View Single Post
Eski 22-11-2008, 01:46   #1624
Banu82
Yeni Üye

Banu82's Avatar

Giriş Tarihi: 22-12-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi katmer Mesajı Göster
Elif59 benim kullandığım seralarda satılan hazır toprak.Tamamen torf değil.Onu bana ağabeyim almıştı.Büyük paket ama üzerinde ne yazdığını tam hatırlamıyorum.
merhabalar uzun zamandır siteye yazmıyodum son bir yazılanlara göz atınca bildiğim kadarıyla bilgi vermek isterim. normalde bahçe bitkilerinde en ideal toprak 3 kısım torf 1 kısım perlit karışımı olan topraktır. içine baktığınızda küçük beyaz toplar şeklinde görülür. bu toprakta bitki köklerinin daha rahat hava almasını sağlar. ve suyu dengeler. bu şekilde evde toprak hazırlamak zordur ****** çünkü perlit her yerde ve küçük miktarlarda satılmıyor ama torf perlit karşımı olan 10 lt lik toprakları bulabilirsiniz. ayrıca bir ziraat mühendisi olarak saksının derin olmamasına katılıyorum çünkü suya fazla gereksinim duymayan bitkiler fazla kök aksamı oluşturmayacağından kökleri derine inmez doğal olarak da alttan verilen su yukarılara çıkmazsa susuz kalır çok fazla verirsenizde kök çürüklüğü olacaktır bu yüzden derin olmayan saksılarda yetiştiricilik yapmak daha akıllıca olacaktır...

Banu82 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön