekşemin gövdesine ait. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2256 |
Ağaç Dostu
|
Kahraman bey maşallah hakikaten. Menekşeleriiniz tam bir renk cümbüşü. Evimde sürekli istediğim bir ortamı yansıtıyor menekşeleriniz. Menekşeler konusunda farklı bir bakım öneriniz var mı? Eğer varsa ve bizlerle paylaşırsanız seviniriz. Sizi daha fazla paylaşım için sosyal gruybumuza bekliyoruz... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2257 |
Ağaç Dostu.
|
Sevgili Faruktalas, daha önce cocopeat aldığımı yazmıştım. Gartengold adında ithal bir torf. Üzerinde %100 organik ve humus, cocopeat karışımı olduğu yazıyor. Torfun rengi ne açık kahverengi yani adından anlaşılacağı gibi hindistan cevizi rengi. Fotoğraftaki tam anlamıyla ne cins toprak bilmiyorum. Ama sadece torf değil. Fidankıltan aldığımız torf ve toprak karışımından koymuştum torfum kalmayınca. Bu karışımı serada kendileri hazırlıyor.Haklısınız içinde kuru yapraklar da var. Bir zararını görmedim, içinde yapraklar kolaylıkla yavru veriyorlar... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2258 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2259 |
Ağaç Dostu.
|
Kahraman bey mor menekşenizin cinsi öyle. O cins menekşenin kökö mutlaka o şekilde büyüyor... http://www.agaclar.net/forum/group.p...0#gmessage5530 Sizi de aramızda görmek isteriz. Bu davetimiz menekşeler konusunda daha fazla sohbet etmek isteyen herkes için geçerlidir... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2260 |
Ağaç Dostu
|
Menekşe tohumu
Size döllenmiş menekşe tohumu resmi gönderiyorum. 3-4 ay sonra tohum kuruyacak ve ekim yapacağım. Menekşeyi tohumdan üretmek için kurumaya yüztutmuş çiçeğin polen torbasını kırıp, içinden çıkan tozu (sarı ve yuvarlak olanlar), yeni açmış çiçeğin eşeysel organına temas ettirmek gerek.(ingilizler menekşe dölleme konusunda (old man and young woman ) " yaşlı adam ve genç bayan" benzetmesi yaparlar. Bundan sonra sabır ile 1-2 ay beklemek gerek. Dişi eşeysel organı ince ve uzun olan bir süre sonra kalınlaşır. Bu gebe olduğunu gösterir. İçindeki tohumların oldunlaşması ise 3-4 ay sonra olur. Koparıldıktan sonra da birkaç ay kalabilir. Sonra bir ortama ekilir ve sprey ile nemlendirilerek sera ortamında çimlenmesi beklenir. Aşağıdaki tohum resimleri benim 10 yıllık menekşeme ait ama unutmayın istenirse bu yöntemle hibrid menekşeler üretilebilir. Pembe menekşenin polenleri ile mor menekşeyi döllemeyi deneyebilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2267 |
Ağaç Dostu
|
Evet o tohum. Tebrikler ama sabırlı ol. 3-4 ay beklemelisin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2268 |
Ağaç Dostu
|
Yavru apraklar çıkarçıkmaz iyi güneşalıyorsa anaç yaprağı kesmelisin. Fazla vakit kaybetme. Eğer anaç yeterince uzun saplı ise onunla tekrar yeni bir yavru elde edebilirsin. Kolay gelsin |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2269 |
Ağaç Dostu
|
http://www.steverd.com/violets/name1.htm Bu sitede menekşe türleri ve resimleri var. Apache türleri çok, özelliği yapraklarının beyaz kenarlı olması. Umarım site yardımcı olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2271 |
Yeni Üye
|
Benim apache menekşem yok nasıl temin edebilirim düz renkli , katmerli, ebruli var .Yavru menekşelerim köklenmiş ama daha yaprak vermemiş verir vermez kesecem ****** önerileriniz için.Mnekşe tohumun sapımı tmamen kuruyacak sonra sadece tohumumu ekecem ? Düzenleyen €brulim : 17-02-2009 saat 11:57 Neden: virgül unutmuşum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2272 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 28-01-2009
|
bende afrika menekşesi çelikledim.ama 1 ay olmasına rağmen hiç bir gelişme yok yapraklı çok canlı, tüyleri havaya kalkmış kafasına poşet geçirdim peteklerin yanından biraz uzaklar sizin kaç haftada **** ayda yeni yapraklar çıkarmaya başladı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2273 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-04-2008
|
Sevgili toprak12, bu mevsimde geç çıkmaları normal. Sera yöntemiyle hızlandırabilirsiniz yavrulama süresini. Baharda çok daha erken çıkacaklardır. Kolay gelsin ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2275 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 26-05-2008
|
Merhaba arkadaşlar Menekşelerine çiçek coşturan verenler; her sulamada mı veriyor yoksa ayda **** 2 ayda bir mi veriyorsunuz?? besinlerden sıvı olanlar(ç.coşturan vb.) mı daha etkili yoksa çubuk şeklinde olanlar mı??? Bende sizinkiler gibi ortasında top top bol çiçekleri olan menekşe istiyorum. Benimkiler cılız duruyor ve zamanla ölüyor. Çok sulamaktan olabilir.Ben sabredemiyorum hemen büyüsünler hemen açsınlar istiyorum. Alt kat komşum benden 30 yaş büyük ve sürekli evde ama rengarenk menekşeleri ve çeşitli çiçekleri var. Hatta sevdiğimi bildiği için bana da ayırıyor yavrulardan ama ben sabırsızlıktan sürekli suluyorum ve "aman yeni yaprak var mı, aman tomurcuk oluşuyor mu" diye rahat bırakmıyorum zavallıları. Sonuç maalesef olumsuz oluyor. S. Abla menekşelerine 2-3 ayda bir çubuk besinlerin yarısını kırıp veriyormuş ve ben onlarla sürekli konuşuyorum; bazen kzıyorum bazen seviyorum diyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2276 |
Ağaç Dostu
|
Ben toz besini sulandırıp veriyordum ama menekşe severlerin tavsiyesi üzerine sıvı besimlere geçtim. Fazla ilgi menekşeleri hakikaten bıktırıyor. Bende sen gibiydim ama sonra onları rahat bırakıp ara ara ilgilenmeye başladım... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2279 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |