![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-06-2008
|
Merhaba, Suya bir yaprak menekşe koymuştum. 2 haftada köklenmeye başladı. Ne zaman toprağa geçirmeliyim? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar yaptığım herşeyi yazdım. Dorusuyla yanlışıyla. Dediğim gibi artık hepsini birden sulamıyorum. Diplerine bakıp suluyorum. 1,5 aydır gübre vermiyorum. En son yaprak gübresi vermiştim. Demir gübresi ve npk 20-20-20... Bu gübreleri 6 ay gibi bir sürede verdim. Yani azar azar ve ara ara. Hiç birini bir arada vermedim. Dahada önemlisi benimkiler cama yarım metre uzaktalar. Güneye bakan yerde perdeyi tamamen açtım. Güneşi direkt gördüler. Bakarsanız kiminde azda olsa güneş yanığı var. Birazdaha köklensin. Saçaklar tam belli olsun. Ekin ve saksıya poşet bağlayın. Ufak delik açıp aydınlık direkt güneş görmeyen bir yerde bekletin 1 hafta. Sonra poşetin deliğini büyüterek havaya adapte omasını sağlayın tuttuğuna emin olunca 1-2 hafta sonra poşeti çıkarıp. Yerine alın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Bizim burda hem gübre satan hemde ilaçlama için ilaç satan ziraii dükkanlar var. Her şey bitki adına. 15 e yakın dükkan bir yerde toplanmış halde. Her istediğimizi bulabiliyoruz. Her şehirdede olacağını sanıyorum. Danışıp öyle alıyorum. Ama daha kısa yoldan sadece menekşe için derseniz sıvı mor şişede satılan menekşe çoşturanlar var 6 gibi bir sürede, yaprak koparmayın ( bu çok önemli) istediğiniz forma ulaşır. Zannetmeyinki ben bu hale hemen getirdim. Bu siteye girdiğimde 3 saksı vardı elimde. Tabi onlar öldü. Bende satın alarak çoğalttım.Şuan hiç biri yeni alınmış değil nisandan buyana almıyorum. Bende 2-3 açıçları. Siteye haziran 2007 de girmişim. Yani bayağı zaman gerekli. Okuduğum bilgiyi paylaşmak isterim. Fazla demir gübresi vermek menekşede yapraklarda minik delinmelere yol açıyor. Benim bazı menekşelerimdede oldu. 4 ayda bir, 1 tl suya silme 1 çay kaşığı verin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Olay9 merak ettiğim bir şey var.Bir süre önce denediğiniz bir yöntem vardı menekşeleri çiçek açtırmak için...Hani ortadaki birkaç yaprağı alarak çiçeklere yer açmaya çalışmıştınız...Yukarıdaki menekşelerde bu yöntemin etkisi var mı?Maşallah çok güzel çiçeklenmişler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
/
Giriş Tarihi: 30-10-2008
|
Sayın serra 43 sizin belirtmiş olduğunuz menekşe resmindeki yumurta gibidediğiniz beyaz-yuvarlak şeyleri şimdi daha iyi farkettim.Bu hazır topraklı bitkilerde ,özellikle satın aldığınız bitkilerin toprağında bulunmaktadır.sıkıntılı birşey yok merak etmeyin.Bende öyle sanmıştım önceden ama onlar toprağın içine özellikle katılırmış,sulama açısından galiba Düzenleyen cevreizcisi : 24-11-2008 saat 15:47 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
Bazılarında çiçek yoğunluğu fazla olursa ortaya yakın yerlerden yaprak azaltmasına gidiyorum. Sadece 1-2 yaprak. Bunlar satın alındığı için alt yapraklardanda eski pörsümüş olanları uzaklaştırıyorum. Serra merak etme açacak olanlarıda eklerim. İnşallah hepinizinki benimkilerden bile daha güzel olur... Arladaşlar yeni yaprak ekipte tutturdunuzsa hemen camaın mermerine koyun. 1 aya kalmadan yavru veriyor. Ben yer sıkıntısında koymuştum. 1 ay olmadan yavru verdi.Gözlerime inanamadım. Güneşi şimdi daha çok seviyorum... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
/
|
Ben sadece özürlü olan ,bozulmaya başlayan yaprakları uzaklaştırıyorum.Onun dışında genelde dokunmuyorum nazlanmasınlar diye. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-06-2008
|
Düzce'de otururken annemin kaloriferin üstündeki mermerde menekşeleri vardı. Özel birşey yapmazdı. Çok sağlıklıydılar ve sürekli çiçek açarlardı... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
/
|
Bugün çiçekçiye gittim öğretmenler günü diye herhalde çiçekler gelmiş menekşeler vardı hepsi düz pembeydi 2 tanede mor vardı...(5 ytl)Bir menekşe daha vardı o büyüktü onada 10 ytl dedi kenarları kıvırcık canlı pembe renkti...Almadım zaten rengini bilmediğim 3 menekşem var çiçekçinin çok sulayıp öldüler çiçekleri bitti diye bana verdiği menekşeler de toparladı toprağını değiştirip su vermemiştim..birinde tomurcuk var(ne renk olabilir) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
/
|
Sayın elif 59 düzelmesi çok harika ,azmin elinden hiç birşey kurtulmaz.Sizin orda yine iyiymiş bende farklı renklerde **** katmerli var mı diye bakayım dedim.Küçük saksılarda küçük menekşelere 7 ytl dediler.Sizinkiler daha insaflı tabi bende sadece baktım ve döndüm. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
/
|
7 çokmuş gerçektende 10 dediğimin üstü çiçekten görünmüyor ve çok yayılmış yavrusu vardı.. düzelmesi benide çok sevindirdi yaprakları yumuşuyordu sürekli fotograflardada saplar gözüküyor.Rengi hakkında bi fikrin varmı Sizin menekşelerinizin fotoğrafları yokmu daha önce ekledinizde ben mi görmedim.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
/
|
Daha önce eklemiştim ama tekrar ekleyeyim benim açanlar mor renkte diğerleri açmadı henüz ,pembe ve katmerli var bir tanede henüz rengini bilmediğim var açmadı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
|
Elif pembe tonlarında sanki rengi. Arkadaşlar mesajda ve resim eklemede sorun olursa ''galeride ve formda yaşadığınız sorunlar'' kısmına bildiriniz. Hallediyorlar. çok güzeller. Eminim bir dahaki sefere dahada formda açarlar... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Bengi su menekşe çeşitlerini sizler kadar iyi tanımıyorum.Ama bana da katlı gibi geliyor.yaprakları da kenerı açık renk olan cinsten...Eylül ayında çok açmış aldım kipadan çiçeği geçti birdaha açtı.sıkı durun fiyatını söylüyorum.1,95 ytl...çiçeği geçsin isteyene yaprak veririm. Çevre izcisi mavi değil menekşem çok koyu bir mor.yinede teşekkür ederim.Yaprak isteme işini bahara bırakacağım .Sobalı evde öldürmeden bunları yetiştirirsem ,beğendiğiniz 2 renkliden size de gönderirim. Elif 59 ben de olay9 un o yorumu bana mı size mi yaptığını anlayamadım da o yüzden yazdım.Ben sizinkilere hayran kaldım.Bol çiçekli günler... rengi koyu mor ama mavi çıktı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
|
http://www.picturetrail.com/sfx/album/view/5917657 Bu adreste çok güzel katmerliler var,herseferinde albüme dönün,yeni kolleksiyonlara bakın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 27-10-2008
|
olay9 resimlerini çekip koyuyorsun ama ,görüpte benimkiler neden olmuyor diye düşünenler ve saksıların başına geçip sizin neyiniz eksik diye denemediği yöntemler kalmayanlarda (benim gibi doğum kontrol hapı kullanmak gibi) vardır.ayrıca Konya çok soğuk buna rağmen çok güzeller.Yaprakların sapı kısa olursa toprağa sokunca tutmadı benimkiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
/
|
işte burada ekledi.Hemen gönderip çıkmam lazım .Evden tekrar bağlanırım artık . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
|
Benim menekşemin bir kaçında sorun var galiba. 3 ay önceki aldığım menekşelerim hiç büyümüyor. Hep aynı büyüklükte duruyor. Ne gibi bir sorun olabilir acaba. Ben istiyorum ki bol bol yaprak versin, yapraklar hemen büyüsün. Şimdi bir tanesini işyerime getirdim. Burda belki düzelir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Onun dışında; Kök bölgesinde problem olabilir. fazla sulamadan kaynaklı **** kurt **** solucan tarzı bir etmen bu duruma sebep oluyor olabilir. Öncelik ile çok sık su vermemenizi tavsiye edeceğim. Sonrasında ise ilk sulamanızın ardındanbir çubuk **** bir çivi benzeri bir cisim ile, saksının kenarından başlayarak yavaş yavaş saksının etrafını yavaş yavaş karıştırın. Fakat köke zarar vermemeye dikkat edin. Bir iki sefer bunu tekrarlayın. Eğer solucan falan varsa zaten görürsunuz. Hemen uzaklaştırın **** zirai ilaç kullanın. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
/
|
Arkadaşlar ben menekşelerime pekmez vermiştim sulandırıp 1 hafta oldu çiçeklerime birşey olmadı hatta bir tanesinin 3 tane tomurcuğu çıkıyor dipten..annem bana aldı pekmezi kansızlık için ben çiçeklere veriyorum ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
|
Bence yanılıyorsun. Şimdilik gözle görülür bir yararı olmuyordur ama az sabredersen hem yaprağında hemde çiçeklerinde pekmezin etkilerini göreceksin. Tabi bu yararlı etkiler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|