![]() |
|
![]() |
#2193 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Serra43, tam bir menekşe cennetine çevirmişsiniz ![]() ![]() Bir de bir şey sormak istiyorum, farklı renklerdeki menekşelerin dallarını birleştirip diktiğimizde daha farklı bir renk elde edebiliyor muyuz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2195 |
Ağaç Dostu
|
Süz-i Dilara farklı renklerde yapraklar birleştirildiği zaman yüksek ihtimalle gen alış verişinden dolayı farklı renk çıkıyor. Önceki sayfalar da bununla ilgili çok resim ve açıklama bulabilirsiniz... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2198 |
Ağaç Dostu
|
Faruk bey,doğrudan torfa ektim,torfupetin yarısına kadar doldurdum,1,5 2 aykadar sürdü ama şimdiki evim güneş alıyor percere kenarındada olunca cok hızlandılar.Arkadaşların gösterdiği gibi çaprazlama aynı,birtanede bir yaprağın üstünü bıçakla aldım öbür yaprağın da altını aldım bunları kestiğim yerler yapışacak şekilde üstüste diktim,belki açarken ebrusü farklı çıkacakmı bakacam. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2199 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-09-2008
|
Sayın Serra43 sizi tebrik ederim, tek kelime ile harikalar... Ancak küçük bir hatırlatma yapmak isterim eğer yanlış anlaşılmaz isem... Şeffaf olan bardakların zamanla hastalıklara davetiye çıkaracağını söylemeliyim. Yani zamanla yosunlaşma meydana gelebilir toprakta, o bakımdan onları bir şekilde ışıktan koruyabilirseniz daha sağlıklı olur düşüncesindeyim. Çözüm önerisi olarakta renkli bir kağıt, alüminyum folyo veya benim yaptığım gibi oğlumun kitap kaplama kağıtlarının artan kısımları ![]() Saygılarımla |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2204 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-12-2008
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2208 |
Ağaç Dostu
|
Picasso menekşelerin bordo renklisinden başkasını görmedim ben Sn. katmer. Sizinki de büyük ihtimal bordodur. Benim yapraklarım neredeyse 3.5 ayda yavru verdiler, şimdi büyümekle meşguller. Yaprakların yavrulaması çok uzun sürdü, kış boyu da sıcacık bir odada durmuşlardı halbuki, ışık da vardı. Yapraklar karttı, ondan olabilir. Biraz daha büyüsünler, güneşli günler de başlasın, besin vereceğim onlara. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2209 |
Ağaç Dostu.
|
Yeni bir torf aldım, adı Gartengold. Üzerinde humus ve cocopeat karışımı olduğu yazıyor. Bu torf hakkında bilgi sahibi olan var mı? Fidanlıkdaki bey bunun en iyisi olduğunu söyledi. Ben yine de sizlerden onay almak istiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2210 |
Ağaç Dostu.
|
Sayın Nariel, küçücük bir goncası var. Sanırım 10 güne kadar açar, bende bordo **** pembe olduğunu düşünüyorum. Belli mi olur belki bizi şaşırtır. Benim yapraklarımın maaşallahları var. Direkt diktiğim taktirde 1 ay sonunda yavru veriyorlar. Radyatörün üzerindeki mermerde ve cam kenarındalar. Sizinkiler yaprakların kartlığından olabilir. Yoksa siz bu konuda benden de başarılısınız.. Merak ettiğim birşey var. Bendeki picassonun yaprakları çok körpe, çabuk kırılabiliyor. Sizinki de öyle mi acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2213 |
Ağaç Dostu.
|
Gözlerinize inanamayacaksınız... www.steverd.com/violets/name2.htm Linki tıkladıktan sonra bu albüme bakmanızı öneririm. Picasso (from Marjorie's Photo Album) Düzenleyen katmer : 13-02-2009 saat 18:20 Neden: hatalı link |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2214 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-01-2007
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2216 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Benim picasso pek kırılgan değil gibi, şimdiye kadar hasar görmedi. Yaprak sapları çok uzun ve saksının ağzı dar olduğundan, yapraklar dışarı çok taşıyor ama buna rağmen başına birşey gelmedi. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2219 |
Ağaç Dostu
|
Ama etrafına koruyucu birşeyler sarmak gerek benim yavru vermek üzere olan menekşem haşlandı. Minicik yaprak çıkarmıştı. Toprak yüzeyine çıkmamıştı. Ana yaprak yandı. Bir nevi mercek görevide yapıyor bardak. Yer sorunu olanlar için ideal bir çözüm... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2220 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-01-2007
|
Alıntı:
Bu menekşeler kaçmaz. ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |