![]() |
|
![]() |
#1712 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-11-2008
|
Merhaba arkadaşlar, sizin kadar bilgim olmadığı için sessiz kalmayı tercih ediyorum ve hergün yazdıklarınızı okuyorum. Önceki gün Migros'tan 2.95 ytl ye aldığım menekşelerin fotoğraflarını sizinle paylaşmak istedim. Bazı yaprakları kırılmıştı ama çok iyi durumdalar. Hatta bir tanesinin bakımsız yapraklarını temizliyordum, 2 cm genişliğinde bir yaprak toprağa düşmüş. Kaldırdım, köklenmiş. Minicik, gözle bile zor görülen bir filiz çıkarmış. Yaprak çok küçük, nasıl olur anlamadım. Yerine bıraktım tekrar. Umarım tutar. Sırf tomurcuk olanı bordo diye aldım. Fotoğrafta mor gibi çıkmış ama bakıldığında bordoya daha çok benziyor. Umarım bordo açar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1715 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-08-2007
|
Mor menekşemin ilk açışı.Burda mavi gibi gözükmüş. Bunlarda ebrulilerim yaprakları yumuşamıştı, ama orta yaprakları sağlıklı. [ATTACH] ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1716 |
/
|
Benimkilerde öyleydi ama artık ortadan yaprak çıkarmaya başladılar.. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1717 |
Ağaç Dostu.
|
Sevgili Serra daha yeni değiştirmişsin zaten. Bazen durgunlaşabiliyorlar. Bence besin takviyesi yaparsan düzelirler. Eğer için rahat etmiyorsa parmağını toprağa batır. Sıkması için sımsıkı olması gerekir... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1723 |
/
|
Gözünaydın gülden abla..Rengi mor galiba? altı delik olmayınca sorun olmuyormu kök çürüğü falan suyu ayarlamak zor olmuyormu...Bu kadar kücükken tomrucuk çıkarmış ya bende diyorum cam bardağamı diksem ![]() ![]() (AÇMIŞ FOTOĞRAFINIDA İSTİYORUZZ) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1724 |
/
Giriş Tarihi: 30-10-2008
|
Bitkiler sıkışınca kendisini çiçeğe veriyor demekki ,satıcılarda da hep küçük saksılarda olur genelde. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1728 |
Ağaç Dostu
|
Serra43 ün ekledikleri, 3. ve 5. resimdekiler menekşeye benzemiyor ki arkadaşlar. Ben mi karıştırıyorum yoksa. Menekşelerin yaprakları tüylü tüylü olmaz mıydı? Bunlar parlak yapraklara sahip. Sanki biraz kalanşoyu anımsatıyor bunlar bana. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1730 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-06-2008
|
Benim menekşemi nasıl çiçek açtırabilirim arkadaşlarım ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1732 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-06-2008
|
Veriyorum 2 haftada 1 litre suya bir kapak suyuda paylaştırıyorum ama tık yok ![]() Bu arada yaprakları inanılmaz güzel ve canlı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1737 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-09-2007
|
Geçen gün menekşe satın aldım. Reyondakilerin en sağlıklısıydı... Ama çiçeğin orta kısmında, yaprak ve çiçeklerinin dallarının dip tarafında erimeler varmış. Çiçeğin göbek tarafında var sadece, önceden çıkan yapraklarda ve çiçeklerde yok erime. Erime yaprakların dalıyla birleştiği yerde de var. Aslına bakarsanız bir taraftan çiçek açmaya devam ediyor. Eski çıkan kenardaki yapraklar da yemyeşil, çok sağlıklı görünüyor. Erime olan çiçekleri ve yaprakları dipten koparıp temizledim. Nedeni konusunda fikriniz var mı? Umarım aşırı sulamadandır. Bayram tatilinden önce teşhisi koyabilirsek çok iyi olacak. Çünkü bayram tatilinde forumda kimseyi bulamam. Düzenleyen İklimsiz : 15-12-2008 saat 00:20 Neden: Paragraf |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1738 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-09-2007
|
Biraz araştırma yaptım. Çiçeğin orta kısmından sulanması haliyle ortadaki su değen dalların erimesine neden oluyormuş... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|