agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras) > Afrika Menekşesi (Saintpaulia ionantha)
(https)

Beğeni Düzeni22561Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 18-12-2008, 13:59   #1
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 18-12-2008
Fotoğraf çekmek için kameram ya da makinam yok maalesef. Menekşeler tam olarak neyi sever kararsız kaldım.

Bir kısım hiç güneş görmemeli demiş, bir kısım da sabah ya da akşam güneşi görmeli demiş. Önce güneşsiz yerdeydiler, simdi de sabah güneşi alsın diye pencere önüne koydum.

Bol çiçeklenmesi için yapraklarını kesin diye bi yazı okuyup, yapraklarını da azalttım ama hala çiçek yok, üstelik de yapraklarım sararıyo

Düzenleyen İklimsiz : 18-12-2008 saat 14:09 Neden: anlatım bozukluğu, noktalama işaretleri, paragraf
dtgt Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-12-2008, 15:30   #2
Ağaç Dostu

altinediz's Avatar

Giriş Tarihi: 16-10-2007
Galeri: 28
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi dtgt Mesajı Göster
Bir kısım hiç güneş görmemeli demiş, bir kısım da sabah ya da akşam güneşi görmeli demiş. Önce güneşsiz yerdeydiler, simdi de sabah güneşi alsın diye pencere önüne koydum.

Bol çiçeklenmesi için yapraklarını kesin diye bi yazı okuyup, yapraklarını da azalttım ama hala çiçek yok, üstelik de yapraklarım sararıyo
Bu söylemin asıl amacı gün içerisinde menekşelerin belirli miktarda güneş alması gerektiğidir. Herkes kendi deeyimini yazdığı için böyle bir durum ortaya çıkıyor. Öğleden sonraki güneş özellikle yaz ayların ok fazla ve dik olarak geldiğinden menekşeler pencere kenarında ise yani güneşi direk alıyor ise zarar görürler. Fakat sabah güneşi daha yumuşaktır. insanın bile içini ısıtan şekilde yer yüzüne düştüğü için menekşeler dahil bir çok süs bitkisi sabah güneşini sever ve iyi gelişir.

Ayrıca alt yaprakları almanız iyi olmuş. Biraz sabırlı olun. O aldığınız yaprakların yerine daha güzelleri çıkacak ve menekşenizin genel görünümüne uyacaktır. Çiçek konusunda ise endişe etmeyin. Onlarda bitki kendini toparlayınca gür bir şekilde çıkacaklardır.

altinediz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-12-2008, 18:08   #3
Ağaç Dostu

Nariel's Avatar

Giriş Tarihi: 18-04-2008
Galeri: 236
Sayın Nejla K., bence menekşenizi kökündeki toprağı dağıtmadan daha büyük bir saksıya alın. Orada bahara kadar kendini toparlasın, baharla birlikte iki haftada bir seyreltilmiş çiçek coşturan verirsiniz. Yapraklarını kesmeyin, ama lekeli birkaç yaprak gördüm fotoğrafta, onları kesebilirsiniz. Çünkü bazı menekşelerde mantar hastalığı oluyor, bir yaprakta bile olsa zamanla diğer yapraklara sıçrıyor. Menekşeyi aldığınızdaki hastalığı neydi?

Sayın dtgt, sivasta havanın genel olarak serin olduğunu düşünürsek menekşenizi her daim ılık kalan "aydınlık" bir yerde tutmanız menekşenize iyi gelebilir. Şu an bulunuğu yerin sıcaklığı ve güneş durumunu yazar mısınız? Bitkiler genel olarak "çok aydınlık&soğuk" yerde tutulduğu zaman gelişme bozukluğu gösterir. Şiddetli güneş ışığından da sakının menekşenizi, o zaman yaprakları yanar.

Nariel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:56.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025