![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 18-12-2008
|
Fotoğraf çekmek için kameram ya da makinam yok maalesef. Menekşeler tam olarak neyi sever kararsız kaldım. Bir kısım hiç güneş görmemeli demiş, bir kısım da sabah ya da akşam güneşi görmeli demiş. Önce güneşsiz yerdeydiler, simdi de sabah güneşi alsın diye pencere önüne koydum. Bol çiçeklenmesi için yapraklarını kesin diye bi yazı okuyup, yapraklarını da azalttım ama hala çiçek yok, üstelik de yapraklarım sararıyo ![]() Düzenleyen İklimsiz : 18-12-2008 saat 14:09 Neden: anlatım bozukluğu, noktalama işaretleri, paragraf |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ayrıca alt yaprakları almanız iyi olmuş. Biraz sabırlı olun. O aldığınız yaprakların yerine daha güzelleri çıkacak ve menekşenizin genel görünümüne uyacaktır. Çiçek konusunda ise endişe etmeyin. Onlarda bitki kendini toparlayınca gür bir şekilde çıkacaklardır. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Nejla K., bence menekşenizi kökündeki toprağı dağıtmadan daha büyük bir saksıya alın. Orada bahara kadar kendini toparlasın, baharla birlikte iki haftada bir seyreltilmiş çiçek coşturan verirsiniz. Yapraklarını kesmeyin, ama lekeli birkaç yaprak gördüm fotoğrafta, onları kesebilirsiniz. Çünkü bazı menekşelerde mantar hastalığı oluyor, bir yaprakta bile olsa zamanla diğer yapraklara sıçrıyor. Menekşeyi aldığınızdaki hastalığı neydi? Sayın dtgt, sivasta havanın genel olarak serin olduğunu düşünürsek menekşenizi her daim ılık kalan "aydınlık" bir yerde tutmanız menekşenize iyi gelebilir. Şu an bulunuğu yerin sıcaklığı ve güneş durumunu yazar mısınız? Bitkiler genel olarak "çok aydınlık&soğuk" yerde tutulduğu zaman gelişme bozukluğu gösterir. Şiddetli güneş ışığından da sakının menekşenizi, o zaman yaprakları yanar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|