![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
lalecan,hoş geldiniz.köklenen yapraklarınız nasıl bu kadar çabuk oldular şaşırdım.Bir sırrı varsa bizimle paylaşır mısınız?ben bir kaç yaprağı yağmur suyu ile koyu renk bir kaba köklenmeye koydum.(22 kasım) da ancak minik bir belirti verdi ki ben onu bile erken buldum.Sizi tebrik ederim.Sırrınızı bekliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 25-11-2008
|
tam tarih atmadım ama en fazla 15 gün olmuştur.ben küçük bir çay bardağına çok az suyla koydum.ve oldu genelde hep böyle yaparak çillendiriyorum.çok da uzun sürmüyor |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 25-11-2008
|
ardaçiğdem,son resimdeki menekşeleri bardağa mı ektin büyüyünce mi saksıya geçireceksin |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Katmercim gördünmü yapraklarını gözüm gibi baktım. Şimdi torftalar inşallah yavrularınıda eklerim. Beyaz katmerli hala suda. Garanti olsun diye iyice bekletiyorum. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Menekşeler için bir besin aldım üzerinde yaprakları köklendirdiğimiz suyada katılabileceğini yazıyor. Acaba katmalımıyım hiç bu şekilde köklendiren arkadaşımız varmı. Son resimdeki iki yaprak bahsettiğim solmuş yaprak ama atmıyorum belki yavrular. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Çok tecrübeli sayılmam ama ben bu konuda deney yaptım.Bir bardağa bitki besini koyarak ,diğerini normal yolla, hatta bir tanesine bardağın dibine bir çimdik torf koyarak denedim.SONUÇ:En çabuk normal yolla olan belirti verdi.Diğerlerinde yaprak çürüdü.Tabi bu sadece benim bir denemem,bilimsel yanını bilemem...Ama sizinle normal yolu da paylaşmak isterim.Çay bardağının yarısına yağmur suyu koydum.Bardağın üstünü alüminyum folyo ile kapattım.Küçük delikler (yaprak sayısı kadar)açıp yaprağın sadece sapının ucu değecek şekilde yerleştiriyorum.son olarak çay bardağının etrafına siyak bie naylon sarıp oda sıcaklığında yarı gölgede bekletiyorum.Ben en iyi sonucu böyle aldım.Umarım yararlı olmuşumdur.Telefonum şimdi şarjda sonra fotoğrafta eklerim.Başarılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-04-2008
|
Çiğdem abla umarım yavrularlar ben de plastik bardağa yaklaşık 30 adet yaprak diktim birkaçı yavruluydu hatta yer sıkıntısı olmadı çoğaltmak isteyenler için çok iyi oluyor plastik bardak çiçekçi abla sağolsun o önermişti bana bunu |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-04-2008
|
Nejla K., yönteminizde başarılı olabilirsiniz ben o şekilde hiç denemedim ben çeşme suyuna koydum hep yapraklarımı yarı gölgede kaldılar çok da sağlıklı oldular ben biraz odamın aydınlık oluşundan dolayı şanslıyım sanırım ama ben hiç ekstra bir şey yapmadan sadece çay bardağına koyarak başarılı oldum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
|
Cevahir Koçtaş'taki menekşeler o kadar harap olmuş ki, her tarafları kırılmış yaprak dolu. Ben oradan geçerken bir sağlam menekşe, birkaç da kopmuş yaprak aldım. Yeni menekşem bu: ![]() Sağlamını bulmak zor. Bu renk uzun süredir istediğim bir renkti. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar size süpriz diye bahsettiğim minicik yavrudan gelen tomurcuğu paylaşmak istedim. Yavru okadar küçük ki tomurcuğunu görünce gözlerime inanamadım. Tomurcuklu yavru ve anne menekşenin resimlerini ekledim... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-11-2008
|
Merhaba arkadaşlar, sizin kadar bilgim olmadığı için sessiz kalmayı tercih ediyorum ve hergün yazdıklarınızı okuyorum. Önceki gün Migros'tan 2.95 ytl ye aldığım menekşelerin fotoğraflarını sizinle paylaşmak istedim. Bazı yaprakları kırılmıştı ama çok iyi durumdalar. Hatta bir tanesinin bakımsız yapraklarını temizliyordum, 2 cm genişliğinde bir yaprak toprağa düşmüş. Kaldırdım, köklenmiş. Minicik, gözle bile zor görülen bir filiz çıkarmış. Yaprak çok küçük, nasıl olur anlamadım. Yerine bıraktım tekrar. Umarım tutar. Sırf tomurcuk olanı bordo diye aldım. Fotoğrafta mor gibi çıkmış ama bakıldığında bordoya daha çok benziyor. Umarım bordo açar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
/
|
Benimkilerde öyleydi ama artık ortadan yaprak çıkarmaya başladılar.. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu.
|
Sevgili Serra daha yeni değiştirmişsin zaten. Bazen durgunlaşabiliyorlar. Bence besin takviyesi yaparsan düzelirler. Eğer için rahat etmiyorsa parmağını toprağa batır. Sıkması için sımsıkı olması gerekir... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
/
|
Gözünaydın gülden abla..Rengi mor galiba? altı delik olmayınca sorun olmuyormu kök çürüğü falan suyu ayarlamak zor olmuyormu...Bu kadar kücükken tomrucuk çıkarmış ya bende diyorum cam bardağamı diksem ![]() ![]() (AÇMIŞ FOTOĞRAFINIDA İSTİYORUZZ) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
/
Giriş Tarihi: 30-10-2008
|
Bitkiler sıkışınca kendisini çiçeğe veriyor demekki ,satıcılarda da hep küçük saksılarda olur genelde. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
|
Serra43 ün ekledikleri, 3. ve 5. resimdekiler menekşeye benzemiyor ki arkadaşlar. Ben mi karıştırıyorum yoksa. Menekşelerin yaprakları tüylü tüylü olmaz mıydı? Bunlar parlak yapraklara sahip. Sanki biraz kalanşoyu anımsatıyor bunlar bana. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|